چکدرمه غذاي محلي ترکمن ها به روش سنتي و اصيل
آخرين خبر/ وقتي مهمون ترکمن هاي مهربون باشيد حتمن يک وعده هم از اين غذاي خوشمزه خواهيد خورد، جاي شما خالي روستاي گچي سوئي پائين از توابع شهرستان کلاله در استان گلستان ميهمان آقا حليم عزيز و همسر مهربانش آقچه گل بوديم ،اين چکدرمه خوشمزه هم دستپخت هنرمندانه اوست که معروف ترين غذاي هموطن هاي ترکمن ماست.
مواد لازم براي تهيه چکدرمه
برنجپنج پيمانه
گوشت گوسفند500 گرم
آبچهار پيمانه
پيازيک عدد متوسط
رب گوجه فرنگيدو قاشق غذاخوري
روغن، نمک و فلفلبه مقدار لازم
ادويه پلوييبه مقدار لازم
طرز تهيه چکدرمه
مرحله اول
پياز را نگيني خرد کنيد و داخل قابلمه تفت دهيد تا طلايي شود.
گوشت تکه شده را به پياز اضافه کنيد، به آن فلفل، زردچوبه و ادويه بزنيد و قبل از اين که قرمزي گوشت کاملا از بين برود آب اضافه کنيد. از دست رفتن خون گوشت هنگام تفت دادن موجب ديرپز شدن آن ميشود.
مرحله دوم
رب گوجه فرنگي را جداگانه تفت دهيد و به گوشت اضافه کنيد. درب قابلمه را بگذاريد تا گوشت با رب و آب بپزد. بعد از پخته شدن گوشتها دقت داشته باشيد که مقداري آب بايد روي گوشتها باقي مانده باشد و پس از اضافه کردن برنج شسته شده به آن قابلمه حاوي گوشت به اندازه يک بند انگشت آب روي برنج قرار گيرد. اگر آب کم بود مقداري آب جوش اضافه کنيد.
مرحله سوم
پس از ريختن برنج در آب، با حرارت متوسط و در نيمه باز اجازه دهيد آب به جوش آيد، سپس در قابلمه را باز بگذاريد تا برنج بپزد. زماني که آب کاملا تبخير شد دمکني بگذاريد و حرارت را کم کنيد تا دم بکشد.
پس از نيم ساعت برنج دم کشيده و چکدرمه ترکمني لذيذ شما آماده است. ماست محلي، سالاد گوجه و خيار، سير خام يا سير ترشي در کنار اين غذا لذت خوردن آن را دو چندان ميکنند.
از صفحه دورنيست