نماد آخرین خبر

طرز تهيه پلو برياني هندي؛ يک غذاي لذيذ و خوشمزه بدون گوشت

منبع
بروزرسانی
طرز تهيه پلو برياني هندي؛ يک غذاي لذيذ و خوشمزه بدون گوشت

مجله کوروش/ در اين مطلب قصد داريم طرز تهيه پلو برياني هندي را به شما آموزش دهيم
 
 برياني يا بيرياني (Biryani) از غذا‌هاي خوشرنگ و خوشمزه هندي است که در قسمت‌هايي از پاکستان، افغانستان، ايران و عراق هم با دستور مشابه و نزديک به دستور پخت برياني هندي طبخ مي‌شود. بد نيست بدانيد که در اصل اين غذا متعلق به شمال هند است و تاريخچه آن به امپراتوري مغول‌ها برمي‌گردد. اين غذا در آشپزخانه سلطنتي براي پادشاهان مغول پخته و در طرز تهيه آن از پلو ايراني استفاده مي‌شد. به مرور اسم اين غذا به برياني تغيير کرد و آن هم به خاطر مواد متنوعي بود که در آن به کار مي‌رفت. چون هر چه مي‌گذشت، براي اينکه اين غذا نظر افراد بيشتري را به خود جلب کند، از مواد گوناگون و بعضا سازگارتري در آن استفاده مي‌شد تا اينکه به دستور امروزي درآمد. در اين مطلب قصد داريم طرز تهيه پلو برياني هندي را به شما آموزش دهيم، البته نسخه بدون گوشت و گياهي آن را. در ضمن فوت و فن‌هاي طرز تهيه برياني‌هاي ديگر را هم به شما خواهيم گفت.


مواد لازم
برنج: ۳۰۰ گرم
قارچ: ۲۵۰ گرم
گوجه فرنگي: ۲ عدد متوسط
پياز: ۱ عدد متوسط
سير: ۱ حبه بزرگ
نعناع ساطوري شده: ۲ قاشق غذاخوري
گشنيز ساطوري شده: ۲ قاشق غذاخوري
پودر تخم گشنيز: ۱ قاشق چاي‌خوري
زنجبيل: ۱/۲ قاشق چاي‌خوري
گرام ماسالا: ۱/۲ قاشق چاي‌خوري
پودر زيره سبز: ۱/۲ قاشق چاي‌خوري
هل: ۳ عدد
پودر دارچين: ۱/۳ قاشق چاي‌خوري
تخم رازيانه: ۱ قاشق چاي‌خوري
برگ بو، ميخک و جوز هندي: کمي (به ميزان دلخواه)
نمک، فلفل و زردچوبه: به ميزان لازم



طرز تهيه برياني هندي با سبزيجات
پيش از هر چيز بگوييم که برياني سبزيجات هندي به اندازه خورش کاري هندي با مرغ و البته سمبوسه تند و تيز هندي در هندوستان مشهور و پرطرفدار است و البته ربطي هم به بريون اصفهاني ايراني ندارد. براي درست کردن اين برياني لذيذ قبل از هر چيز، از ۳۰ دقيقه قبل برنج را در ۴ آب و نمک، بخيسانيد تا موقع پخت قد بکشد. قارچ‌ها را خلالي خرد کنيد. گوجه فرنگي را پوره کنيد. پياز را پوست بگيريد و بشوييد. به صورت نگيني يا خلالي خرد کنيد.

يک تابه را روي حرارت قرار دهيد و در آن روغن بريزيد. بعد از داغ شدن روغن، زيره سبز، برگ بو، هل، دارچين، تخم رازيانه، ميخک و جوز هندي را در آن بريزيد و سرخ کنيد تا عطر آن‌ها بلند شود. مي‌توانيد اين ادويه‌ها را به صورت ساييده نشده هم استفاده کنيد.
پياز نگيني شده را به مواد اضافه کنيد و تفت دهيد تا طلايي و نرم و سبک شود. سير را له و اضافه کنيد. نعنا و گشنيز را به همراه پوره گوجه يا گوجه خيلي ريز خرد شده، به مواد اضافه کنيد و بگذاريد تفت بخورند تا طعم خامي آن‌ها گرفته شود. قارچ را اضافه کنيد. زردچوبه، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنيد. در طرف را باز بگذاريد و آن‌ها را تفت دهيد تا آب قارچ بخار شود.

برنج را به مواد اضافه و کمي آب جوش بيفزاييد و حرارت را بيشتر کنيد تا آب، بخار و برنج نرم شود. وقتي برنج دندان‌گير و آب برنج کشيده شد، دم کني را روي قابلمه بگذاريد. بعد از اينکه داخل قابلمه را بخار گرفت، حرارت را کم کنيد و ۲۰ دقيقه اجازه دهيد تا مواد با هم بپزند.
(مي‌توانيد برياني هندي را در فر هم تهيه کنيد. در اين صورت، قابلمه را به مدت ۳۵ دقيقه در فر قرار دهيد و در ظرف را باز بگذاريد.) بعد از اينکه برياني شما آماده شد، آن را در يک ظرف مناسب با انواع ترشي يا ماست سرو کنيد.



 
فوت و فن‌هاي طرز تهيه برياني هندي با سبزيجات، مرغ و گوشت
*برياني بيشتر بين مسلمانان هندي مورد استقبال قرار گرفته و با ترکيبات متنوعي از برنج، سبزيجات، مرغ، انواع گوشت قرمز، ماهي و ادويه‌هاي معطر و بعضا سالمي که اصالتا هم هندي هستند، درست مي‌شود. حتي در برخي مناطق، آن را با سيب زميني تهيه مي‌کنند، يک چيزي شبيه دمي گوجه و استانبولي خودمان.
*در دستور پخت برياني هندي ترجيحا از برنج هندي استفاده کنيد، چون اين غذا بايد به صورت دمپختي درست شود و دانه‌هاي بلند برنج آن را مجلسي‌تر خواهد کرد.
*اگر مي‌خواهيد برياني با مرغ و گوشت درست کنيد، حتما از قبل آن‌ها را کاملا بپزيد و سپس به ترکيب برياني اضافه کنيد. بهتر است مرغ را با موادي مانند ماست، آبليمو و ديگر ادويه‌ها، از شب قبل مرينيت کنيد.
*گاهي اوقات در طرز تهيه برياني هندي، از ماست هم استفاده مي‌شود. ماست را بعد از تفت دادن همه مواد (سبزيجات و ادويه‌ها) و قبل از اضافه کردن برنج به مواد اضافه مي‌کنند و آن را در تابه به همراه ديگر مواد تفت مي‌دهند. در اين صورت به اندازه ۱ تا ۲ ليوان ماست به مواد اضافه کنيد و بعد از افزودن به ديگر سبزيجات، حتما مدام آن را به هم بزنيد تا نبرد.
*اگر طعم ماست را در غذا دوست نداريد از کمي آبليمو استفاده کنيد. همچنين اگر به جاي نعناع و گشنيز تازه از نوع خشک آن استفاده مي‌کنيد، ۱/۲ اندازه‌اي که در مواد لازم گفته شده است، استفاده کنيد.


به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar