غذاي اصلي/ خورش آلو مسما معروف ترين خورش اصيل ايراني
آخرين خبر/ خورش آلو مسما
چي لازم داريم:
مرغ
۴ تکه
برگه قيسي براي هر نفر
۲-۳ عدد
آلو سياه براي هر نفر
۲-۳ عدد
پياز متوسط
۲ عدد
شکر
۲ قاشق غذا خوري
زعفران ساييده شده
۱ قاشق چاي خوري
رب گوجه فرنگي
۱ قاشق غذا خوري
نمک و فلفل و زرد چوبه
به مقدار لازم
روغن
به مقدار لازم
مراحل:
۱
براي پخت خورش مرغ و آلو بخارا و يا تهيه خورش آلو مسما، ۳ قاشق روغن سرخ کردني در قابلمه بريزيد و روي شعله ملايم داغ کنيد و مرغ را در آن تفت دهيد طوري که رويه آن طلايي شود. مرغ را بدون روغن برداريد و کنار بگذاريد. پياز را خرد کرده و در روغن باقي مانده بريزيد و تفت بدهيد تا کمي رنگ بگيرد.
۲
آلو خيسانده را اضافه کنيد و به مدت ۵ دقيقه بچرخانيد. بهتر است هسته آلو را گرفته باشيد. زردچوبه و زعفران حل شده ورب گوجه را دراندکي آب داغ را با اندکي نمک وفلفل به او و پياز داغ اضافه کنيد ويک چرخ بدهيد دو ليوان آب بريزيد و به جوش بياوريد.
۳
مرغ سرخ شده را در قابلمه بگذاريد، شعله را کم کنيد، در قابلمه را ببنديد و مرغ را به مدت ۳۰ دقيقه بگذاريد بپزد تا به روغن بنشيند.
۴
اين خورش بايد کم آب و روغن دار باشد اگر در پايان پخت خورش مرغ و آلو آب زياد داشت، درب قابلمه را باز بگذاريد و شعله ر ا اندکي زياد کنيد تا مرغ به روغن بيافتد. اگر آلو بخارا که استفاده مي کنيد ترش بود و از طعم ترش در خورش خوشتان نمي آبد مقدار کمي شکر بريزيد.
۵
اگر آلو بخارا که استفاده مي کنيد ترش بود و از طعم ترش در خورش خوشتان نمي آبد مقدار کمي شکر بريزيد.
۶
درِ ظرف را بگذاريد تا خورش کاملاً جا بيفتد.
ساير نکاتخورش آلو مسما
شيريني خورش آلو مسما بستگي به ذائقه شما دارد. مي توانيد آن را مَلس يا شيرينتر تهيه کنيد.
آلو بخارا : کند کردن روند پيري، جلوگيري از يبوست، قوي کردن حافظه، پايين آوردن کلسترول، محافظت در برابر بيماري قلبي