طرز تهيه چيزکيک زنجبيلي با پايه کيک در فر

مجله کوروش/ چيزکيکها دسرهاي فوقالعادهاي هستند که براي سرو کردن در کنار چاي يا قهوه بسيار محبوباند و آنقدر متنوع هستند که هر بار ميتوانيد يک طعم جديد را تجربه کنيد. دو نوع چيزکيک هم داريم، چيزکيکهايي با پايه بيسکويت که معمولا با بيسکويت پتي پور يا ساقه طلايي درست ميشوند و چيزکيکهايي با پايه کيک که با کيک اسفنجي يا کيک ساده پخته ميشوند. علاوه بر اين برخي چيزکيکها در فر و برخي ديگر را ميتوان بدون فر يا به روش يخچالي تهيه کرد. اين مطلب از مجله کوروش را به طرز تهيه چيزکيک زنجبيلي با پايه کيک اختصاص دادهايم. اين چيز کيک در فر تهيه ميشود.
مواد لازم در طرز تهيه کيک ساده (زنجبيلي)
تخم مرغ: ۳ عدد
شکر: ۲ ليوان دستهدار فرانسوي
بيکينگ پودر: ۱ قاشق مرباخوري
آرد: ۱ و ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
شير: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
روغن: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
وانيل: ۱/۲ قاشق چايخوري
زنجبيل: ۱ قاشق چايخوري (دلخواه)
مواد لازم در طرز تهيه چيزکيک زنجبيلي
پنير خامهاي يا ماسکارپونه: ۴۵۰ گرم
خامه: ۱/۲ ليوان دستهدار فرانسوي
شکر: ۱/۳ ليوان دستهدار فرانسوي
وانيل: ۱ قاشق چايخوري
تخم مرغ: ۲ عدد
شيره قند: ۲ قاشق غذاخوري
پودر زنجبيل: ۱/۲ قاشق چايخوري
دارچين: ۱/۲ قاشق چايخوري
جوز هندي: ۱/۲ قاشق چايخوري
طرز تهيه کيک ساده به عنوان کراست يا پايه چيزکيک
پيش از هر چيز، فر را روشن و روي دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد. شير و تخممرغها را از يخچال خارج کنيد تا به دماي برسند. در يک ظرف مناسب، تخممرغها را با وانيل و يک ليوان دسته دار شکر (نصف مقدار شکر) مخلوط کنيد و آنقدر با همزن برقي بزنيد تا کرم رنگ و کشدار شود. سپس شير و روغن را اضافه کنيد و با همزن به مدت ۲ دقيقه بزنيد.
در مرحله بعد، آرد و بيکينگ پودر را دو بار الک و در چند مرحله به مواد اضافه کنيد تا گلوله نشود. مواد را هم بزنيد تا کاملا يکدست شوند. اگر ميخواهيد کيکتان نيز طعم زنجبيلي داشته باشد، ۱ قاشق چاي خوري پودر زنجبيل به مايه کيک اضافه کنيد.
قالب کمربندي بهترين نوع قالب در طرز تهيه چيزکيک زنجبيلي است. قالب را با روغن چرب و آردپاشي کنيد. مواد کيک را داخل قالب بريزيرد. نبايد کل قالب را پر از مواد کنيد، چون کيک پف ميکند و جاي مواد روي چيزکيک را ميگيرد. پس در انتخاب قالب با ابعاد مناسب دقت کنيد.
بعد از اينکه قالب را آماده کرديد، آن را در فر قرار دهيد. قالب را به مدت ۲۰ دقيقه در طبقه وسط فر قرار دهيد. اگر قالبتان بزرگ است، ممکن است اين زمان بيشتر باشد، قبل از خارج کردن قالب از فر، آن را با خلال دندان تست کنيد که مواد کيک به آن نچسبد.
طرز تهيه چيزکيک زنجبيلي
فر را روي دماي ۱۵۰ درجه سانتيگراد تنظيم کنيد. در يک ظرف مناسب، پنير خامهاي، خامه (ترجيحا ترش) و وانيل را اضافه کنيد و با همزن بزنيد. تخممرغها را اضافه کنيد و بعد از افزودن هر تخم مرغ، با همزن بزنيد. سپس شيره قند، زنجبيل، دارچين و جوز هندي را اضافه کنيد و مواد را به خوبي به هم بزنيد تا جايي که همه مواد يکدست شوند.
قالب کيک ساده يا زنجبيلي را که در فر پخته بوديد، از فر خارج کنيد و اجازه دهيد از حرارت بيفتد. وقتي کيک سرد شد، مواد روي چيزکيک زنجبيلي را روي آن بريزيد و با پشت قاشق کاملا صاف کنيد. دوباره قالب را در فر قرار دهيد و به مدت ۲۰ دقيقه اجازه دهيد قالب داخل فر بماند. سپس قالب را از فر بيرون بياوريد و بعد به مدت ۱۵ دقيقه در دماي محيط قرار دهيد. قالب را در يخچال بگذاريد تا کاملا خودش را بگيرد.
فوت و فنهاي طرز تهيه چيزکيک زنجبيلي
*در زمان پخت چيزکيک درِ فر را باز نکنيد تا پف کيک نخوابد.
*چيز کيک مدت ۴ تا ۸ زمان نياز دارد تا کاملا خودش را بگيرد.
*در طرز تهيه چيز کيک ميتوانيد روي چيز کيک زنجبيلي را با ژله، شربت ميوه، سس براق فرانسوي يا تکههاي ميوه تزيين کنيد.
*براي تهيه شربت ميوه، ۴۰۰ گرم از ميوه موردنظر (براي مثال: توت فرنگي، کيوي، پرتقال و …) را با ۲ قاشق غذا خوري آب به مدت ۵ دقيقه روي حرارت قرار دهيد. سپس آن را از صافي عبور دهيد. در صورت دلخواه ميتوانيد ۱ قاشق غذا خوري پودر قند نيز به شربت اضافه کنيد و اجازه دهيد کاملا سرد شود. از اين شربت براي طرز تهيه انواع کيک يا چيز کيک ميتوان به عنوان لايه رويي استفاده کرد.