از خوردن نان فطير مغزدار لذت ببريد

ستاره/ کلمه فطير به معناي خمير ور نيامده است و نان فطير، ناني را گويند که در تهيه آن از خمير مايه استفاده نشود و خمير آن ور نيامده باشد. در اين مقاله شما را با طرز تهيه نان فطير مغزدار بدون فر آشنا خواهيم کرد. با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه نان فطير بدون فر:
آرد: 4 پيمانه
آب ولرم: 2 پيمانه
مايه خمير: 1 قاشق غذاخوري
شکر: 3 قاشق غذاخوري
نمک: 1 قاشق چايخوري
روغن مايع: 1 قاشق غذاخوري
مواد لازم براي تهيه خمير مياني
آرد: 100 گرم
کره: 100 گرم
شکر: 1 قاشق غذاخوري
طرز تهيه فطير خانگي بدون فر مغزدار
مايه خمير را به همراه يک قاشق چايخوري شکر در ظرف کوچکي ريخته و حدود ۴-۳ قاشق غذاخوري آب ولرم روي آن بريزيد.
ظرف را به مدت ۱۰ دقيقه در جاي نسبتا گرمي قرار دهيد تا مايه خمير پف کند.
آب ولرم را در ظرفي که قصد داريد خمير را در آن درست کنيد، بريزيد، سپس شکر، نمک، روغن و مايه خمير را به آن اضافه کنيد.
آرد را به تدريج به محلول فوق اضافه کرده و ورز دهيد تا خميري يک دست حاصل شود و به دست نچسبد. در صورتي که با اين مقدار آرد، خمير به دست ميچسبد، کمي آرد و روغن مازاد بر دستور ارائه شده (به ازاي ۱/۳ پيمانه آرد، ۱ قاشق سوپخوري روغن مايع) اضافه کنيد.
خمير را به مدت ۲ ساعت در جاي نسبتا گرمي قرار دهيد و روي آن را با نايلون بپوشانيد تا حجم آن دو برابر شود.
خمير را چانه بگيريد، کف سيني کمي آرد بپاشيد و چانهها را در سيني قرار دهيد. حدود ۲۰-۱۵ دقيقه فرصت دهيد تا چانهها حجيم شوند.
براي درست کردن مواد مياني نان، آرد را در ماهيتابه تفت دهيد و پس از اينکه رنگ آن طلايي شد، کره و ۱ قاشق غذاخوري شکر اضافه کنيد.
هر چانه را به شکل يک کاسه گود کرده و يک قاشق از مواد مياني را در آن قرار دهيد و سر آن را ببنديد.
روي سطح کار، کمي آرد بپاشيد و خمير را به ضخامت حدود ۱ سانتيمتر روي آن باز کنيد.
روي سطح خمير، کمي روغن مايع بماليد و کنجد بپاشيد.
ماهيتابه را روي حرارت متوسط قرار دهيد تا گرم شود، خمير را در آن قرار دهيد و براي زير ماهيتابه از شعله پخش کن استفاده کنيد.
براي هر طرف نان به مدت ۱۰ دقيقه فرصت دهيد تا بپزد و رنگ آن طلايي شود.
نکات تکميلي در تهيه نان فطير بدون فر
اين نان را در ظرف در بسته و در جاي خشک و تاريک نگهداري کنيد.
نان فطير، دير هضم است و باعث انسداد مجاري ميشود، بنابراين بهتر است همراه کمپوت، قند و شيريني که مصلح آن است مصرف شود.
براي داشتن بافت منسجمتر ميتوانيد ۱ عدد تخم مرغ به خمير اضافه کنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد کمي بکينگ پودر به مواد اضافه کنيد تا نان، خوب پف کند.
از انواع معروف نان فطير در ايران ميتوان به موارد زير اشاره کرد:
نان فطير گناباد: در گناباد، دو نوع فطير وجود دارد، يکي نان بدون مايه يا خمير ترش و ديگر نان روغني.
نان فطير اراک: در اراک و شهرهاي مرکزي ايران، نان فطير نوعي نان شيرمال است که به خمير آن مايه نميزنند، روي آن زردچوبه ميزنند و به اندازههاي کوچک در تنور ميپزند. معمولاً روغن و شيرهٔ انگور يا خرده قند نيز به خمير آن ميافزايند و اين نان را بيشتر براي زمستان يا نوروز تهيه ميکنند.
نان فطير مهربان: نان فطير در شهر مهربان از توابع سراب، به صورت نان شيرين دايرهاي شکل، در تنور تهيه ميشود و معمولا به عنوان صبحانه و عصرانه مصرف ميشود.
فطير گردويي يا پنيري: اين نوع نان در زنجان و از ترکيب پنير، گردو، خمير و سبزيهاي محلي تهيه ميشود که به عنوان عصرانه مورد استفاده قرار ميگيرد.