طرز تهيه آبگوشت کشک؛ براي روزهاي زمستاني

ايران کوک/ آبگوشت از غذاهاي سنتي ماست که تنوع زيادي داره. آبگوشت ساده، آبگوشت گندم و آبگوشت بزباش از معروفترين انواع اين غذاي خوشمزه هستن. اما امروز ميخوايم در مورد آبگوشت کشک صحبت کنيم. اين آبگوشت که با کشک و بادمجان تهيه ميشه در لرستان و در شهر اراک مرسوم هست. لرها بهش دوگوله دودارهم ميگن. اميدوارم که از اين دستور تهيه آبگوشت کشک استفاده کنيد و لذت ببريد.
مواد لازم براي ۴ نفر
گوشت آبگوشتي ۳۰۰ گرم
نخود ۱/۲ پيمانه
لوبيا سفيد ۱/۲ پيمانه
سير ۳ حبه
بادمجان ۲ عدد
پياز ۱ عدد
کشک غليظ ۱ پيمانه
نعناع خشک، نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهيه
مرحله اول: نخود و لوبيا را از شب قبل خيس دهيد و تا روز بعد چند بار آب آن را تعويض کنيد.
مرحله دوم: گوشت، نخود و لوبياي خيس خورده، سير و پياز خرد شده را به همراه چند ليوان آب داخل قابلمه بريزيد و روي حرارت متوسط قرار دهيد تا مواد پخته شوند (در مدت زمان پخت نمک اضافه نکنيد).
مرحله سوم: بادمجانها را خرد کنيد و با مقداري آب بپزيد و له کنيد و پس از اينکه آبگوشت پخت بادمجانها را اضافه نماييد. در آخر نيز کشک را بريزيد و خوب مخلوط کنيد. صبر کنيد تا آبگوشت جا بيافتد. ميتوانيد بادمجانها را نکوبيد و حلقهاي يا خردشده در آبگوشت بريزيد.
مرحله چهارم: حدود ۳ قاشق غذاخوري نعناع را با مقداري روغن تفت دهيد سپس نعناع داغ را به آبگوشت اضافه کنيد و مخلوط نماييد. نمک و فلفل آبگوشت را نيز اندازه کنيد. آب آبگوشت را از مايه آن جدا کنيد. مايه آبگوشت را بکوبيد و به همراه آب آبگوشت و مقداري نعناع داغ و کشک سرو کنيد (آب آبگوشت و کوبيده را در ظرفهاي جدا سرو کنيد).
نکتههاي کليدي تهيه آبگوشت کشک:
اين آبگوشت بسيار مقوي و خوشمزه است و اغلب در فصل سرد سال سرو ميشود.
در صورت تمايل ميتوانيد ۱ عدد سيب زميني در زمان پخت به اين آبگوشت اضافه کنيد.
همچنين ميتوانيد بادمجانها را سرخ کنيد و پس از کوبيدن اضافه نماييد.