ادويه آبگوشت چيست و چگونه تهيه مي شود؟

مجله دلگرم/ همانطور که مي دانيد، پختن آبگوشت بسيار آسان است و نياز به انجام کارهاي زيادي ندارد. اما اگر به يک سري از نکات توجه کنيد، مي توانيد به سبک آشپزهاي حرفه اي، اين غذا را بپزيد.
ادويه يکي از اجزاي جدانشدني از غذاها است که اگر نباشد، غذا هيچ طعمي ندارد. در هر کشوري ادويه خاصي استفاده مي شود و طعم متفاوت غذاها در کشورهاي مختلف، به همين دليل است.
ادويه آبگوشت چيست ؟
اگر شما براي هر غذايي ادويه مخصوص به آن غذا را بکار ببريد، مي توانيد طعم خوشايندي در آن غذا به وجود آوريد. آبگوشت نيز از اين قاعده مستثنا نيست و نياز به ادويه خاصي دارد.
بسياري از افراد فکر مي کنند ادويه آبگوشت فقط زردچوبه، فلفل و برگ بو است. در صورتي که چنين نيست و در رستوران ها، از ادويه خاص آبگوشت و ديزي استفاده مي کنند تا طعم لذيذي به آن ببخشند.
البته بايد توجه داشته باشيد که طعم آبگوشت فقط به دليل ادويه آبگوشت نيست و عوامل ديگري مثل گوشت آن نيز در طعم دخالت دارند. اگر مي خواهيد آبگوشت شما طعم لذيذي داشته باشد، بهتر است از گوشت گوسفند با استخوان که چربي کمتري دارد استفاده کنيد.
همچنين براي اينکه آبگوشت جا بيفتد، نياز به زمان است. بايد اجاز دهيد که گوشت و حبوبات به خوبي با هم پخته شوند تا جا بيفتند. اگر تمام اين نکات را رعايت کرديد، حالا نوبت به استفاده از ادويه آبگوشت مي رسد.
لزوم استفاده از ادويه آبگوشت و ديزي به اين دليل است که اين ادويه باعث مي شود بوي چربي گوشت از بين رفته و عطر دلپذيري بگيرد.
ادويه و چاشني آبگوشت چيست ؟
انواع ادويه مخصوص آبگوشت و ديزي
ادويه آبگوشت: زردچوبه
زردچوبه يکي از ادويه هاي لازم براي بسياري از غذاهاست. زردچوبه داراي ماده اي به نام کورکومينوييد است که براي درمان سرطان، ورم مفاصل، سلامت قلبي و عروقي، التهابات، ديابت، استرس، افسردگي، ايمني بدن، سم زدايي کبد و اختلالات گوارشي مفيد مي باشد.
يکي ديگر از خواص اين ماده در زردچوبه، جلوگيري از پيري زودرس و ايجاد چين و چروک در پوست مي باشد.
دارچين براي تهيه آبگوشت
يکي ديگر از ادويه هاي مخصوص آبگوشت، دارچين است. اين نوع ادويه عطر بسيار مطبوعي دارد و براي کنترل قند خون، کاهش سطح کلسترول و تري گليسيريد، جلوگيري از بيماري آلزايمر و قلبي، تقويت عملکرد بدن، بهبود گردش خون، کاهش وزن و جلوگيري از سرطان مفيد است.
ادويه ديزي: فلفل سياه
فلفل سياه علاوه بر طعم تندي که دارد، داراي عطر مطبوعي است. فلفل سياه نيز خواص بسياري همچون خاصيت ضد سرطاني، سرشار از ويتامين هاي K، C، آهن و فيبر مي باشد و با توجه به خاصيت ضد باکتري که دارد باعث تقويت سيستم ايمني بدن مي شود و سيستم گوارش را تقويت مي کند.
دار فلفل براي تهيه ديزي
دار فلفل يکي ديگر از ادويه هاي آبگوشت است که همانند لوبيا است و به شکل خوشه اي مي باشد. اين ادويه بسيار تند بوده و براي تقويت قواي بينايي، رفع سردرد، درمان بي اشتهايي، رفع نفخ شکم و … مفيد مي باشد.
