روش خشک کردن گوجهفرنگي براي زمستان

شور و شيرين/ گوجهفرنگي هاي رسيده را مي توان به راحتي به گونهاي خشک کرد که طعم و بافت خود را از دست ندهند.
حدود 3 کيلوگرم گوجهفرنگي در اندازهي متوسط را بشوئيد و از وسط دو نيم کنيد. در وسط هر يک از تکهها با چاقو يک علامت ضربدر بگذاريد و بعد با فشار انگشتان کمي وسط برش را بالا بکشيد تا گوشت بيشتري از گوجهفرنگي بيرون بزند.
نيمههاي گوجهفرنگي را کنار هم روي پنجرهي سيمي بچينيد و بعد آن را در سيني فر بگذاريد. روي گوجهفرنگيها کمي نمک بپاشيد.
بگذاريد چند دقيقه بماند تا نمک آب گوجهفرنگي را بيرون بکشد. حالا گوجهفرنگيها را برگردانيد.
اکنون سيني را در فر با دماي 60- 80 درجهي سانتيگراد يا 150- 175 درجهي فارنهايت به مدت 8-12 ساعت قرار دهيد. در فر را کمي باز نگه داريد. وقتي که گوجهفرنگيها حدود نصف حجم اوليه ميشود آمادهاند، اما هنوز هم نرم هستند. حالا وقت آن رسيده است که آنها را از فر خارج کنيد و بگذاريد در همان حالت روي پنجرهي سيمي سرد شوند.
گوجهفرنگيهاي سرد شده را داخل ظرفهاي استريليزه بگذاريد و در آنها را ببنديد و ظرفها را داخل يخچال بگذاريد.
براي استفادهي طولاني مدت ميتوان ظرفها را داخل فريزر نگهداري کرد. فقط براي فريز کردن گوجهفرنگيها از ظرفهاي کوچکتر استفاده کنيد و بعد روي هر يک کمي روغن زيتون بريزيد و بگذاريد مدت 1 هفته در يخچال بمانند، سپس داخل فريزر بگذاريد. با اين روش ميتوانيد 3 کيلوگرم گوجهفرنگي متوسط را به مدت 2 هفته در يخچال و 12 ماه در فريزر نگهداري کنيد. 10 دقيقه زمان براي تدارک کارها به اضافهي زمان کافي براي خشک و سرد شدن گوجهفرنگيها مورد نياز است. 2-3 قاشق چايخوري نمک دريايي نيز لازم داريد.
نوعي ديگر
در کشورهاي مديترانهاي، روش خشک کردن گوجهفرنگي با استفاده از نورخورشيد، بسيار متداول است. آنها کمتر از فر براي خشک کردن گوجهفرنگي استفاده ميکنند و روش طبيعي را ترجيح ميدهند. قند موجود در گوجهفرنگي، باعث ميشود که به خوبي با اين روش خشک شوند. در دماي 32 درجهي سانتيگراد و روزهاي خشک و گرم براي اين منظور مناسبترند.
پنجرهي سيمي که گوجهفرنگي را روي آن گذاشتهايد را کمي بالاتر از سطح زمين قرار دهيد تا هوا به خوبي در همهي قسمتهاي آن جريان داشته باشد. خشک کردن گوجهفرنگي در برابر نورخورشيد 2-4 روز طول ميکشد، البته باز هم اين مسئله به ميزان گرماي هوا در اين چند روز بستگي دارد.