نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه رب نارنج و گرفتگي تلخي نارنج

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه رب نارنج و گرفتگي تلخي نارنج

مجله افق کوروش/ ميوه نارنج داراي خواص زيادي براي سلامتي بدن و پوست است و همچنين داراي عطر و رايحه‌اي فوق‌العاده در سفره‌هاي ايراني است. از خواص ميوه نارنج مي‌توان به جلوگيري از پيري پوست، کاهش وزن و لاغري، جلوگيري از ريزش مو و بهبود وضعيت سرماخوردگي اشاره کرد. در مجموع ميوه، آب، برگ و روغن نارنج بسيار مفيد هستند و خواص فراواني براي سلامتي بدن دارند. از جمله خواص رب نارنج هم اين است که اشتهاآور است، باعث لاغري و کاهش وزن هم مي‌شود. براي ازبين‌بردن لکه‌هاي سياه و قرمز روي پوست، مي‌توانيد رب نارنج و نمک را روي پوست خود بماليد. مي‌توانيد اين ميوه را به صورت خام، مارمالاد يا رب نيز مصرف کنيد. طرز تهيه رب نارنج به علاوه ترفند گرفتن تلخي رب نارنج و انواع غذاهايي که با رب نارنج طبخ مي‌شوند را در ادامه بخوانيد.

مرحله اول
ابتدا بايد نارنج‌ها را به‌خوبي بشوييد و پوست آن را تميز کنيد. سپس آنها را به‌دقت خشک کرده و براي اينکه ربتان طعم تلخي به خود نگيرد، پوست آن را با چاقو يا پوست‌کن بکنيد.

مرحله دوم
در اين مرحله، بايد نارنج‌ها را از وسط نصف کنيد و آب آن را بگيريد. براي راحت‌تر گرفتن آب نارنج‌ها، بهتر است از ۲۴ ساعت قبل آنها را در فضاي آزاد قرار دهيد. بهتر است از آب‌ميوه‌گير برقي استفاده نکنيد تا هسته‌هاي نارنج له در آب آن له نشود. پس از آبگيري، آب آن را صاف کنيد تا دانه يا پوسته نارنج در آن باقي نماند.

مرحله سوم
در اين مرحله، آب نارنج‌ها را روي حرارت ملايم قرار دهيد تا بجوشد. بايد صبر کنيد تا آب آن غليظ شود. در طي مدت جوشيدن آب ميوه نارنج، مرتب به آن سر بزنيد و کف آن را بگيريد. اين کار براي جلوگيري از تلخ‌شدن رب نارنج است. غلظت رب نارنج امري سليقه‌اي است؛ اما معمولا دوسوم آب نارنج بايد تبخير شود. اگر مي‌خواهيد طعم ربتان ملس شود، مي‌توانيد کمي شکر را در اين مرحله به رب اضافه کنيد.

مرحله چهارم
در اين مرحله رب را از روي گاز برداريد و بگذاريد تا سرد شود. سپس مي‌توانيد رب نارنج آماده شده را در شيشه تميز و خشک بريزيد و در آن را سفت ببنديد و آن را در يخچال قرار دهيد. رب نارنج را هرگز نبايد در بطري‌هاي پلاستيکي بريزيد؛ زيرا اين کار باعث ورود ترکيبات سرطان‌زا در رب مي‌شود. اين رب را مي‌توانيد تا چندسال استفاده کنيد؛ به شرط اينکه آن را در جاي خشک و خنک قرار دهيد که رب نارنج کپک نزند.

چطور تلخي رب نارنج را بگيريم؟
براي رفع تلخي رب نارنج بهتر است قبل از گرفتن رب نارنج پوست نارنج را کاملا جدا کنيد. به اين ترتيب رب نارنج شما تلخ نمي‌شود. در واقع اين تلخي پوست نارنج است که رب نارنج را تلخ مي‌کند. بهتر است از دستگاه خانگي آب انارگير براي گرفتن آب نارنج استفاده کنيد تا رب نارنج تلخ نشود. گرفتن رب نارنج با آبميوه‌گيري دستي يا برقي ممکن است رب نارنج را تلخ کند. يک روش ديگر هم اين است که به سادگي با دست نارنج را آب بگيريد و مراقب باشيد هسته و پوست نارنج وارد آب نشود.

موارد مصرف رب نارنج
رب نارنج را مثل رب گوجه فرنگي و رب انار براي تهيه انواع غذاهاي گوشتي و کبابي مثل کباب جوجه ترش، ماهي کبابي، بادمجان شکم پر و بادمجان شکم پر و … استفاده مي‌شود. رب نارنج شمال و رب نارنج شيرازي که طبعا نامگذاري آن‌ها از روي نارنج برداشتي در باغات اين مناطق انجام شده بسيار مشهور هستند. شمالي‌ها به خصوص در استان مازندران يک غذاي خوشمزه در فصل زمستان درست مي‌کنند که اصلا به خورش نارنج آبي مشهور است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره