نماد آخرین خبر

آموزش ادويه تندوري هندي چاشني عالي و خوش عطر براي تمام فصول

منبع
باشگاه خبرنگاران
بروزرسانی
آموزش ادويه تندوري هندي چاشني عالي و خوش عطر براي تمام فصول

باشگاه خبرنگاران/ تندوري يک ادويه‌ي نسبتا تند پرطرفدار است که ريشه‌ي هندي دارد. ادويه تندوري امروزه به بسياري از کشور‌هاي جهان راه پيدا کرده است. بهترين روش مصرف اين ادويه براي کباب و جوجه است. علاوه بر آن براي انواع غذا‌هاي هندي، غذا‌هاي تند و مرغ تندوري مي‌توان استفاده کرد. اين ادويه‌ي هندي با ذائقه‌ي ايراني بسيار سازگار و خوشايند است.

اين ترکيب ادويه سنتي بخشي محبوب در غذا‌هاي هندي است. اين مخلوط را مي‌توان به راحتي در خانه درست کرد تا با آن غذا‌هاي مختلفي را تهيه کنيد.

ادويه تندوري يکي از ادويه‌هاي پرطرفدار هندوستان است که در سراسر دنيا طرفدار دارد.

دنياي ادويه‌ها دنيايي رنگارنگ است که هرکدام عطر و طعمي متفاوت و منحصر به فرد دارند و مخصوص غذاي خاصي هستند.

ادويه تندوري از آن ادويه‌هاي خوش عطر و طعمي است که معمولا از آن براي پختن انواع غذا‌هاي گوشتي و خورش‌هاي مرغ استفاده مي‌شود.

از اين ادويه بيشتر براي پخت مرغ و جوجه استفاده مي‌شود، اما بعضي مواقع هم براي طعم دار کردن خورش‌ها از آن استفاده مي‌کنند.

در زبان هندي، واژه‌ي تندوري به معناي تنوري است و دليل انتخاب اين نام براي ادويه، استفاده از آن براي غذا‌هاي تنوري است.

در کل جهان هم اين ادويه با نام تندوري شهرت يافته است.

اين ادويه‌ي خوش رنگ به دليل ترکيباتش طبعي گرم دارد. جالب است بدانيد که اولين بار يک آشپز هندي از اين ترکيب استفاده کرد و مرغ را با اين ادويه آغشته کرد و در تنور کباب کرد و به همين دليل اين ادويه به نام “تندوري” شناخته شد.

از مهمترين چاشني‌هاي غذايي که بسياري از کدبانو‌ها هميشه در طبخ غذا‌هاي خود از آن استفاده مي‌کنند، ادويه‌هاي تندوري مي‌باشند. اين ادويه‌ها با ترکيبات خاصي تهيه شده، و براي مصارف خاص تري نيز استفاده مي‌شوند. البته مي‌دانيم که ادويه هميشه غذا را خوشمزه‌تر و خوش عطر مي‌کند.

اما تندوري از جمله ادويه‌هاي مخصوصي است، که تنها براي طبخ بعضي از غذا‌هاي ويژه بايد از آن‌ها استفاده شود.

ترکيبات ادويه تندوري

يکي از مهمترين ويژگي‌هايي که ادويه تندوري را به محبوبيت رسانده است، تهيه‌ي آسان آن در منزل است. مي‌دانيم که گوشت و مرغ هميشه از عطر نامطبوعي برخوردار هستند. به همين دليل نياز دارند تا با ادويه‌هاي مخصوصي ترکيب شده، و طعمي ايده آل را ارائه نمايند. پس هميشه استفاده از ادويه براي طبخ غذا‌هاي مختلف، لازم و ضروري به شمار مي‌رود.


ترکيبات موجود در ادويه تندوري چيست؟

طرز تهيه ادويه تندوري تند و خوش عطر

اگر در برنامه غذايي خود زياد از جوجه کباب استفاده مي‌کنيد، بهتر است هربار تهيه آن را با ادويه‌اي مخصوص انجام دهيد. تا طعم‌هاي متنوعي از يک غذاي واحد را تجربه کنيد. مثلا مي‌توانيد به جاي استفاده از آبليمو و زعفران هميشگي، از ادويه تندوري استفاده کنيد.

