طرز تهيه خورشت قيمه نثار قزويني با ايدههاي تزيين
کاغذ رنگي/مواد موردنياز طرز تهيه قيمه نثار
پياز 2 عدد
برنج 6 پيمانه
خلال پسته 15 گرم
خلال بادام 15 گرم
گلاب 1 قاشق غذاخوري
زرشک 30 گرم
شکر 15 گرم
دارچين، هل، زردچوبه، نمک و فلفل سياه به مقدار لازم
کره يا روغن به مقدار لازم
گوشت راسته گوسفندي 500 گرم
رب گوجهفرنگي 1 قاشق غذاخوري
آب زعفران 1 قاشق غذاخوري
خلال پوست پرتغال يا نارنج 1 يا 2 قاشق غذاخوري
مواد اوليه گفته شده براي يک جمع 6 نفره کافي است. اگر ميخواهيد اين مواد را براي افراد بيشتر يا کمتر درست کنيد، کافي است ميزان مواد را با همين تناسب کم يا زياد در نظر بگيريد.
مراحل طرز تهيه قيمه نثار قزويني
مراحل طرز پخت خورش قيمه نثار بسيار ساده است، فقط لازم است که با دقت مراحل زير را پيش ببريد تا در مدت کوتاهي اين غذاي خوشمزه را آماده کنيد.
1. سرخ کردن پيازها
ابتدا پيازها را بهصورت نگيني خرد کنيد. پس از آن قابلمه را روي شعله قرار دهيد و روغن را داخل آن بريزيد. کمي که روغن داغ شد، پيازها را در روغن بريزيد و شعله را ملايم نگه داريد. شما بايد پيازها را با قاشق هم بزنيد تا کاملا طلايي شوند.
2. سرخ کردن گوشت
وقتي پياز آماده شد، گوشتها را تکهتکه کنيد و روي پيازها بريزيد. گوشت را با پياز تفت دهيد تا بوي ناخوشايند گوشت کاملا برطرف شود. شما بايد تا زماني گوشتها را تفت دهيد که رنگ آنها عوض شود و اين بازه زماني هم به نوع گوشت بستگي دارد. در اين مرحله براي جلوگيري از سوختن پياز و گوشت ميتوانيد چند قاشق آب جوش به قابلمه اضافه کنيد.
3. اضافه کردن رب گوجهفرنگي
در مرحله بعدي از طرز تهيه قيمه نثار وقتي رنگ گوشتها کمي تغيير پيدا کرد، رب گوجهفرنگي را به آن اضافه کنيد. آنقدر رب گوجهفرنگي را با تکه گوشتها تفت دهيد تا رنگ آن تيره شود. چند قاشق آب جوش در اين مرحله ميتواند به مخلوط بهتر گوشت و رب کمک کند.
4. طرز تهيه قيمه نثار و ريختن طعمدهندهها
براي اينکه قيمه نثار طعم و عطر خوبي پيدا کند، دارچين، زرد چوبه و فلفل سياه را به مقداري که گفته شد، کمي با گوشتها تفت دهيد. سپس بهاندازهاي که روي گوشتها را آب بپوشاند، داخل ظرف موردنظر آب بريزيد. وقتي آب شروع به قل زدن کرد، در قابلمه را بگذاريد. در آخر زير شعله را کم کنيد تا گوشتها به آرامي پخته شود.
5. اضافه کردن پوست پرتقال يا نارنج
براي طرز تهيه قيمه نثار بايد به طور جداگانه خلال پوست پرتقال و نارنج را داخل آبجوش بريزيد و پس از چند دقيقه که نرم شدند، آنها را از صافي بگذرانيد. سپس خلال پوستههاي نارنج يا پرتقال را داخل ماهيتابه ريخته و کمي را تفت دهيد. در نهايت همه مواد را داخل خورش بريزيد.
توجه داشته باشيد براي اينکه تلخي خلال پوسته نارنج يا پرتقال از بين برود، بايد دو يا سه بار آنها را در آب بجوشانيد و از صافي بگذارنيد.
6. آماده کردن خلال پسته و خلال بادام
ابتدا خلال پسته و بادام را داخل آب خيس کنيد تا کمي نرم شوند، بعد آنها داخل آبکش بريزيد و بگذاريد تا به خوبي خشک شوند. سپس داخل ماهيتابه کره يا روغن بريزيد و خلال پسته و بادام را با زرشک و کمي شکر تفت دهيد تا عطر و طعم خوبي به خود بگيرد.
سرو و تزيين خورشت قيمه نثار
يکي از روشهاي تزيين و سرو خورشت قيمه نثار اين است که ابتدا برنج داخل يک ديس بريزيد، بعد خورشت قيمه نثار را روي آن اضافه کنيد. اين کار را يک بار ديگر انجام دهيد. در نهايت برنج باقي مانده را با آب زعفران قاطي کنيد و آن را روي خورش بريزيد. حالا با خلال بادام، خلال پسته و زرشک غذاي خود را تزيين کنيد. شما ميتوانيد قبل از سرو غذا، خلال پسته و بادام را با برنج مخلوط کنيد که اين به ذائقه خودتان بستگي دارد.