طرز تهيه باقلوا پرچمي قزوين و روشهاي نگهداري آن در منزل

مجله کوروش/ احتمالا ميدانيد که باقلوا سوغات برخي شهرهاي کشور مثل يزد، تبريز و قزوين است و شايد آن را با نام باقلوا ترکي ميشناسيد. اين شيريني پر طرفدار در کشور ايران، ترکيه و بعضي از کشورهاي عربي هم تهيه ميشود. البته انواع باقلوا با طرز تهيه مشابه در شهرهاي مختلف ايران توليد ميشود مثل باقلوا يزدي، باقلوا تبريزي، باقلوا شيرازي و …. در قزوين هم سه نوع باقلوا با نامهاي باقلوا سه رنگ يا پرچمي، باقلوا لوزي و باقلوا پيچ درست ميشود که معروفترين آن، همان باقلوا پرچمي و مهمترين سوغات اين استان به شمار ميرود. درادامه قصد داريم طرز تهيه باقلوا قزوين سه رنگ يا پرچمي و روشهاي نگهداري آن را در منزل به شما آموزش دهيم.مواد لازم
گلاب: ۱/۲ ليوان دستهدار
آب: ۱ و ۱/۲ ليوان دستهدار
آرد: ۱ و ۱/۴ ليوان دستهدار
شير: ۱ ليوان دستهدار
بيکينگ پودر: ۱/۲ قاشق مرباخوري
زعفران دم کرده غليظ: ۲ قاشق غذاخوري
روغن: ۲ قاشق سوپخوري
پودر هل: ۱ قاشق سوپخوري
پودر پسته: ۲۵۰ گرم
پودر بادام: ۲۵۰ گرم
خاک قند: ۲۵۰ گرم
شکر: ۵۰۰ گرم
زرده تخم مرغ: ۲ عدد
طرز تهيه باقلوا پرچمي يا سه رنگ قزوين
در ابتدا فر را روشن و روي ۱۸۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد.
در يک ظرف مناسب، آب، روغن و گلاب را مخلوط و آرد را کمکم اضافه کنيد. آنها را با هم ورز بدهيد و از اين ترکيب خميري درست کنيد که لطيف باشد.
خمير را در يک کيسه پلاستيکي بگذاريد و حدود ۲ ساعت در دماي محيط استراحت دهيد.
با نصف خمير، يک لايه خمير را نازکتر از لواش درست کرده و روي تابه پهن کنيد. خاک قند و پودر بادام را با زعفران کوبيده، مخلوط و به سه قسمت تقسيم کنيد.
يک قسمت را روي خمير بريزيد و با دست فشار دهيد. ميتوانيد از ته ظرفي که اندازه آن با قالب شما هماهنگ است، براي فشار آوردن به مخلوط استفاده کنيد.
قسمت دوم خاک قند و پودر بادام را با هل مخلوط کنيد و نصف آن را روي ترکيب قبلي بريزيد و فشار دهيد.
قسمت سوم خاک قند و پودر بادام را با باقيمانده پودر بادام و هل، به همراه پودر پسته بريزيد و کاملا فشار دهيد.
يادتان باشد که لايهها را به خوبي فشار دهيد تا رنگ آنها مشخص باشد.
نصف خميري را که از قبل مانده بود، دوباره به همان صورت اول، نازکتر از لواش باز کنيد و روي مواد باقلوا بيندازيد و اضافههاي خمير را برش دهيد.
باقلوا را به شکل مربع يا لوزي برش دهيد و مقداري روغن جامد آب کرده يا کره را روي تمام سطح باقلوا بريزيد و باقلوا را در فر قرار دهيد.
در آخرين مرحله از طرز تهيه باقلوا قزوين، شکر، آب و گلاب را با هم مخلوط کنيد و با آن شربت باقلوا درست کنيد.
باقلوا را به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقيقه در فر قرار دهيد. بعد از اينکه باقلوا را از فر خارج کرديد و از حرارت افتاد و خنک شد، شربت باقلوا را روي آن بريزيد و در ظرف در بسته قرار دهيد تا خشک نشود.
روشهاي نگهداري باقلوا قزوين
*براي نگهداري باقلوا بايد شيريني را دور از نور آفتاب و در يخچال نگه داريد.
*در جعبهاي که باقلوا را در آن ميگذاريد يک پاکت پلاستيکي بدون منفذ و سوراخ قرار دهيد. باقلواها را در پاکت پلاستيکي قرار دهيد.
*بهتر است باقلوا را براي مدت طولاني نگه نداريد، چون روغن آن به مرور اکسيد ميشود و ميتواند موجب بروز مشکلات گوارشي شود يا طعم آنها تغيير کند.
*بهتر است باقلواها را کنار يا روي هم بچينيد تا کمتر در معرض هوا قرار بگيرند و در نتيجه ديرتر خشک شوند.
*جعبه شيريني را دور از مواد غذايي بو دار قرار دهيد.