طرز تهيه قورقا (گندم برشته) آجيل مخصوص آذري ها در شب يلدا
کوکپد/ قورقا (گندم برشته)کلمهاي ترکي است که از فعل « قووورماق » گرفته شدهاست . قورقا به گندم و شاهدانه تفت خورده گفته ميشود. در منطقه آذربايجان قورقا در فصول سرد خصوصا در شب چله و عيد نوروز استفاده ميشود. در عيدنوروز قورقا را در سفره هفت سين هم ميگذارند.
با اين روش خيلي ترد و پوک ميشه
چي لازم داريم:
ليوان گندم سفيد (بهتره پوست کنده باشه)1
شير2 و نيم ليوان
نصف ليوان شاهدانه
چطور بپزيم:
گندم رو ميشوريم و با چند ليوان آب 3 ساعت خيس ميکنيم. بعد از سه ساعت گندم رو آبکشي ميکنيم و ميزاريم آب اضافه اش خارج بشه.
گندم رو دوباره برميگردونيم داخل ظرف و شير رو اضافه ميکنيم 24 ساعت خيس ميديم(من يک ساعت آخر يه قاشق شکر اضافه کردم ميتونيد نمک اضافه کنيد). دوباره آبکشي ميکنيم و ميزاريم شير اضافه ش بره. حالا توي سيني پارچه نخي پهن ميکنيم و گندم رو مي ريزيم داخل سيني و روي بخاري(حرارت خيلي ملايم) يا جلوي نور آفتاب خوب خشک ميکنيم.
بعد از خشک شدن مي ريزيم داخل تابه ميزاريم روي حرارت متوسط و با قاشق زير و رو ميکنيم تا تفت بخوره صداي باز شدنش بلند بشه وقتي طلايي شد برميداريم(تقريبا 10 الي 15 دقيقه طول ميکشه)
شاهدانه رو ميشوريم و آبکشي ميکنيم وقتي خشک شد چهار پنج دقيقه تفت ميديم مدام زير و رو ميکنيم تا تفت بخوره.