تمام فوت و فن هاي تهيه کروسان شکلاتي کلاسيک در خانه

کتاب کاله/ در گزارش زير طرز تهيه کروسان شکلاتي را به شما آموزش ميدهيم.
کروسان يکي از خوراکيهاي اصلي صبحانههاي هول هولکي در سر تا سر دنيا به حساب ميآيد. طرز تهيه کروسان شکلاتي طولاني و وقتگيري است که البته نتيجه فوق العاده آن همه وقت و تلاش باعث فراموشي همه آن خستگي و زحمت ميشود. اين خوراکي هم مانند بسياري ديگر از خوراکيها و شيرينيها نوع شکلاتي هم دارد که محبوبتر از نوع ساده آن است. شايد بتوانيم برگ برنده اين خوراکي محبوب را بافت ترد و کرهاي منحصر به فرد آن اعلام کنيم که در کنار شکلات آب شده ترکيبي بسيار دوستداشتني و هوس برانگيز ميسازد.
طرز تهيه کروسان شکلاتي با زباني بسيار ساده در ادامه اين مطلب آمده است که امتحان کردن آن را به همه شما همراهان عزيز پيشنهاد ميکنيم. حتما تمامي مراحل را مو به مو و مطابق دستور زير انجام دهيد تا کروسان شکلاتي خوشمزه خود را بدون هيچ دردسري آماده کنيد. در ادامه با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه خمير کروسان شکلاتي کلاسيک در خانه
کره ۶۰ گرم
آرد همه منظوره ۵۰۰ گرم
شکر دانه ريز ۵۰ گرم
نمک دو قاشق چايخوري
مخمر خشک فعال يک قاشق غذاخوري
شير پرچرب ۳۶۰ ميلي ليتر
شکلات شيري (درشت خرد شده) ۱۲۰ گرم
پودر قند به مقدار لازم
چي لازم داريم:
کره ۳۵۰ گرم
آرد همه منظوره دو قاشق غذاخوري (۱۶ گرم)
تخم مرغ بزرگ يک عدد
شير پرچرب دو قاشق غذاخوري
چطور درست کنيم:
کروسان يکي از دسرهاي محبوب فرانسوي است که معمولا به عنوان صبحانهاي سريع در هتلها و کافهها سرو ميشود. تهيه کروسان خانگي که ترد و نرم باشد کار آساني نيست، اما کافي است نکات ريز و درشت آن را بدانيد تا بتوانيد يک شاهکار در آشپزخانه خود خلق کنيد. اگر دوست داريد يک کروسان شکلاتي خوشمزه در خانه تهيه کنيد با ما همراه باشيد. براي شروع ابتدا خمير کروسان را آماده ميکنيم. براي اين کار کره دويچه مارکن را از يخچال خارج کنيد و بگذاريد تا چند دقيقهاي در آشپزخانه بماند تا به دماي اتاق برسد. سپس کره را به چند قسمت تقسيم کنيد و داخل کاسه دستگاه ميکسر بريزيد و چهار فنجان آرد همه منظوره را همراه با يک چهارم فنجان شکر دانه ريز و دو قاشق چايخوري نمک اضافه کنيد. دقت کنيد مقدارها به همان اندازهاي باشد که در قسمت مواد اوليه آمده است.
سپس به مواد داخل کاسه يک قاشق غذاخوري مخمر خشک فعال اضافه کنيد و ميکسر را روشن کنيد تا همه مواد با سرعت کم به مدت يک دقيقه مخلوط شوند. در همين حين که مواد در حال مخلوط شدن هستند شير پرچرب را به آرامي اضافه کنيد. حالا سرعت ميکسر را کمي بيشتر کنيد و همه مواد را حدود پنج دقيقه مخلوط کنيد تا حالت خميري بدست آيد (اگر ميکسر نداريد، مواد را به مدت پنج دقيقه با دست ورز دهيد تا جايي که خمير نرمي حاصل شود که به دستانتان نميچسبد). پس از پنج دقيقه خمير بايد از کنارههاي کاسه ميکسر جدا شود و در صورتي که انگشتتان را روي خمير فشار دهيد بايد دوباره به حالت اوليه خود برگردد. در غير اين صورت دوباره مواد را براي چند دقيقه بيشتر مخلوط کنيد تا زماني که حالت خميري مورد نظر را مشاهده کنيد.