در اين ادويه شما با پودر پاپريکا رو به رو مي‌شويد. به دليل اين که رنگ، طعم و عطر غذا را تغيير مي‌دهد، در ادويه تندوري استفاده مي‌شود.

ترکيبي ديگر که در اين ادويه استفاده مي‌شود، پودر زنجبيل است. اين پودر داراي طبع گرمي مي‌باشد، به همين دليل براي اين که طبع گوشت‌هاي مرغ و گوساله را از حالت سردي خارج کند، در تندوري استفاده شده است.

پودر زيره هم به دليل طبع گرم آن در تندوري استفاده مي‌شود و با ديگر مواد در اين ادويه ترکيب شده است. در اين ادويه پودر تخم گشنيز هم استفاده مي‌شود. اين پودر بيشتر به علت عطر خوشي که دارد، در اين ادويه استفاده مي‌شود.

در کنار تمامي اين مواد، ترکيباتي ديگر که در ادامه براي شما آورده ايم نيز در تندوري استفاده شده است.

موارد مورد استفاده از ادويه تندوري

بسياري از افراد هميشه از تنوع غذايي لذت مي‌برند، اما اين که به چه صورت بتوانيم در غذا تنوع ايجاد کنيم، مي‌تواند به نحوه طبخ، يا استفاده از ادويه‌هاي موجود براي آن بستگي دارد. مثلا افرادي که از غذا‌هاي تند هندي لذت مي‌برند، بسيار به استفاده از ادويه تندوري علاقه‌مند هستند.

برخي ديگر از مرغ‌هاي معمولي و سبز، در تمامي رژيم‌هاي غذايي خود بهره مند مي‌شوند. به همين دليل هر بار مرغ را با ادويه‌اي خاص تهيه مي‌کنند. يکي از اين ادويه‌ها نيز، تندوري مي‌باشد؛ که مي‌تواند طبع سرد مرغ را از بين ببرد، و آن را متعادل کند.

حتي برخي ديگر از افراد که به غذا‌هايي مانند چيپس علاقه‌مند هستند، نيز مي‌توانند با استفاده از ادويه تندوري، طعمي خاص به چيپس‌هاي آماده شده خود در منزل بدهند. از آن مهمتر اين است که غذا‌هايي که با ادويه‌هاي تند تهيه مي‌شوند، هميشه طعم خاصي را براي انسان به ارمغان مي‌آورند. طعمي به ياد ماندني و لذيذ که در خاطر مي‌ماند.

اين ادويه را در ظرف در داري قرار بدهيد و در مکاني خنک و به دور از خورشيد مانند داخل کابينت نگهداري کنيد.

پس موارد استفاده از ادويه تندوري براي تهيه مرغ تندوري، تهيه چيپس تندوري، تهيه انواع غذا‌هاي هندي، تهيه انواع غذا‌هاي تند


طرز تهيه ادويه تندوري:

طرز تهيه ادويه تندوري تند و خوش عطر

مواد لازم براي ادويه تندوري:
پودر پاپريکا ۳ قاشق غذاخوري
پودر زردچوبه ۱ قاشق غذاخوري
پودر سير ۱ قاشق چايخوري

پودر جوز هندي ۱ قاشق چايخوري
فلفل قرمز آسياب شده ۱ قاشق چايخوري
زنجبيل ساييده شده ۱ قاشق چايخوري
تخم گشنيز آسياب شده ۱ قاشق چايخوري
زيره آسياب شده ۱ قاشق چايخوري
ميخک آسياب شده ۱ قاشق چايخوري


طرز درست کردن ادويه تندوري:

همه مواد را داخل ظرفي بريزيد و با هم خوب مخلوط کنيد و در ظرف درداري بريزيد و در جاي خنک نگهداري کنيد.


طرز تهيه ادويه تندوري ساده:

مواد لازم براي تهيه ادويه تندوري:
زنجبيل ساييده شده ۱ قاشق چايخوري
زيره آسياب شده ۱ قاشق چايخوري
تخم گشنيز آسياب شده ۱ قاشق چايخوري
پاپريکا ۱ قاشق چايخوري
زردچوبه ۱ قاشق چايخوري
نمک ۱ قاشق چايخوري
فلفل قرمز ۱ قاشق چايخوري


طرزتهيه ادويه تندوري:

همه مواد را در يک کاسه کوچک بريزيد و خوب مخلوط کنيد.

 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar