آموزش مرصع پلو خوشمزه و مقوي به سبک شيرازي ها

آشپزي ها/ طرز تهيه مرصع پلو غذاي اصيل شيرازي
چي لازم داريم:
برنج خيس خورده: چهار پيمانه،
سينه مرغ: دو عدد، خلال پسته: دو قاشق غذاخوري،
خلال بادام: دو قاشق غذاخوري،
کشمش: سه قاشق غذاخوري،
خلال هويج سرخ شده: سه قاشق غذاخوري،
زرشک: سه قاشق غذاخوري،
خلال پوست پرتقال يا نارنج: دو قاشق غذاخوري،
پياز متوسط: يک عدد،
زعفران آبکرده: پنج قاشق غذاخوري،
کره: ۴۰ گرم،
شکر: سه قاشق غذاخوري،
گلاب: يک قاشق غذاخوري
نمک و فلفل و دارچين: به ميزان لازم
چطور بپزيم:
برنج را بعد از دو، سه ساعت خيس خوردن ميپزيم و آبکش ميکنيم. کف قابلمه را کنجد ريخته و بعد کمي نان بگذاريد و برنج را روي آن بريزيد و بگذاريد برنج خوب دم بکشد.
مرغ را همراه با پياز و زردچوبه و زعفران و دارچين ابتدا کمي سرخ کنيد و بعد نمک و آب اضافه کنيد و بگذاريد کاملا بپزد.
کشمش را با کره سرخ کنيد و کنار بگذاريد. زرشک را هم که از قبل خيساندهايد با کره تفت بدهيد. کمي زعفران هم هنگام تفت دادن به زرشک اضافه کنيد. موقع تفت دادن حواستان به زرشک باشد چون زرشک زود ميسوزد و سياه ميشود.
خلال پسته و بادام را در دو ظرف جداگانه خيس کنيد. خيس کردن خلالها باعث ميشود موقع خوردن سفتي آنها از بين رفته باشد. خلال خيس خورده را با کره و زعفران و گلاب تفت دهيد.
هويجها را خلال کنيد و با کمي شکر و کره و آبليمو تفت دهيد. خلال پوست پرتقال يا نارنج را خيس کنيد و چند بار بجوشانيد تا تلخي آن گرفته شود. بعد با کره و شکر تفت دهيد.
برنج که دم کشيد در ديس بکشيد و سينه مرغ را ريش ريش کنيد و روي آن بچينيد. يک لايه برنج ديگر بريزيد و بعد ديگر مواد را جدا جدا روي برنج بيفزاييد. يکي از تفاوتهاي مرصع پلو و شيرينپلو همين جدا جدا ريختن مواد روي برنج است.