دستانتان را کمي آردي کنيد و خمير را از کاسه خارج کنيد و با دستانتان آن را به شکل يک توپ گرد دربياوريد. خمير را روي يک ورقه پخت سيليکوني آردپاشي شده، کاغذ روغني مخصوص پخت آردپاشي شده يا يک سيني فر آردپاشي شده قرار دهيد و آن را به آرامي با يک وردنه روي سطح کارتان پهن کنيد. سپس روي خمير را با محافظ پلاستيکي يا فويل آلومينيومي بپوشانيد و به مدت ۳۰ دقيقه داخل يخچال قرار دهيد تا خمير استراحت کند.
پس از گذشت نيم ساعت خمير را از يخچال خارج کنيد و آن را با دست کمي باز کنيد. با کمک وردنه خمير را به شکل يک مستطيل ۲۰ در ۲۵ سانتي متري دربياوريد. دقت کنيد که پس از هر بار باز کردن خمير با وردنه کنارههاي آن را با دست به شکل مستطيل دربياوريد، چون خمير تمايل دارد به حالت بيضي باشد. اين مرحله ممکن است کمي طولانيتر از مراحل ديگر باشد، ولي به همان اندازه مهمتر هم است. وقتي که خمير به اندازه مورد نظر رسيد آن را دوباره با محافظ پلاستيکي يا فويل آلومينيومي بپوشانيد و داخل يخچال قرار دهيد تا به مدت چهار ساعت يا يک شب در يخچال استراحت کند.
در اين مرحله بايد لايه کرهاي را آماده کنيد. بهتر است که اين مرحله را حدود ۳۵ دقيقه قبل از خارج کردن خمير از يخچال انجام دهيد، چون کره بايد نيم ساعت داخل يخچال بماند. در يک کاسه بزرگ با استفاده از همزن دستي، ۳۵۰ گرم کره را همراه با دو قاشق غذاخوري آرد مخلوط کنيد تا نرم و يکدست شوند. اين مخلوط را روي يک لايه محافظ پلاستيکي يا ورقه پخت سيليکوني قرار دهيد و آن را با استفاده از يک قاشق چوبي آن را پهن کنيد تا به شکل يک مستطيل ۱۵ در ۲۰ سانتي متري دربيايد. سپس آن را به مدت ۳۰ دقيقه داخل يخچال قرار دهيد تا سرد و سفت شود. توجه کنيد که ۳۰ دقيقه براي استراحت لايه کرهاي در يخچال کافي است و در صورتي که کره بيشتر از اين در يخچال بماند زيادي سفت ميشود و کار با آن سخت خواهد بود.
خمير را از يخچال خارج کنيد و روي پيشخوان تميز کمي آردپاشي شده قرار دهيد. ازآنجايي که پيشخوان معمولا خنکتر است براي کار کردن با خمير بسيار مناسب است. لايه کرهاي را هم از يخچال خارج کنيد و در وسط خمير قرار دهيد. انتهاي خمير را روي آن تا کنيد و با انگشتانتان لبههاي خمي را ببنديد. خمير را با وردنه باز کنيد تا به شکل يک خمير ۲۰ در ۴۰ سانتي متري دربيايد. دوباره خمير را تا کنيد و با وردنه کمي باز کنيد. اين کار را تکرار کنيد تا يک سوم اندازه اوليه خود شود. خمير را براي ۳۰ دقيقه داخل يخچال قرار دهيد. سپس آن را از يخچال خارج کنيد و با وردنه باز کنيد و دوباره تا کنيد. اين کار را تکرار کنيد تا کره به لايههاي خمير نفوذ کند. در نهايت خمير را روي ورقه سيليکوني قرار دهيد و با محافظ پلاستيکي يا فويل آلومينيومي بپوشانيد و و براي چهار ساعت يا يک شب داخل يخچال قرار دهيد.
خمير را از يخچال خارج کنيد و روي يک سطح آردپاشي شده قرار دهيد. خمير را با يک وردنه کمي باز کنيد تا به شکل يک مستطيل ۱۵ در ۳۰ سانتي متري دربيايد. از آنجايي که خمير در اين مرحله بسيار سرد ماست، نياز به زور بازوي زيادي دارد. پس از اين که خمير را به اندازه لازم باز کرديد، با استفاده از يک کاتر پيتزا يا چاقو تيز خمير را از طول به دو قسمت مساوي ببريد. سپس هر قسمت را از عرض به سه قسمت مساوي ببريد. هر مستطيل کوچک را هم از وسط به دو قسمت مساوي ببريد. بدين ترتيب ۱۶ مستطيل مساوي کوچک خواهيد داشت. حالا يک تکه خمير را برداريد و آن را با وردنه باز کنيد تا جايي که طول آن حدود ۱۶ سانتي متر باشد. سپس مقداري از شکلات خرد شده را در ابتداي خمير بگذاريد و آن را رول کنيد. اين کار را با باقيمانده خميرها هم انجام دهيد.
پس از اتمام کار، دو عدد سيني فر برداريد و کف آن را با ورقه مخصوص پخت سيليکوني يا کاغذ روغني مخصوص پخت بپوشانيد. خميرهاي رول شده را با فاصله روي سيني قرار دهيد. روي سيني را با محافظ پلاستيکي يا فويل آلومينيومي بپوشانيد و سيني را کنار بگذاريد تا خمير براي يک ساعت در دماي اتاق استراحت کند.
فر را روشن کنيد و درجه حرارت آن را روي ۲۰۰ درجه سانتيگراد قرار دهيد. محافط روي سينيها را برداريد. زرده يک عدد تخم مرغ بزرگ را از سفيده آن جدا کنيد و داخل يک پياله بريزيد. مقداري شير به زرده اضافه کنيد و با يک چنگال هم بزنيد تا حالت لختي زرده از بين برود. با يک براش سيليکوني مقداري از مخلوط زرده را به آرامي روي خمير بماليد. سيني کروسانها را به مدت ۲۰ دقيقه داخل فر قرار دهيد.
پس از گذشت ۱۰ دقيقه اوليه پخت بهتر است جهت سيني را عوض کنيد تا همه کروسانها به صورت يکنواخت پخته شوند. پس از پخت، سيني را با احتياط از فر خارج کنيد و کنار بگذاريد تا خنک شوند. بري خنک کردن کروسانها ميتوانيد آنها روي قفسه فلزي مخصوص قرار دهيد. در صورت تمايل روي کروسانهاي خنک شده مقداري پودر قند بريزيد و آنها را سرو کنيد. نوش جان!
نکات مهم طرز تهيه کروسان شکلاتي در خانه
پيشنهاد ميکنيم که براي باز کردن خمير حتما آن را روي ورقه پخت سيليکوني قرار دهيد چرا که نچسب است و در هنگام کار هم جا به جا نميشود.
از آن جايي که کاغذ روغني معمولا به صورت رول شده است در هنگام باز کردن ممکن است حالت خود را حفظ کند و شما را اذيت کند. براي جلوگيري از اين حالت پيش از پهن کردن کاغذ، کف سيني را با مقدار کمي آب مرطوب کنيد تا کاغذ به کف سيني بچسبد.
در صورتي که در هنگام پخت کروسانها از همان اول کروسانها شروع به قهوهاي شدن کردند، درجه حرارت فر را به ۱۹۰ درجه سانتيگراد کاهش دهيد.
کروسانهاي پخته شده را ميتوانيد به مدت يک هفته در يخچال نگهداري کنيد. همچنين ميتوانيد آنها به مدت سه ماه در فريزر نگه داريد.