صفر تا صد تهيه قيمه نثار قزوين خوشمزه

خراسان/ مواد لازم براي 5نفر
گوشت گوسفند - ۶۰۰ گرم
پياز - يک عدد بزرگ
برنج - ۴ پيمانه
رب گوجه فرنگي - ۳ قاشق غذاخوري
زعفران دم کرده - ۴ قاشق غذاخوري
پودر دارچين - يک قاشق غذاخوري
پودر هل - يک قاشق غذاخوري
خلال پسته - ۴ قاشق غذاخوري
خلال بادام - ۴ قاشق غذاخوري
گلاب - يک فنجان
روغن مايع - به مقدار لازم
زرشک - ۵ قاشق غذاخوري
شکر- يک قاشق غذاخوري
کره - ۵۰ گرم
آب - ۴ پيمانه
خلال پوست پرتقال - ۲ قاشق غذاخوري
نمک و زردچوبه - به مقدار لازم
ادويه مخصوص قيمه نثار - يک قاشق چايخوري
طرز تهيه
۱-ابتدا گوشت شسته و خشک شده را به صورت قيمهاي خرد کنيد. ۲-خلال پسته و بادام را در يک فنجان گلاب خيس کنيد. ۳-بهتر است قطعات گوشت قيمه نثار زياد درشت نباشند. پياز را به صورت نازک خلال و پياز داغ فراوان درست کنيد.۴- اگر فکر ميکنيد يک عدد پياز ديگر لازم است، يک پياز متوسط اضافه کنيد.۵- بعد از اينکه پيازها سبک و کاراملي شدند، گوشت قيمه شده را اضافه کنيد و خوب با پياز تفت دهيد.
۶- بعد از اينکه رنگ گوشت تغيير کرد و کمي تفت خورد، رب گوجهفرنگي را هم اضافه کنيد و تفت دهيد تا طعم خامي رب گرفته شود.ادويه را به گوشت اضافه کنيد و باز هم تفت دهيد. ۷-گوشت بايد روي شعله بسيار ملايم گاز تفت داده شود تا ترد و آبدار باقي بماند. چهار پيمانه آب را به ترکيب گوشت و رب اضافه کنيد و اجازه دهيد روي شعله ملايم گاز خوب جا بيفتد.۸-در اين فاصله برنج را طبق دستور تمام پلوها در آب جوش بپزيد و آبکش کنيد ، سپس با زعفران دم کرده به مقدار دلخواه دم کنيد. ۹-زماني که برنج در حال دم کشيدن است خلال پوست پرتقال را آماده کنيد.۱۰- اگر ميخواهيد يک قيمه نثار به روش قزوينيهاي اصيل داشته باشيد حتما بايد خلال پوست پرتقال داشته باشيد.۱۱-زرشکهاي شسته شده را با ۵۰ گرم کره و يک قاشق غذاخوري شکر کمي تفت دهيد سپس خلال پوست پرتقال، خلال پسته و خلال بادام را هم اضافه کنيد و کمي تفت دهيد. ۱۲-بعد از اينکه خلالها به همراه زرشک کمي تفت خورد به مقدار دلخواه زعفران آب کرده اضافه و صبر کنيد تا آب تمام مواد کشيده شود سپس زير شعله گاز را خاموش کنيد.
نکته : بعد از آسياب کردن تمام مواد، ترکيب ادويه(در پايين ) را در يک ماهي تابه به مدت يک دقيقه روي شعله ملايم تفت دهيد و بعد از اينکه سرد شد در يک شيشه در بسته در جاي خشک و خنک نگهداري کنيد.
ادويه
پودر گل سرخ - ۴ قاشق غذاخوري
پودر دارچين - يک قاشق غذاخوري
زيره سياه - يک قاشق غذاخوري
پودر زنجبيل - يک قاشق غذاخوري
هل سبز - ۲ عدد
ميخک - ۲ عدد
جوز هندي - نصف يک عدد
همه مواد را با هم آسياب کنيد