شيريني ها/ دسر يخچالي شارلوت يا رويال بدون فر

باشگاه خبرنگاران/ دسر که يک زماني خوراکي مخصوص طبقه اشراف و ثروتمندان بود حالا ديگر قرنهاست که در دسترس عموم افراد است. انواع دسر با شير، ميوه، ژله و دسر خامهاي و شکلاتي و … براي پذيرايي در مهماني و تولد و دورهمي بسيار پرطرفدارند. به مناسبت روز جهاني دسر طرز تهيه کيک يخچالي يا دسر فرانسوي شارلوت سلطنتي يا رويال که يک دسر خوشکل و خوشمزه و يک دسر ساده و سريع بدون فر است را در ادامه بخوانيد.
مواد لازم
کيک رولتي: ۳ عدد (از فروشگاههاي زنجيرهاي يا سوپرمارکتها تهيه کنيد)
پودر ژله آناناس يا توت فرنگي: ۱ بسته
پودر ژلاتين: ۱ قاشق غذاخوري سر پر
آب جوش: ½ ليوان فرانسوي دستهدار
پنير ماسکارپونه: ۱ بسته
خامه صبحانه: ۱ پاکت ۲۰۰ گرمي
بستني وانيلي نرم شده: ۱ ليوان فرانسوي دستهدار
آب کمپوت آناناس يا آب توت فرنگي: ½ ليوان فرانسوي دستهدار
آناناس خرد شده يا توت فرنگي خرد شده: ½ ليوان فرانسوي دستهدار
گردو خرد شده: ¼ ليوان فرانسوي دستهدار (اختياي)
طرز تهيه
براي درست کردن دسر فرانسوي شارلوت آناناس که در طعمهاي مختلفش به دسر شارلوت سلطنتي يا رويال هم مشهور است ابتدا بايد رولتها را از عرض به قطر يک سانتيمتر برش بزنيد. منظور از رولت همان کيک رولتي بستهبندي است که در قفسه فروشگاهها وجود دارد نه رولت قنادي.
ديوارههاي يک کاسه عمقدار و گود را با سلفون بپوشانيد. رولتهاي برش زده را در کف و ديوارههاي ظرف بچينيد. حالا ژله آناناس را درست کنيد. پودر ژله، آب جوش و پودر ژلاتين را با هم مخلوط و به روش بنماري حرارت دهيد تا حل و شفاف شود.
در يک ظرف جداگانه پنير ماسکارپونه و خامه را با همزن هم بزنيد تا يکدست شود. حالا بستني آب شده، آب کمپوت آناناس و ژله آناناس حل شده را هم به اين ترکيب اضافه کنيد و کمي ديگر هم بزنيد. حالا خردههاي آناناس و گردو را به اين ترکيب اضافه کنيد. ترکيب فوق را با ليسک به آرامي هم بزنيد و داخل يخچال بگذاريد تا غليظ شود و خودش را بگيرد. هر چند دقيقه يک بار چک کنيد و ببينيد که غليظ شده است يا نه.
وقتي مايه دسر غليظ شد آن را در کاسهاي که رولتها را چيده بوديد بريزيد، روي آن را با ليسک صاف کنيد، درب کاسه را با سلفون بپوشانيد و به مدت ۴ ساعت در يخچال بگذاريد تا سفت شود. سپس ظرف دسر را با آرامي برگردانيد و دسر شارلوت سلطنتي را با خامه فرم گرفته قنادي و در صورت دلخواه انواع برش ميوه تزيين کنيد. دسر شارلوت يک کيک يخچالي سريع و خوشمزه و مناسب براي سرو در مهماني و مجالس است.
*براي درست کردن کيک يخچالي يا دسر شارلوت سلطنتي شکلاتي به جاي بستني وانيلي از بستني شکلاتي استفاده کنيد و روي دسر را هم با شکلات آب کرده به جاي خامه تزيين کنيد. از خامه فرم گرفته شکلاتي هم ميتوانيد استفاده کنيد. براي ژله مايه مياني دسر هم از انواع طعم ژله يا حتي ژله خرده شيشه و همينطور انواع دسر شکلاتي مثل موس شکلاتي هم ميتوانيد استفاده کنيد.
*طرز تهيه دسر شارلوت توت فرنگي هم دقيقا به همين ترتيب است. با اين تفاوت که به جاي ژله آناناس، ميوه آناناس خرد شده و آب آناناس از ژله توت فرنگي، ميوه توت فرنگي خرد شده و آب توت فرنگي استفاده ميکنيد. يادتان باشد دسر فرانسوي شارلوت را با هر ميوهاي (مثلا انبه) و ژله مربوط به آن ميوه و انواع طعم بستني ساده، زعفراني و ميوهاي ميتوانيد استفاده کنيد.
*دسر شارلوت با بيسکوييت ليدي فينگر که بيسکويت محبوب در طرز تهيه دسر تيراميسو است هم درست ميشود. به جاي رولت از بيسکوييت ليدي فينگر استفاده کنيد و کف و ديوارههاي ظرف را با بيسکويت ليدي فينگر بپوشانيد. براي اينکه بيسکويتها سر جاي خودشان محکم بمانند يک روبان دور بيسکويتها ببنديد. دسر شارلوت با بيسکويت ليدي فينگر هم يک دسر مجلسي ساده و سريع و بدون فر و تقريبا ارزان در گروه دسرهاي مجلسي است.
*دسر شارلوت موز را با ميوه، آب ميوه و ژله موز درست کنيد و يک دسر شارلوت ساده و خوشمزه و ارزان براي مهماني و دورهمي داشته باشيد.