ميز اردور/ ترشي خوش و آب رنگ مخصوص روزهاي سرد

بانوي شهر/ در اين فصل سرد و زيبا صيفي جاتي مانند لبو و شلغم در بازار موجود هست، که بصورت پخته مورد مصرف قرار مي گيرد. اين صيفي جات بسيار مقوي و خوشمزه کاربردهاي ديگري هم دارد. در اينجا دستور تهيه ترشي کلم قرمز و لبو خوشرنگ و خوشمزه را آموزش مي دهيم. اين ترشي را در کنار غذاهاي سنتي مانند لوبياپلو، کلم پلو و آبگوشت سرو نماييد.
مواد اوليه براي تهيه ترشي کلم قرمز و لبو خوشمزه :
هويج 500 گرم
به 320 گرم
کلم قرمز 500 گرم
گل کلم 600 گرم
شلغم 500 گرم
فلفل تند 4 عدد
نمک به ميزان لازم
گلپر به دلخواه
سرکه 1/5 ليتر
سير 7 حبه
طرز تهيه ترشي کلم قرمز و لبو لذيذ :
1 ) در ابتدا هويج، به، لبو و شلغم ها را شسته و بصورت نگيني برش دهيد وبا مقداري سرکه بگذاريد به مدت 5 دقيقه بجوشد.
2 ) کلم قرمز را خيلي ريز خرد کرده، (شکل ظاهري ترشي کلم قرمز و لبو به يک اندازه باشد.) بشوييد و اجازه دهيد خشک شود. سپس گل کلم را ريز خرد کرده و در آب خيس نماييد تا آلودگيهاي داخل کلم خارج شود. بعد از آبکشي بگذاريد تا آب اضافي خارج و خشک شود.
3 ) فلفل ها را به اندازه يک بند انگشت برش زده و کنار بگذاريد.
4 ) سيرهاي حبه شده را پوست گرفته و کنار بگذاريد.
5 ) تمامي مواد را با هم مخلوط نموده، نمک را اضافه کرده و هم بزنيد.
6 ) بقيه سرکه را داخل قابلمه ريخته و روي شعله گاز قرار دهيد تا يک قل بزند. وقتي سرکه داغ شد روي مواد مخلوط شده ريخته وهم بزنيد تا همه مواد به سرکه آغشته شود. اجازه دهيد تا مواد ترشي کلم قرمز و لبو خنک شود.
بيشتر بخوانيد: خوراک مرغ و ترشي پياز رويا
7 ) در انتها ظرف مناسبي را انتخاب نماييد و از مواد ترشي مقداري را داخل ظرف بريزيد. چند تکه فلفل تند و سير داخل ظرف بياندازيد. اين کار را تا انتها انجام داده تا تمامي مواد داخل ظرف قرار گيرد.
8 ) درب ظرف را بسته و مدت 10 الي 15 روز اجازه دهيد تا ترشي کلم قرمز و لبو جا بيفتد.
نوش جان
نکات :
گلپر بخاطر طعم متفاوتي که دارد استفاده از آن دلخواه ميباشد.
استفاده از به باعث عطر و طعم خوبي در ترشي ميشود.
نسبت به ذائقه خود ميتوانيد مقدار فلفل را کم يا زياد نماييد.
بايد تمامي مواد ترشي خشک باشد تا کپک نزند.
تمامي مواد بايد يک اندازه باشد تا ترشي شکل ظاهري زيباتري داشته باشد.