نماد آخرین خبر

کوفته کشک به سبک اصفهاني‌ها

منبع
بروزرسانی
کوفته کشک به سبک اصفهاني‌ها

مجله افق کوروش/ کوفته قلقلي و کوفته تبريزي جز مشهورترين خوراک‌هاي کوفته در ايران هستند. اما دستور پخت کوفته برنجي با کشک در اصفهان از اين کوفته‌ها هم مشهورتر و معروف‌تر است. به نظر مي‌رسد غذاهايي که با کشک درست مي‌شوند در استان اصفهان پرطرفدار هستند، از کالجوش و حليم بادمجان اصفهاني گرفته تا آبگوشت کشک و … . در اين ميان علاوه بر قيمه ريزه اصفهاني که همان کوفته قلقلي خودمان است و کوفته سبزي اصفهاني اهالي اين ديار به درست کردن انواع کوفته ساده و مجلسي هم علاقه زيادي دارند. طرز تهيه کوفته برنجي يا کوفته کشک اصفهاني که يکي از غذاهاي سنتي اصفهاني است را بخوانيد.
مواد لازم براي ۶ نفر يا ۸ نفر
گوشت چرخکرده: ۵۰۰ گرم
برنج: ۱ و نيم ليوان فرانسوي دسته‌دار (آبکش شده)
سبزي معطر شامل گشنيز، تره، جعفري و شويد: ۷ قاشق غذاخوري
کشک: ۵۰۰ گرم

پياز: ۴ عدد متوسط
سيب زميني کوچک: ۲ عدد
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوري
سينه مرغ متوسط: ۱ عدد چرخکرده
روغن مايع: به مقدار لازم
مواد مياني کوفته
آلو بخارا: به تعداد کوفته‌ها
پياز سرخ کرده مجلسي: به مقدار لازم
گردو و زرشک: به مقدار لازم
تخم مرغ: ۲ عدد
نعنا خشک: ۲ قاشق غذاخوري
زردچوبه: ۱ و نيم قاشق غذاخوري
نمک: ۱ و نيم قاشق چايخوري
فلفل قرمز: ¾ قاشق چايخوري
فلفل سياه: ¾ قاشق چايخوري
طرز تهيه
مرحله اول: مايه کوفته برنجي را آماده کنيد
طرز تهيه کوفته برنجي همان کوفته کشک اصفهاني ساده و در عين حال يک غذاي نوني ساده و خوشمزه و مقوي مناسب وعده شام و ناهار است. ابتدا به مقدار دلخواه پياز داغ مجلسي درست کنيد. در اين مقاله طرز تهيه پيازداغ مجلسي و کوفته تبريزي را بخوانيد. سپس يک عدد از پيازها را با رنده ريز رنده کنيد و آب پياز را خوب بگيريد. پياز رنده شده را با گوشت چرخکرده و گوشت مرغ چرخکرده مخلوط کنيد و خوب ورز دهيد.
مرحله دوم: برنج را اضافه کنيد
سبزي‌هاي ساطوري خرد شده و تخم مرغ را هم اضافه کنيد و با اضافه کردن نمک، فلفل و زردچوبه حسابي گوشت را ورز دهيد. ورز دادن گوشت کوفته مثل گوشت کباب کوبيده خيلي مهم است چون از وا رفتن کوفته‌ها جلوگيري مي‌کند. بايد آنقدر گوشت را ورز دهيد که وقتي با يک دست گوشت را از داخل ظرف برمي‌داريد از هم نباشد و به عبارت ديگر با يک حرکت دست جمع شود. در اين حالت گوشت آماده است. در اواسط ورز دادن گوشت برنج را اضافه کنيد که در اثر ورز دادن گوشت خيلي له نشود.
مرحله سوم: کوفته‌ها را با دست شکل دهيد
از مايه کوفته براي هر عدد کوفته به اندازه يک نارنگي برداريد و کمي زرشک و گردو، يک عدد آلو بخارا و پيازداغ وسط آن بريزيد و گرد کنيد. کمي هم کوفته را فشار دهيد تا حباب‌هاي هوا از آن خارج شوند. کوفته‌هاي آماده شده را قبل از پخت به مدت ۲ ساعت در يخچال بگذاريد تا خوب خودشان را بگيرند.
مرحله چهارم: سس کوفته ا آماده کنيد و کوفته را بپزيد
بقيه پيازها را هم رنده کنيد و آب پيازها را بگيريد. پياز را در مقداري روغن تفت دهيد. در اين فاصله سيب زميني‌ها را رنده کنيد، آب‌شان را بگيريد. وقتي پياز طلايي شد نعنا خشک را اضافه کنيد. وقتي نعنا تفت خورد (مراقب باشيد نسوزد چون تلخ مي‌شود) سيب‌زميني‌ها را اضافه کنيد و صبر کنيد به دماي جوش برسد و قل فل کند. مايه که شروع به قل قل کرد کوفته‌ها را يکي يکي اضافه کنيد. وقتي کوفته‌ها کاملا سرد و سس کاملا داغ باشد کوفته‌ها از هم نمي‌پاشند.
به مدت ۳۰ دقيقه درب ظرف را روي حرارت ملايم باز بگذاريد و به مدت ۲۰ دقيقه هم درب ظرف را ببنديد. بعد از اين مدت کشک را هم اضافه کنيد. مقدار کشک به دلخواه شماست اما مراقب باشيد که کشک بيشتر از ۱۵ دقيقه نجوشد. روي کوفته‌ قلقلي برنجي را با پيازداغ و گردو تزيين کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره