با صبحانه هاي معروف دنيا در کشورهاي مختلف آشنا شويد

اور/ وعدهي صبحانه اهميت زيادي در سلامت انسان دارد و يکي از وعدههاي پرطرفدار و لذيذ محسوب ميشود. صبحانه هاي معروف دنيا، متفاوت است و مردم از خوراکيهاي متفاوتي استفاده ميکنند که هر کدام ريشه در فرهنگ غذاييِ آن کشور دارد.
ارزش وعدهي صبحانه بر هيچکس پوشيده نيست و تمامي پزشکانِ تغذيه بر اين امر اصرار دارند که صبحانه نبايد از زنجيرهي وعدههاي غذايي حذف شود. از مهمترين دلايلي که متخصصان تغذيه براي خوردن صبحانه بر ميشمارند، مطالعاتي است که نشان ميدهد صبحانه موجب افزايش توانايي حل مسئله، تمرکز بيشتر و داشتن تفکري خلاق در فرد ميشود.
صبحانه در کشورهاي مختلف دنيا ظاهر و طعمي متفاوت دارد؛ براي مثال مردم آمريکا براي صبحانه معمولا پنکيک و بيکن ميخورند درحاليکه مردم تايلند ماهي، گوشت و برنج را در وعدهي صبحانه مصرف ميکنند. ذائقهها و فرهنگ متفاوت مردم جهان تاثير فراواني بر روي فرهنگ غذايي کشورهاي مختلف گذاشته است. در اينجا با بهترين صبحانههاي دنيا در کشورهاي مختلف آشنا خواهيد شد.
صبحانه ايراني
نان، کره و مربا.
اگر يک صبحانهي سبک جوابگوي اشتهاي ايرانيان نباشد، حليم گزينهي مناسبي براي يک صبحانهي مفصل است. حليم ترکيبي از گندم، دارچين، کره و شکر است که در يک ظرف بزرگ به همراه گوشت پخته ميشوند. حليم را ميتوانيد بهصورت گرم يا سرد ميل کنيد. املت هم يکي ديگر از غذاهاي محبوب در صبحانهي ايراني است.
صبحانه انگليسي
لوبيا، سوسيس، بيکن، تخممرغ، قارچ، نان تست و يک فنجان چاي صبحانهي رايج درانگلستان است.
انگليسيها بين ساعت ۷ الي ۹ صبح صبحانهشان را صرف ميکنند. يک صبحانه معمولي انگليسي از يک کاسه غلات و حبوبات، يک تکه نان تست، آبپرتقال و يک فنجان قهوه تشکيل شده است؛ همچنين اکثر انگليسيها در روزهاي معمول علاقه به خوردن تست به همراه مارمالاد و عسل دارند.
آخر هفتهها اين سفره بهمراتب بزرگتر ميشود و تخممرغ، قارچ، لوبياي پخته، نان سرخشده، سوسيس، بيکن و پودينگ در سيني صبحانه آنها جاي ميگيرند و در زمستان، فرني هم به اين سفرهي کامل اضافه ميشود.
اين صبحانه بهعنوان «صبحانه انگليسي» شناخته ميشود؛ اگرچه اکثريت مردم در روزهاي عادي به اين گستردگي آن را درست نکنند اما حتماً براي ميهمانيها و هتلها در سراسر بريتانيا به همين شکل خواهد بود.
صبحانه فرانسوي
در فرانسه نان کروسانِ ساده يا همراه با بادام خرد شده، کره، عسل، شکلات يا خامه در وعدهي صبحانه استفاده ميشود.
به طور کلي فرانسويها صبحانهي مفصلي ندارند و اين يک دليل فرهنگي ساده دارد و آن اين است که فرانسويها غذاهاي غني و سنگيني در دو وعده ناهار و شام دارند (به همراه سس خامه، گوشت و ...)؛ يک شام گرم در فرانسه بين ساعتهاي ۱۹:۴۵ الي ۲۰:۴۵ سرو ميشود، پس هنگامي که در صبح زود بيدار ميشوند معده آنها هنوز در حال هضم غذاي ديروز است.
معمولاً شکلات داغ، قهوه و يا چاي به همراه نان کروسانت (croissant) که روي آن عسل يا شکلات ماليده شده باشد، صبحانهي فرانسوي را تشکيل ميدهند. کودکان نيز اغلب حبوبات و غلات را به همراه کمي شير صرف ميکنند.
صبحانه آلماني
صبحانهي کشور آلمان را ميتوان در سوسيسهاي آلماني يا وورست (Wurst)، پنير محلي، نان تازه و يک قهوهي قوي و خوشمزه خلاصه کرد. در سرزمين وورست، تعجبي ندارد که انواع سوسيس و گوشت را بهعنوان غذاي اصليِ وعدهي صبحانه ببينيد. سوسيس، گوشت و کالباس سرد، پنير و انواع مختلف نان ازجمله پرِتزِل (Pretzel) به همراه ميوههاي تازه، تخممرغ آبپز و انواع چاشنيها مانند مرباهاي خانگي در صبحانهي آلماني سرو ميشوند. اين غذاهاي متنوع و خوشمزه به شما اين امکان را ميدهند با هر غذايي که دوست داريد از خودتان پذيرايي کنيد.
صبحانه آمريکايي
زمانيکه صحبت از يک برانچ کلاسيک آمريکايي به ميان ميآيد، حتما به ياد پنکيکهاي پفکي به همراه بيکنهاي ترد ميافتيد.
بافت يکسان و طعم شور و شيرينِ اين ترکيب، آن را به غذاي مورد علاقهي کودکان و بزرگسالان تبديل کرده است. پنکيکها را ميتوان با هر نوع خوراکي، از بلوبريهاي تازه گرفته تا شکلات چيپسي و گردو سرو کرد. تاپينگهاي کلاسيک اين پنکيک از کره و شربت افرا تهيه ميشوند. اين تاپينگها از تاپينگهاي استاندارد و محبوب محسوب ميشوند.
آمريکاييها همچنين عاشق تخممرغ هستند و نيمرو شايعترين نوع طبخ آن براي صبحانهي آمريکايي است (که گاهي اوقات با پنير ميکس ميشود). اما در نهايت دو نوع املت فريتاتا (Fritata) و بوريتو (burrito) بهترين نوع صبحانه در آمريکا به حساب ميآيند. اين املتها به همراه انواع سبزيجات، سيبزميني و پنير مخلوط شده و سپس ميل ميشوند.
صبحانه اسپانيايي
در اسپانيا صبحانه، کوچکترين وعدهي غذايي محسوب ميشود و در يک روز عادي شامل يک فنجان قهوه به همراه کروسانت يا شيريني است. نان تست با کمي پنير و مربا به همراه قهوه از ديگر صبحانههاي رايج اسپانياييها است. اين صبحانهي ساده در تعطيلات و مراسم رسمي پر ملاتتر ميشود و پنير، ژامبون يا سوسيس هم به آن اضافه ميشود اما به طور معمول به اين گستردگي نيست.
غالباً اسپانياييها صبحانه را در خانه و قبل از حرکت به سوي مدرسه و يا محل کار صرف ميکنند، اگرچه شما ممکن است کارگراني را در حدود ۱۰ صبح در کافهتريا ببينيد که در حال لذت بردن از قهوهي خود هستند. سوالي که ممکن است براي شما پيش بيايد اين است که آنها با اين صبحانهي کم چگونه تا ساعت ۲ بعد از ظهر (که زمان صرف ناهار است) دوام ميآورند؟
جواب اين است: تاپاس (Tapas)! تاپاس در اصل يک نوع پيشغذاست که مابين صبحانه و ناهار در اين کشور صرف ميشود و جور کم بودن صبحانه را به دوش ميکشد.
صبحانه ايتاليايي
در کشور ايتاليا چه در بار و چه پشت ميز کافيشاپ، هميشه زمان کافي براي خوردن قهوه و شيرينيهاي ايتاليايي وجود دارد.
ايتالياييها معمولاً بين ساعت ۷ الي ۱۱ صبحانهي خود را ميل ميکنند و مانند فرانسويها علاقهاي به صبحانهي سنگين ندارند. براي وعدهي صبحانه اسپرسو و کاپوچينو همراه با شيرينيهايي مانند کورنِتو (Cornetto) يا کروسان سرو ميشود که با نوتلا يا کاستارد پر شدهاند. اِسفوگلياتِله (Sfogliatelle) نوعي شيريني ترد و چندلايه است. اين شيريني با پنير ريکوتاي شيرين پر شده است و به عنوان بخشي از صبحانهي ايتاليايي سرو ميشود.
صبحانه سوئيسي
در روزهاي کاري مردم سوئيس اغلب صبحانههاي سريع اما کامل ميخورند. بريکِر موئسلي (birchermüesli) ترکيبي مانند گرانولا است که از جو، ميوهها و مغزها بههمراه ماست غليظ تهيه ميشود. آخر هفتهها زمان مناسبي براي برانچهاي سوئيسي است. علاوهبر روئستي (Roesti) يا پنکيک سيبزميني، پنير و مغزهاي سرد، زاپف يکي ديگر از غذاهاي اصلي صبحانهي سوئيسي بهشمار ميرود. نان تخممرغي، ناني مشابه چالا (Challah) يا بريوش (Brioche) است که با عسل، کره و مربا سرو ميشود.
صبحانه روسي
ممکن است زيادهروي بهنظر برسد اما خاويار يکي از غذاهاي اصلي در صبحانهي روسي محسوب ميشود.
خاويار سرخ يا سياه از تاپينگهاي محبوب براي پنکيکهاي بزرگ يا بليني (Blini) و پنکيکهاي کوچک و ضخيم يا اولادي (Oladyi) در برانچهاي آخر هفته بهشمار ميروند. در روزهاي کاري صبحانهها سادهتر هستند. در حالت معمول، روسها صبحانهي خود را در ۷ و ۸ صبح درست ميکنند تا قبل از خروج از خانه آن را ميل کنند.
کاشا (kasha) (نوعي فريني تشکيل شده از دانههاي مختلف) در بين خانوادههاي روس بسيار محبوب است. باتربوروتس (butterbrots) (ساندويچي شامل يک تکه نان به همراه ژامبون)، تخممرغ آبپز يا سرخشده براي صبحانه در روسيه استفاده ميشود. قهوه يا چاي از نوشيدنيهاي ضروري روسها محسوب ميشود. بسياري از آنها همچنين نان تست به همراه پنير و آبميوه را براي صبحانه انتخاب ميکنند.