ادويه مخصوص ديزي چيست ؟
ادويه مخصوص آبگوشت: زيره سياه
يکي از ادويه هايي که در بسياري از غذاها کاربرد دارد، زيره سياه است. اين گياه بومي داراي عطر خاصي است و شامل آهن، کلسيم، روي و منيزيم مي باشد. اين ادويه خوش عطر ويتامين هاي طبيعي زيادي دارد و براي درمان مشکلات شکمي و روده اي، سرفه، فشار خون، افزايش اشتها و پيري زودرس و … مفيد مي باشد.
ادويه مخصوص ديزي: زنجبيل
وقتي صحبت از ادويه هاي معطر مي شود، پاي زنجبيل در ميان است. اين ادويه علاوه بر عطر فوق العاده، خواص بسياري براي سلامتي دارد و دشمن سرطان است. همچنين زنجبيل اثر ضد ميکروبي و آنتي اکسيداني دارد و براي مشکلات روده و معده بسيار مفيد است.
هل سبز براي تهيه آبگوشت
هل سبز در تهيه غذا، مربا، چاي و ... کاربرد دارد و از ادويه هاي مخصوص ديزي نيز به شمار مي رود. اين ادويه خواصي همچون سلامت پوست و مو، افسردگي، سلامت قلب، بهبود سلامت گوارش، پيشگيري از سرطان، درمان ديابت، پايين آمدن فشار خون و … دارد.
ادويه هاي آبگوشت: ميخک
يکي ديگر از ادويه هاي ديزي، چوب ميخک است. اين نوع ادويه يکي از قديمي ترين انواع ادويه به حساب مي آيد و براي درمان سردرد، ديابت، محافظت از کبد، دستگاه گوارش، تقويت سيستم ايمني بدن، بهبود هضم غذا و … مفيد است.
برگ بو براي پختن ديزي
بسياري از افراد براي طبخ آبگوشت و ديزي از برگ بو استفاده مي کنند. برگ بو گياهي خوشبو و هميشه سبز، به صورت درختچه و درخت مي باشد و براي پوست و مو، جنين و بارداري، لاغري و کاهش وزن، ديابت و قند خون، دستگاه گوارش، قلب، سرطان، عفونت و سنگ کليه و … مفيد است.
براي آبگوشت چه ادويه هايي بريزيم ؟
جوز هندي براي پختن آبگوشت
يکي از ادويه هاي معطر براي آبگوشت، جوز هندي است. اين ادويه شيرين بوده و براي پخت بسياري از غذاها استفاده مي شود. جوز هندي براي بدن بسيار مفيد است و خواصي همچون تسکين دردها در بدن، دستگاه ايمني، تقويت اسکلت بدن، درمان سرطان، فيبر بالا، مس و منگنز دارد.
ادويه هاي آبگوشت: باديان
باديان به عنوان عطر غذا استفاده مي شود. نام ديگر آن انيسون است و به صورت خشک و پودر شده استفاده مي شود. اين ادويه معطر داراي خواصي همچون بهبود دستگاه گوارش، حفاظت از سلامت بدن، بهبود علائم آسم، مراقبت از پوست، سلامت قلب و بهبود متابوليسم مي باشد.
ادويه هاي ديزي: پودر پياز
يکي از اجزاء جدانشدني در پخت انواع غذاها، پياز است. پياز به دليل ارزش غذايي بالا براي سلامتي بدن بسيار مفيد است. براي پخت آبگوشت، مواد را به صورت آب پز طبخ مي کنيم و نمي توان از پياز استفاده کرد. به همين دليل از پودر پياز به عنوان ادويه آبگوشت استفاده مي کنيم.
پياز داراي انواع قندها، ويتامين ها، مخصوصا کلسيم، فسفر و پتاسيم مي باشد و براي درمان سرطان، سلامت قلب، قند خون، بهبود هضم غذا، سلامت استخوان و سيستم ايمني بدن مفيد است.
دانه گشنيز براي تهيه آبگوشت
گشنيز به صورت گياه، در غذاها استفاده مي شود. اما شکل ديگري از گشنيز که به عنوان ادويه بکار مي رود، دانه گشنيز است. اين نوع ادويه بسيار معطر است و شامل ويتامين هاي A، C، ويتامين B6 و همچنين داراي مقادير زيادي از آهن، منيزيم، کلسيم، پتاسيم و فيبر مي باشد.
توجه: بايد در مقدار مصرف ادويه هاي آبگوشت توجه کنيد تا آبگوشت شما طعم خوبي بگيرد.
چگونه ادويه آبگوشت درست کنيم ؟
طرز تهيه ادويه آبگوشت
مواد لازم براي تهيه ادويه آبگوشت:
دانه فلفل سياه 1 قاشق غذا خوري
زيره سبز 1/2 قاشق چاي خوري
زيره سياه 1 قاشق چاي خوري
دانه گشنيز 1/2 قاشق غذا خوري
پودر ليمو عماني 1/2 قاشق غذا خوري
پودر دارچين 1/4 قاشق غذا خوري
زردچوبه 1/2 قاشق غذا خوري
روش تهيه ادويه آبگوشت:
براي تهيه ادويه آبگوشت ابتدا بايد همه مواد بالا را در هاون بريزيد و آن ها را بکوبيد. آنقدر به کوبيدن ادامه دهيد تا مواد کاملا پودر شوند و به صورت يکنواخت درآيند. براي پودر کردن مواد از آسياب هاي برقي نيز مي توانيد استفاده نماييد.
توجه داشته باشيد که براي تهيه ادويه آبگوشت مي توانيد به جاي استفاده از پودر ليمو عماني از پره هاي ريز شده ليمو نيز استفاده نماييد. حالا ادويه بدست آمده را در يک شيشه دردار بريزيد و در جاي خنک نگهداري کنيد.
چگونه ادويه مخصوص ديزي درست کنيم؟
مواد لازم براي تهيه ادويه ديزي:
زيرهي سبز 3 قاشق سوپخوري
تخم گشنيز 5 قاشق سوپخوري
زردچوبه 5 قاشق سوپخوري
زيره ي سياه 1 قاشق سوپخوري
فلفل سياه 2 قاشق سوپخوري
شنبليله ي خشک 2 قاشق سوپخوري
برگ پيازچهي خشک 5 قاشق سوپخوري
روش تهيه ادويه ديزي:
نوع ديگري از ادويه آبگوشت و ديزي نيز وجود دارد که مي توانيد آن را تهيه نماييد. به اين صورت که ابتدا زيره سبز و تخم گشنيز را در يک ماهيتابه ريخته و آن را روي حرارت قرار دهيد. حالا به مدت 1 دقيقه اين مواد را تفت دهيد تا عطر آن ها آزاد شود.
سپس تابه را از روي اجاق برداشته و اجازه دهيد تا خنک شوند. وقتي خنک شد، باقي مانده مواد را به آن اضافه کرده و همه مواد را آسياب کنيد. وقتي به خوبي پودر شدند و به شکل يکنواخت درآمدند، ادويه بدست آموده را در يک شيشه بريزيد و در جاي خنک نگه داريد.
طريقه استفاده از ادويه آبگوشت
ممکن است که شما از ادويه آبگوشت استفاده کنيد اما باز هم طعم دلخواهتان را حس نکنيد. ممکن است علت اين امر، ميزان استفاده از ادويه آبگوشت باشد. پس بايد در مقدار آن توجه کنيد.
براي اينکه طعم لذيذي در آبگوشت خود ايجاد کنيد، بايد 20 دقيقه آخر پخت آبگوشت، يک قاشق چاي خوري از ادويه آبگوشت را به آن اضافه کنيد تا عطر آن در غذا پخش شود.
البته ميزان استفاده از ادويه به ذائقه خودتان بستگي دارد اما استفاده بيش از حد از ادويه ديزي و آبگوشت، موجب طعم ناخوشايند در آن مي شود.