طرز تهيه خورش گيلاخه غذاي محلي کردستان

بيتوته/خورش گيلاخه، يکي از خورشهاي محلي استان کردستان است که به دليل روييدن گياه گيلاخه در استان کردستان در اين منطقه طبخ ميشود. گيلاخه در شهرهاي ديگر نامهاي ديگر دارد.
گياه گيلاخه يکي از گياهان بهاري است که در بعضي از مناطق کشور ميرويد. گيلاخه از دو قسمت پيازچه و برگ تشکيل شده که پيازچه آن منبع غني فيبر ميباشد و کاملا ارگانيک است.
اگر چه گيلاخه قبل از پخت بسيار لزج است، اما خورش آن اصلا لزج نيست و بسيار هم خوش طعم و خوشرنگ است. پيازچههاي سفيدي که روي خورش ميبينيد پيازچه گيلاخه هستند.
اين گياه گيلاخه در شهرهاي ديگر نامهاي ديگر دارد.
مواد لازم براي خورش گيلاخه:
گوشت ۳۰۰ گرم
گيلاخه ۵۰۰ گرم يا بيشتر
پياز درشت ۱ عدد
لپه نصف ليوان
ليموعماني ۱ تا ۲ عدد
نمک، زردچوبه، فلفل سياه به مقدار لازم
طرز تهيه خورش گيلاخه با لپه:
براي تهيه خورش گيلاخه، ابتدا گيلاخهها را پاک کنيد و خوب بشوييد و آبکشي کنيد و بعد خرد کنيد. پياز را خرد کنيد و با مقداري روغن تفت بدهيد زماني که پيازها سبک شدند گوشت خورشتي را اضافه کنيد و کاملا با هم سرخ کنيد و بعد به آن نمک و زردچوبه و فلفل بزنيد. لپه و ليموعماني را اضافه کنيد و اجازه بدهيد با گوشت بپزند.
بعد گيلاخههاي خرد شده را در روغن تفت بدهيد و به خورش اضافه کنيد. صبر کنيد خورشت خوب جا بيفتد. نوش جان.
* ميتوانيد به جاي ليمو عماني از پودر ليموعماني و يا آبغوره استفاده کنيد.
* اگر دوست نداشتيد ميتوانيد لپه را حذف کنيد.