طرز تهيه حلواي شيرازي

آخرين خبر/ حلوا يکي از دسر هاي قديمي و سنتي ايراني است. اين دسر بيشتر براي افطار ماه رمضان و در مجالس عزاداري و محرم استفاده مي شود. يکي از انواع حلواهاي مجلسي، حلواي شيرازي است. همانطور که از نامش پيداست مربوط به شهر شيراز است. در اين حلوا از آرد سنگک و آرد برنج استفاده شده که بسيار مقوي و مفيد است. اين حلوا رنگ روشني دارد و نسبت به حلواهاي ديگر شل تر و کشدار است.
مواد لازم حلواي شيرازي
آرد سنگک ۱ پيمانه
آرد برنج نصف پيمانه
شکر۲ پيمانه
آب۳ پيمانه
کره۵۰ گرم
گلابنصف ليوان
پودر هل۱ قاشق چاي خوري
زعفران دم کرده۲ قاشق غذا خوري
دستور پخت حلواي شيرازي
مرحله اول
براي تهيه حلواي خوشمزه و خوشرنگ به روش شيرازي ابتدا آرد سنگک و آرد برنج را با هم مخلوط کرده تا کاملا يمدست شوند، سپس الک مي کنيم. در ادامه يک تابه بر مي داريم و روي حرارت قرار مي دهيم تا گرم شود.
مرحله دوم
سپس آرد را درون تابه مي ريزيم و حدود ۱۰ دقيقه تفت مي دهيم تا خامي آرد گرفته شود. توجه داشته باشيد که نيازي نيست آرد تغيير رنگ پيدا کند يا بوي آن بلند شود، فقط کافي است که بويم خامي آرد گرفته شود.
مرحله سوم
شکر و آب را با هم درون يک قابلمه مخلوط مي کنيم. سپس روي حرارت قرار مي گذاريم تا شکر ها کامل حل شود. کره را به آرد اضافه مي کنيم. سپس روغن مايع را به مقداري اضافه مي کنيم که غلظت آن شبيه ماست همزده شود.
مرحله چهارم
سپس حرارت را خاموش مي کنيم. شهد را آرام آرام به حلوا اضافه مي کنيم و مدام هم مي زنيم تا يکدست و کشدار شود. گلاب و هل و زعفران را اضافه مي کنيم و مخلوط مي کنيم. حالا شعله گاز را روشن مي کنيم و حرارت را کم مي کنيم
مرحله پنجم
سپس مي گذاريم تا حدود ۵ دقيقه روي حرارت باشد مدام هم مي زنيم تا گلاب و هل و زعفران، به خورد حلوا برود. براي براق شدن حلوا، کمي کره به آن اضافه مي کنيم. اين حلوا مي کنيم. حلوا کمي شل تر و کشدارتر از حلواي معمولي است.