طرز تهيه کراکت مرغ يا گوشت بيتر بالن هلندي به روش رستوراني
مجله کوروش/ فينگر فود کراکت يک غذا يا در برخي مواقع پيشغذا و فست فود دلچسب و هيجان انگيز است و به خاطر تنوعي که دارد، حسابي پرطرفدار است. انواع مختلف کراکت مثل کراکت مرغ و پنير يا کراکت بادمجان و سيب زميني هم علاوه بر فانتزي و خوشطعم بودن، در مدت زمان کمي آماده ميشوند. اما اين بار ميخواهيم يک کراکت جديد را به شما معرفي کنيم، آن هم چيزي نيست جز کراکت بيتر بالن که هم ميتوان با گوشت و هم با مرغ تهيه کرد. اين کراکت گوشت يا کراکت مرغ يکي از معروفترين کراکتهاي هلندي است و اگر تاکنون به هلند سفر کرده باشيد، آن را در منوي بيشتر رستورانها پيدا خواهيد کرد.
مواد لازم
گوشت گوسفند يا فيله مرغ: ۳۰۰ گرم
پياز: ۲ عدد متوسط
آرد: ۲ ليوان دسته دار فرانسوي
آب گوشت يا مرغ: ۱ ليوان دسته دار فرانسوي
جعفري: ۱ ليوان دسته دار ساطوري شده
تخم مرغ: ۲ عدد
پودر نان: ۲ ليوان دسته دار فرانسوي
روغن مايع: به ميزان لازم
نمک، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم
طرز تهيه کراکت بيتر بالن هلندي
در ابتدا يک پياز را خلالي يا نگيني خرد کنيد. پياز را در قابلمه يا ماهيتابه بريزيد و با کمي روغن تفت دهيد تا سبک و طلايي شود. گوشت گوسفندي يا مرغ را در پياز سرخ کنيد. پس از آنکه گوشت تغيير رنگ داد، به آن زردچوبه، نمک و فلفل اضافه کنيد. مواد را با هم تفت بدهيد و بعد از اينکه کمي ادويهها با گوشت سرخ شدند، به آن آب جوش اضافه کنيد. در ظرف را بگذاريد و اجازه دهيد گوشت کاملا آبپز شود. آب گوشت را نگه داريد.
بعد از پختن گوشت، اگر استخوان دارد، آن را جدا کنيد و گوشت را له يا ريش ريش کنيد. ميتوانيد از ميکسر يا غذاساز استفاده کنيد. پياز دوم را نگيني خرد کنيد و در روغن تفت دهيد تا سبک و طلايي شود. ۱ ليوان دسته دار فرانسوي از آرد را به پيازها اضافه کنيد و تفت بدهيد. (بقيه آرد را نگه داريد) بعد از اينکه طعم خامي آرد گرفته شد، گوشت و جعفري را اضافه کنيد.
دوباره کمي نمک و فلفل بزنيد. در ظرف را باز بگذاريد و اجازه دهيد آب گوشت به خورد غذا برود و کاملا جذب شود. مخلوط در اين مرحله بايد در حدي غليظ باشد که بتوان با دست به آن فرم و شکل داد.
به اندازه يک گردو از مخلوط را برداريد و در دستانتان کمي کوچکتر از کوفته گرد کنيد. ميتوانيد فرمهاي ديگر هم بدهيد. گوشتهاي گرد شده را در سيني بچينيد و روي آنها را سلفون بکشيد تا لايه روي گوشت خشک نشود. سيني را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقيقه در يخچال قرار دهيد تا گلولهها کاملا خودشان را بگيرند.
سه ظرف جدا داشته باشيد. در يکي از آنها آرد، در يکي پودر نان و در ديگري تخممرغها را بشکنيد و کاملا به هم بزنيد. کراکتها را ابتدا در آرد بغلتانيد، سپس آنها را به تخم مرغ آغشته کنيد و در مرحله سوم در پودر نان بچرخانيد. همه کراکتها را به همين روش سوخاري کنيد. در يک تابه به ميزان لازم روغن بريزيد و روي حرارت قرار دهيد تا کاملا داغ شود. کراکتها را در روغن قرار دهيد تا وقتي کاملا سرخ شدند. ميتوانيد از سرخکن هم استفاده کنيد.
کراکت بيتر بالن هلندي شما آماده سرو است. آن را را انواع ديپ و سس مورد علاقهتان سرو کنيد.
فوت و فن هاي طرز تهيه کراکت بيتر بالن هلندي
*اگر از گوشت گوسفندي استفاده ميکنيد، در مراحل پاياني پخت، نمک را اضافه کنيد.
*براي اينکه روغن کراکتها گرفته شود، ميتوانيد قبل از سرو آنها را روي دستمال قرار دهيد.
*کراکت بيتر بالن هلندي معمولا در هلند با سس خردل سرو ميشود.
*ميتوانيد براي سرخ کردن پيازها بهجاي روغن مايع از کمي کره استفاده کنيد ولي حواستان باشد که کره نبايد دماي زيادي ببيند.