گوندي غذاي سنتي اصفهان مفيد و پرخاصيت

مجله دلگرم/ در گزارش زير طرز تهيه گوندي را به شما آموزش ميدهيم.
گوندي يک غذاي سنتي و پر از خاصيت است که فقط بايد براي تهيهي آن کمي وقت بگذاريد، ولي به خاصيت بي نظير آن براي بدن ميارزد.
گوندي غذايي سنتي است که از آرد درست ميشود، ولي يک آرد مخصوص که اين آرد از حبوبات تشکيل ميشود. براي اطلاعات بيشتر با ما همراه شويد.
مواد لازم براي تهيهي گوندي
گندم
ذرت
عدس
ماش
انواع لوبيا
نخود
باقالا
همهي مواد به ميزان مساوي يک ليوان
طرز تهيهي آرد گوندي خوشمزه
ابتدا تمام مواد را از شب قبل ميخيسانيم تا نفخ آن از بين برود.
بعد تمام مواد کمي بو ميدهيم تا کمي ترد شود، ولي سرخ نشود و فقط کمي بوي خامي آن گرفته شود.
در مرحلهي بعد تمام حبوبات تفت داده شده را آسياب کرده تا به صورت پودر در بيايد.
اين پودر يا همان آرد گندي را کنار گذاشته و به سراغ مرحلهي بعد ميرويم.
طرز تهيهي غذاي سنتي و پر خاصيت گوندي
ابتدا پياز را سرخ کرده. کمي نمک و پياز و ادويه را به پياز اضافه ميکنيم.
بعد کمي تره يا نعناي تازه را شسته و خرد ميکنيم و به پيازها اضافه ميکينم.
در يک قابلمه دو ليوان آب ريخته و ميگذاريم تا به جوش بيايد.
بعد دو ليوان آب جوش آمده و سرد شده را به پيازهاي سرخ شده اضافه ميکنيم
و آرد گندي آماده شده را روي آن ميريزيم و ورز ميدهيم.
بعد که خمير صاف و يکدستي به دست آمد و به دست نچسبيد آنرا به شکل کباب شامي يا کتلت در آورده و در آب جوش انداخته و شعله را کم ميکنيم.
وقتي خمير ما مغز پخت شد غذاي ما آماده است. نوش جان.
روشي ديگر براي پخت گوندي
ميتوانيد اين آرد گندي را مانند کباب شامي درست کنيد.
يعني به آن گوشت هم اضافه کنيد تا خاصيت آن دو چندان شود.
خواص موجود در آرد گندي
اين آرد سرشار از ويتامينهاي A_ C _ D_ E است.
اين آرد حاوي مقادير زيادي کلسيم فسفر سديم فسفر پتاسيم منيزيم آهن و پروتئين است.
اين آرد ضد کم خوني است
ضد فشار خون ضد قند و تقويت کنندهي معده است.
ضد يبوست و پوکي استخوان است.
ميتوانيد سنگ صفرا را با گندي از بين ببريد.