نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

چند نوع برنج داريم و چه ويژگي هايي دارد؟

منبع
بروزرسانی
چند نوع برنج داريم و چه ويژگي هايي دارد؟

شور و شيرين/ تنوع برنج در سطح جهان حدود صد و بيست هزار گونه است اما فقط 10 درصد از اين گونه‌ها فروخته مي‌شوند. بزرگ‌ترين توليدکنندگان برنج در سطح دنيا چين و هند هستند حدود 90 درصد از برنج توليد شده در سطح جهاني، توسط مردم قاره آسيا، آفريقا و اروپاي مرکزي به مصرف مي‌رسد.
 انواع مختلف برنج:
به‌طور کلي برنج به سه دسته اصلي برنج دانه‌بلند، دانه متوسط و دانه کوتاه تقسيم مي‌شود.
    برنج دانه بلند
طول آن چهار يا پنج برابر عرضش است بعد از پخت دانه‌دانه است و حالت چسبندگي ندارد. اگر مي‌خواهيد در يک مهماني شام پذيرايي خوب و کاملي داشته باشيد و انتخابتان براي غذا، برنج است، برنج دانه بلند بهترين و زيباترين انتخاب براي ميز غذاي شماست.
   برنج دانه متوسط
برنج دانه متوسط قد کوتاه‌تري دارد. حدود 2-3 برابر عرضش قد مي‌کشد، بعد از پخت دانه‌هاي برنج حالت مرطوب‌تر و چسبنده‌تري دارند و معمولاً نرم‌تر از برنج دانه بلند مي‌شود. برنج دانه متوسط براي تهيه کوفته بهترين انتخاب است. در ضمن اگر براي مصارف خانگي و معمولي نيز برنج دانه متوسط مناسب‌تر است.
   برنج دانه کوتاه
برنج دانه کوتاه معمولاً گرد و کوتاه است و بعد از پخت حالت چسبنده و بسيار نرم پيدا مي‌کند. براي تهيه پودينگ و برخي از انواع سالادها، برنج دانه کوتاه بهترين انتخاب است.
 انواع مختلف برنج دانه بلند
برنج دانه بلند شامل انواع مختلفي است: برنج دانه بلند آمريکايي، برنج پاتنا، برنج باسماتي، برنج جاسمين، برنج دانه بلند آمريکايي طعم دلچسبي دارد برخي آن را بي‌مزه مي‌دانند ولي در واقع طعم برنج مطلوب و ملايم است.
   برنج پاتنا
اين برنج در واقع يک نوع برنج هندي است و هزاران سال است که در غذاهاي هندي به کار مي‌رود. به برنج پاتنا، برنج پاريماي نيز مي‌گويند. طعم بسيار معمولي دارد. همراه با ادويه‌جات هندي طعم بسيار مطلوبي پيدا مي‌کند.
   برنج باسماتي
اين برنج نيز در هندوستان توليد مي‌شود. به هر دو رنگ سفيد و قهوه‌اي فروخته مي‌شود. نوع قهوه‌اي رنگ آن فيبر بيشتر و طعم قوي‌تري از برنج دانه بلند دارد. عطر برنج باسماتي شبيه بوي فندوق و گردو است. بعد از آنکه پخته مي‌شود دانه‌دانه، خشک و کمي پف کرده مي‌شود. برنج باسماتي در هندوستان طرفداران بسياري دارد. 1 فنجان پُر برنج باسماتي بعد از پخته شدن به اندازه 3 فنجان پُر مي‌شود.
   برنج جاسمين
اين برنج در تايلند کشت و توليد مي‌شود. همانند برنج باسماتي عطر و طعم خوبي دارد، ولي ارزان قيمت‌تر از برنج باسماتي است. برنج جاسمين نرم‌تر از برنج باسماتي است و اين برنج نيز در رنگ سفيد و قهوه‌اي فروخته مي‌شود.
 انواع مختلف برنج دانه متوسط:
   برنج پايلا
برنج پائلا را برنج اسپانيايي نيز مي‌نامند. اندازه متوسطي دارد و دو نوع مهم به نام‌هاي گرانزا و اِلنکا دارد.
   برنج ريسوتو
برنج ريسوتو مي‌تواند مقدار زيادي آب را جذب کند بدون آنکه خمير شود. بهترين برنج‌هاي ريسوتو در ايتاليا توليد مي‌شوند و از آنها براي تهيه غذاي سنتي ايتاليائي (ريسوتو) استفاده مي‌شود. برنج ريسوتو نيز دو رنگ قهوه‌اي و سفيد دارد. برنج ريسوتو به رنگ قهوه‌اي، فيبر و مواد غذايي بيشتري دارد و بيشتر از نوع سفيد آن بافت خامه مانند دارد.
 انواع مختلف برنج دانه کوتاه:
  سوشي
سوشي را با نام‌هاي مختلف مي‌شناسند. تيک نوع برنج چسبنده که طعم نبستاً شيريني دارد. اين برنج محبوب چيني‌هاست. در بسياري کشورها آن را به نام برنج شيرين مي‌شناسند ولي طعم آن فقط کمي شيرين است ولي چسبندگي بسيار زيادي دارد. از اين برنج در ژاپن و چين براي تهيه سوشي و برخي سالادها استفاده مي‌شود. 1 فنجان پُر از برنج سوشي معادل 2 فنجان پُر برنج پخته شده سوشي است.
  برنج قهوه‌اي
برنج قهوه‌اي بعد از پخت بافتي جويدني و نرم پيدا مي‌کند و طعم آجيل مانند دارد. برنج قهوه‌اي را برنج «تمام غلات» نيز مي‌نامند. برنج قهوه‌اي سرشار از فيبر و مواد مغذي ديگر است. بنابراين انتخاب يک ماده غذايي سرشار از مواد مغذي با رنگ قهوه‌اي بسيار بهتر است اين برنج سرشار از ويتامين‌ است ولي با وجود تمام مزايا و خواصش از اين برنج به ميزان اندک استفاده مي‌شود. اين برنج دانه‌هاي کشيده و بلندي دارد ولي به هنگام پخت نرم نمي‌شود. زمان مورد نياز براي پخت برنج قهوه‌اي حدود دو برابر برنج سفيد است (40 دقيقه) و در ضمن بسيار سريع‌تر از برنج سفيد فاسد مي‌شود.
برنج وارونه
به اين برنج، برنج نيمه پخته نيز مي‌گويند. اين برنج قبل از مرحله جدا کردن سبوس، بخار داده مي‌شود. در اين مرحله فرايند بخار دادن برنج باعث جذب مواد مغذي بيشتر از سبوس برنج مي‌شود. در واقع برنج وارونه چيزي مابين برنج قهوه‌اي و برنج سفيد است هم از نظر پخت و هم از نظر مواد مغذي و برعکس برنج قهوه‌اي بعد از پخت بسيار نرم مي‌شود. در ضمن بسيار سريع‌تر هم پخته مي‌شود.
برنج فوري
به اين برنج، برنج از قبل پخته شده نيز مي‌گويند. اين برنج ابتدا پخته مي‌شود و بعد آب آن را جذب مي‌کنند تا خشک شود و در مرحله دوم پخت مصرف‌کنندگان براي مدت زمان بسيار کوتاه‌تري آن را مي‌پزند. پخت آن حدود 4-5 دقيقه طول مي‌کشد. قيمت آن کمي سنگين است و معمولاً بافت خشکي دارد. طعم ملايم و شيريني دارد.
برنج وحشي
به اين برنج، برنج هندي هم مي‌گويند. در واقع آن‌را نمي‌توان برنج ناميد، چرا که بيشتر شبيه «دانه علف» است. در مقايسه با برنج، برنج وحشي، حاوي پروتئين بسيار بيشتري است و همچنين مواد مغذي بيشتري نيز دارد. طعم آجيلي دارد. مدت زمان پخت آن 50-60 دقيقه است يعني از ساير انواع برنج‌ها ديرپزتر است.
  ويژگي‌هاي اصلي برنج‌ها
برنج باسماتي، برنجي است که اصلاً حالت چسبندگي ندارد و در دامنه‌هاي کوه‌هاي هيماليا کشت مي‌شود. بسياري آن‌را بهترين و با کيفيت‌ترين برنج دنيا مي‌دانند و به همين دليل به آن لقب‌هايي مثل «مرواريد خوش عطر» مي‌دهند.
 برنج جاسمين، بعد از پخت بويي شبيه بوي ياسمن مي‌دهد. کمي چسبنده است (البته در مقايسه با برنج باسماتي) و در تايلند توليد مي‌شود.
 برنج سياه، به هنگام پخت رنگي بنفش مانند به خود مي‌گيرد. طعم آن آجيلي است و سرشار از فيبر و آهن است.
 برنج قهوه‌اي، حاوي مقدار اندکي کَلسِميک است و به خاطر از دست ندادن ويتامين‌ها و املاح موجود در آن، حاوي ويتامين‌هاي بيشتري است، فقط پخت آن کمي طول مي‌کشد.
 برنج سفيد، بيشتر از ساير برنج‌ها مورد استفاده قرار مي‌گيرد. براي آنکه سفيد شود، سبوس و ساير جرم‌هاي اطراف آن کاملاً گرفته مي‌شوند. اين برنج بعد از پخت نرم و خوش طعم مي‌شود ولي خواص مغذي کمتري دارد.
 برنج وحشي، در واقع نوعي برنج علفي است که ساقه بلندي دارد و در داخل آب رشد مي‌کند.


 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره