نوشيدني ها/ شير خرما؛ معجون انرژي بخش در پاييز

خراسان/ شير خرما هم مثل شير موز يه نوشيدني محشره. خرما بافت نوشيدني شما رو غليظ و خامه اي ميکنه. از طعمش براتون نگم که بي نظيره. در ضمن طرز تهيه شير خرما اين قدر ساده است که باورتون نميشه. اين نوشيدني خوشمزه رو ميتونيد به عنوان عصرانه صرف کنيد. يا بعد از شام بنوشيد. همراه صبحانه هم عاليه. مخصوصاً براي بچه ها. خلاصه شير خرما يه نوشيدني پر انرژي و خوشمزه است که هر کسي دوستش داره. براي کساني که لبنيات نميخورن هم ميتونين از شير بادام يا شير نارگيل استفاده کنيد.
همون طور که ميدونيد خرما خواص زيادي داره. درسته که ميزان کالريش بالاست اما در عوض سرشار از آنتي اکسيدان، فيبر، ويتامين و مواد معدني مفيده. کالري دقيق خرما بستگي به نوعش داره. اما حدودا در هر 100 گرم خرما 280 کالري هست.
من براي تهيه شير خرما فقط کمي وانيل اضافه ميکنم که به نظرم طعمش رو عالي ميکنه. البته وانيل قابل حذفه اما به نظرم واقعا حيفه که حذفش کنيد. در صورتي که بعد از تهيه نوشيدني رو چشيديد و شيرينيش براي شما کافي نبود ميتونيد کمي عسل هم بهش اضافه کنيد. براي بچه ها ميتونيد شير خرما رو از صافي رد کنيد تا تکه هاي خرما داخلش ديده نشه.
چي لازم دارم:
خرما 8-10 عدد
شير 2 پيمانه
وانيل 1/2 قاشق چايخوري
اطلاعات مواد مغذي
480کالري
5 گرمچربي
104 گرمکربوهيدرات
11.8 گرمپروتئين
چه جوري درست ميشه:
1- هسته خرما ها را جدا کنيد. اگر مايل باشيد ميتوانيد پوست آنها را هم جدا کنيد.
2- خرماي آماده شده را به همراه شير داخل ظرف مخلوط کن بريزيد و بگذاريد حداقل نيم ساعت بماند. به اين ترتيب خرما حسابي نرم شده و شير خرما شيرين تر خواهد شد.
3- بعد از اين که خرما حسابي در شير خيس خورد، کمي وانيل اضافه کنيد. پالس بزنيد تا شير و خرما به خوبي ميکس شوند.
4- شير خرما را داخل دو ليوان بريزيد. براي سرو ميتوانيد چند عدد خرماي ديگر به هر ليوان اضافه کنيد.
شيريني نوشيدني را بچشيد. در صورت نياز به شير خرما عسل اضافه کنيد. اين نوشيدني را ميتوانيد به عنوان صبحانه اي سالم هم ميل کنيد.
نکته هاي کليدي تهيه شيرخرما
– به جاي شير حيواني ميتونيد از انواع شير گياهي استفاده کنيد.
– در صورت تمايل ميتونيد کمي پودر نارگيل هم به شير خرما اضافه کنيد.
– با اضافه کردن مغزهايي مثل گردو و بادام شير خرما مقوي تري خواهيد داشت.
– در صورت استفاده از رطب نيازي نيست بگذاريد در شير بمونه. اما بهتره پوستش رو جدا کنيد.
– ميتونيد نوشيدني را قبل از سرو از صافي رد کنيد.
– بعضي ها به شير خرما موز هم اضافه ميکنند. به نظر من بدون موز خوشمزه تر هست اما بسته به سليقه ميتونيد يک عدد موز يخ زده هم اضافه کنيد تا بيشتر حالت ميلک شيک پيدا کنه.
خواص شير و خرما:
منبع کلسيم
افزايش سريع انرژي
افزايش نيرو
کمک به حفظ بنيه و استقامت
افزايش وزن
احساس سيري
جذب بهينه کالري
تقويت قلب
کمک به رشد بهينه ماهيچه ها
منبع مواد معدني
حفظ سلامت دستگاه عصبي
پيشگيري از کم خوني
بهبود متابوليسم (سوخت و ساز)
کمک به گوارش
بهبود قوه بينايي
حفظ سلامت پوست
تقويت موها
تقويت دندان ها
پيشگيري از پوکي استخوان
بهبود وضعيت مغز
منبع دستور نوشيدني: ايران کوک