بيتوته/ چون ميگو نسبت به فساد حساس است در صورت وجود آلودگي زياد در مدت کوتاه فاسد خواهد شد. در روش تشخيص مقايسهاي ميگوي سالم و فاسد موارد زير از اهميت برخوردار است.
فساد ميگو
ميگوها معمولا در دريا توسط تورهاي ترال Trawl از کف دريا و در زمان طولاني صيد ميشود، طولاني بودن زمان تورکشي موجب خواهد شد که رسوبات همراه تور به سطح آب کشيده شوند و ميگوها آلودگي زيادي داشته باشند که در اين صورت اگر ميگو در شرايطي قرار گيرد که محيط براي رشد و تکثير ميکروارگانيسم فراهم باشد.ميکروارگانيسم ها سريعا تکثير مييابند و در چنين حالتي چون ميگو نسبت به فساد حساس است در صورت وجود آلودگي زياد در مدت کوتاه فاسد خواهد شد. در روش تشخيص مقايسهاي ميگوي سالم و فاسد موارد زير از اهميت برخوردار است.
*بو
در ميگوي سالم بوي مخصوص ميگو استشمام ميشود در حالي که در ميگوي فاسد بوي ضخم با بوي شديد آمونياک و سولفيد هيدروژن استشمام ميشود.
*رنگ
رنگ ميگوي سالم بر حسب گونه ميگو فرق ميکند. در ميگوي پرورشي که از گونه سفيد هندي است، رنگ پوسته سبز زيتوني است. در گونه موزي که گونه غالب ميگوي درياي خليجفارس است رنگ پوست صورتي روشن است. در ميگوي سر تيز، رنگ سفيد و در ميگوي سبز تيره رنگ است. در ميگوي فاسد، پوسته رنگ طبيعي خود را از دست داده و اکثرا به رنگ سفيد و گاهي اوقات کدر ميشود.
*استحکام پوسته در ناحيه سرو بدن
در ميگوي سالم پوست سفت و سخت و سر محکم به بدن چسبيده و رنگ آن نيز تغيير نکرده است. بافت گوشت، حالت طبيعي داشته و پوسته و گوشت در هنگام طبخ به رنگ نارنجي متمايل به قرمز در ميآيد.در ميگوي فاسد در ناحيه سر تغيير رنگ ايجاد شده و سر در حال جدا شدن از بدن است. پوسته روي بدن نرم ميشود و به راحتي از گوشت جدا ميشود. پيدايش رنگ نارنجي متمايل به قرمز بستگي به درجه فساد ميگو دارد يعني هر اندازه که ميگو بيشتر فاسد شده باشد مقدار پيدايش رنگ قرمز کاهش مييابد.
ارزش غذايي ميگو
گوشت گوسفند، گوساله، مرغ، ماهي و ميگو جزو غذاهاي با پروتئين بالا محسوب ميشوند که معمولا نياز پروتئيني بدن بايد توسط آنها تأمين شود. همچنين ميزان کلسترول در ۱۰۰گرم ميگو حدود دوسوم ميزان کلسترول در يک تخممرغ ۵۰گرمي است. يعني در وزن مساوي، ميزان کلسترول ميگو يک سوم کلسترول تخممرغ است، با اين تفاوت که در ميگو، ميزان اسيد چرب اشباع که براي سلامتي مضر است صفر ميباشد که ميتواند به کاهش کلسترول خون کمک کند. بر اساس تحقيقاتي که در دانشگاه راکفلر آمريکا صورت گرفته و به تائيد انجمن متخصصان قلب آمريکا رسيده و در مجله نظام پزشکي ايران نيز به ثبت رسيده است، کلسترول موجود در ميگو باعث افزايش کلسترول خون نمي شود و اصولا آنچه که علت اصلي افزايش کلسترول خون است، اسيدهاي چرب اشباع به شمار ميروند. ميگو مقدار قابل توجهي املاح ضروري به خصوص فسفر و آهن دارد که به ويژه براي کودکان در حال رشد و زنان باردار بسيار مفيد است. نکته قابل توجه ديگر اينکه در غذاهاي دريايي به دليل کمتر بودن بافت پيوندي به نسبت ساير غذاهاي گوشتي، گوشت آنها نرمتر بوده و اين واقعيت به خصوص پس از پخت مشخص ميشود.
به همين دليل غذاهاي دريايي و از جمله ميگو براي افراد مسن که به دليل وضعيت دهان و دندان کمتر قادر به جويدن و هضم غذا هستند بسيار مفيد است. در ارتباط با اندازه ميگو توضيح اينکه بر خلاف تصور عامه ميگوهاي درشت يا به اصطلاح شاه ميگو به دليل مسن بودن ميگو و سفت شدن عضلات آنها و به زبان ديگر پير شدن آنها در مقايسه با ميگوهاي کوچکتر، خوشمزه نيست و در ميگو نيز مانند ساير جانوران مثل مرغ، گاو و گوسفند نوع کوچکتر آن خوشمزهتر است، دليل اصلي تفاوت قيمت در ميگوهاي ريز و درشت درصد ضايعات آن است.