نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

طرز تهيه انواع يتيمچه خوشمزه با سيب زميني و بادمجان

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه انواع يتيمچه خوشمزه با سيب زميني و بادمجان

مجله کوروش/ يتيمچه از آن دسته غذا‌هاي اصيل و آسان ايراني است که عليرغم اسم کمي غم‌انگيزش اتفاقا غذايي بسيار سالم و مقوي است. يک غذاي نوني و ساده براي شام و ناهار که در شهر‌هاي مختلف ايران آن را با جزييات متفاوت با گوشت يا بدون گوشت درست مي‌کنند، اما در هر صورت چيزي از خوشمزگي آن کم نمي‌کند. يتيمچه هم براي شام و ناهار مناسب است و هم يک غذاي ساده و سريع مجردي و دانشجويي است. طرز تهيه يتيمچه خوشمزه با سيب زميني و بادمجان و نکات پخت يتيمچه در شهر‌هاي مختلف را در ادامه بخوانيد.

مواد لازم

بادمجان: ۵۰۰ گرم

گوجه فرنگي: ۵۰۰ گرم

سيب زميني: ۲ عدد متوسط

فلفل دلمه‌اي: ۱ عدد کوچک

سير: ۲ حبه

پياز بزرگ: ۱ عدد

رب: ۱ قاشق غذاخوري

نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه

طرز تهيه انواع يتيمچه خوشمزه با سيب زميني و بادمجان + نکات پخت يتيمچه در شهر‌هاي مختلف


طرز تهيه

اين طرز تهيه يتيمچه تهراني است. ابتدا بادمجان‌ها را پوست بگيريد و مکعبي خرد کنيد. گوجه فرنگي‌ها را هم بشوريد و پوست بگيريد يا رنده کنيد. بادمجان‌هاي خرد شده را در مقداري آب و نمک بگذاريد تا تلخي بادمجان گرفته شود و البته روغن کمتري هم به خودش بگيريد. پياز‌ها را نگيني خرد کنيد و در مقدار کمي روغن تفت دهيد. سير رنده شده را هم اضافه کنيد. همين که بوي سير بلند شد حالا بادمجان‌هايي که آبکش کرده و شسته‌ايم و آبش خشک شده به همراه فلفل دلمه‌اي نگيني خرد شده را به ترکيب پياز و سير تفت داده شده اضافه کنيد.

نمک، فلفل و زردچوبه را اضافه کنيد و تفت دهيد. وقتي بادمجان و فلفل دلمه‌اي طلايي و نرم شدند ۱ قاشق غذاخوري رب گوجه را هم اضافه کنيد و تفت دهيد تا طعم خامي رب گرفته شود. گوجه فرنگي‌هاي پوست گرفته و ريز خرد شده يا رنده شده را اضافه کنيد و درب ماهيتابه يا قابلمه را بگذاريد تا آب گوجه فرنگي به خورد تمام مواد برود و گوجه‌ها هم سرخ شوند. وقتي گوجه فرنگي آبش کشيده شد، سيب زميني را هم نگيني خرد و اضافه کنيد. ۲ ليوان آبجوش روي مواد بريزيد و اجازه دهيد يتيمچه روي شعله ملايم گاز حسابي بپزد و جا بيفتد و آبش به مقدار دلخواه شما کشيده شود.


نکات طرز تهيه يتيمچه در شهر‌هاي مختلف ايران

*طرز تهيه يتيمچه تبريزي يا آذربايجاني به عنوان يکي از غذا‌هاي محلي اين استان هم به همين ترتيب است. با اين تفاوت که تبريزي‌ها گاهي براي مقوي‌تر کردن يتيمچه به آن مقداري گوشت چرخ کرده يا گوشت مرغ هم اضافه مي‌کنند. در اين صورت گوشت را با پياز تفت مي‌دهند و سپس ساير مواد را به همين ترتيب گفته شده اضافه مي‌کنند. در اين صورت کمي زعفران آب کرده غليظ هم عطر و بوي يتيمچه را دوچندان مي‌کند. طرز تهيه يتيمچه اروميه هم به همين ترتيب و معمولا با گوشت است.

*طرز تهيه يتيمچه نيشابوري خيلي جالب است، چون عدس و نخود هم دارد. گاهي کشک و نعنا داغ هم به مواد يتيمچه نيشابوري اضافه مي‌شود. عدس يا نخود و حتي در صورت تمايل لوبيا را از شب قبل بخيسانيد و جداگانه بپزيد و سپس در مرحله اضافه کردن آب جوش به يتيمچه به ساير مواد اضافه کنيد و اجازه دهيد تا تمام مواد خوب با هم بپزند و جا بيفتد. همانطور که گفتيم در نيشابور و برخي ديگر از نقاط خراسان به يتيمچه بعد از پخت مقداري کشک محلي و نعنا داغ هم اضافه مي‌کنند.

*طرز تهيه يتيمچه شيرازي هم مثل تهراني است، اما شيرازي‌ها اغلب به جاي بادمجان از کدو سبز استفاده مي‌کنند.

*طرز تهيه يتيمچه کاشاني هم مثل تهراني است. در واقع اضافه کردن سيب زميني به يتيمچه از دستور پخت کاشاني آن گرفته شده است.

*طرز تهيه يتيمچه اراکي هم جالب است. علاوه بر بادمجان گاهي از کدو هم استفاده مي‌کنند و در مرحله پخت به آن گردوي کوبيده شده هم اضافه مي‌کنند؛ يک غذاي کاملا گياهي و لذيذ و مقوي.

*طرز تهيه يتيمچه شمالي نکته خاصي ندارد و مثل همان يتيمچه تهراني است.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره