مشهورترين پنيرهاي دنيا؛ از پنير الاغ تا پنير گوزن

برترين ها/ پنيرهاي اوليه بسيار شور و ترش بودند، شايد چيزي شبيه به کشک. بنابراين خيلي نميتوانستند اشتها آور باشند. اما حالا در دنياي مدرن با طيف گستردهاي از انواع پنيرها رو به رو هستيم. اما مشهورترين و گرانترين انواع پنير چه پنيرهايي هستند؟ اين ماده غليظ و تخمير شده که ماده اصلي آن شير است چه خاصيتي دارد؟ مادهاي که حتي به يکي از اصلي ترين مواد غذايي در رژيم غذايي انسان تبديل شده و در همه فرهنگها از آن استفاده ميشود. پنير در دنياي مدرن تنوع بسيار گستردهاي دارد و حتي جايگزين يک وعده غذايي است. در اين مقاله مشهورترين وگرانترين پنيرها در دنيا را معرفي ميکنيم.
پنير «پلو» يکي از گرانترين و مشهورترين پنيرهاي جهان
قيمت يک بسته کوچک از اين پنير حدود ۶۰۰ دلار است. حتي در بازار آزاد با قيمت ۱۳۰۰ دلار هم خريداري ميشود. پنير «پلو» يکي از گرانترين و مشهورترين انواع پنيرها است که در کشور صربستان توليد ميشود.

الاغها بايد سه بار در روز دوشيده شوند و از هر بار دوشيدن حيوانات تنها شير کمي حاصل ميشود. يک گالن شير از دوشيدن شير ۱۵ حيوان است بدست ميآيد. اين در حاليست که تنها يک کيلو گرم پنير پلو تقريباً به بيش از سه گالن شير نياز دارد. بنابراين شکي نيست که پنير پلو در دسته گرانترين پنيرها در دنيا قرار گيرد. يکي ديگر از دلايل گراني اين پنير خاصيت شير آن است. شير الاغ معمولاً ۶۰ برابر ويتامين c بيشتري از شير گاو دارد و تنها حاوي يک درصد چربي است.
بنابراين گراني شير و درصد سلامتي بالاي آن پنير پلو را به يکي از انواع گرانترين و مشهورترين پنيرها در دنيا تبديل کرده است. از ويژگيهاي پنير پلو ميتوان به بافت نسبتاً نرم و لطيف آن اشاره کرد. اين پنير کمي مزه شيرين دارد و داراي طعمي پيچيده است. معمولاً پنير پلو به دليل گراني چندان در دسترس نيست.
پنير «موس»، يکي از انواع گرانترين پنيرها
پنير «موس» از جمله گران ترين و مشهورترين پنير ها در دنيا محسوب ميشود. پنير موس معمولاً محصول کشور سوئد است.

اين پنير از شير گوزن توليد ميشود. گوزنها فقط از ماه مه تا سپتامبر شيردهي ميکنند و روزانه حدود ۵ ليتر شير توليد ميکنند. دوشيدن شير آنها کمي دشوار است. بنابراين ميزان شير توليد شده و همچنين سختي در دوشيدن شير باعث شده پنير موس به يکي از انواع گرانترين و نايابترين پنيرها در جهان معروف باشد. پنير موس را معمولاً در خانهها و رستورانهاي محلي در بعضي از مناطق ميتوانيد تست کنيد. شير موس پروتئين بسيار بالايي دارد و حدود ۱۲درصد چربي دارد. پنير موس تقريبا آبي رنگ است و بافتي صاف دارد. اين پنير معمولا در روغن نگهداري ميشود. قيمت هر کيلو پنير موس که يکي از خوشمزهترين و مشهورترين انواع پنيره در دنيا است تقريبا ۸۰۰ دلار است.
طلاي سفيد «استيلتون»، گرانترين پنير بريتانيايي
اين پنير بريتانيايي که قيمت آن حدود ۴۰۰ دلار است، در دسته گرانترين و مشهورترين پنيرها در دنيا قرار گرفته است.

اين پنير از شير گاو محلي تهيه ميشود. شکل آن به صورت استوانهاي بوده و داراي طعمي معمولي است. پنير استتيلتون رگههاي آبي دارد. اگرچه بسياري از پنيرها با شير گاو تهيه ميشوند، اما رايحه منحصر به فرد اين پنير انگليسي بينظير است و طعم مشخص آن شناخته شده است. به دليل قيمت بالاي استتيلتون به آن طلاي سفيد بريتانيايي هم ميگويند.
«بيتو استوريکو»، مشهورترين انواع پنير ايتاليايي
پنير «بيتو استوريکو» يکي از گرانترين انواع پنير ها در دنيا محسوب ميشود. قيمت اين پنير ۱۵۰ دلار است. پنيري که فقط در يک جا در دنيا توليد ميشود و آن هم کشور ايتاليا است. اين پنير از شير گاوهاي چراگاههاي کوهستاني رودخانه «بيتو» در ايتاليا تهيه ميشود. طعم اين پنير در هر فصل متفاوت است و همين موضوع آن را به يکي از مشهورترين پنيرهاي دنيا تبديل کرده است. بيتو استوريکو در انواع مختلف از سه ماهه تا يک ساله به بازار عرضه ميشود.

به گاوها غذاي اضافي داده نميشود و پنير حاوي مواد افزودني نيست. اين موضوع باعث ميشود تا اين پنير به يکي از خوشمزه ترين پنيرها تبديل شود. توليد پنير فقط از اول ژوئن تا ۳۰ سپتامبر است. پنير استيلتون بايد حداقل ۷۰ روز کهنه شود. هر چه پنير بيشتر مانده و کهنه باشد خوشمزهتر ميشود. پنير هاي ۱۰ساله استوريکو بسيار خوشمزه هستند.
پنير «کاسيو کاوالو»
براي معرفي يکي از انواع مشهورترين و گرانترين پنير در دنيا بايد به پنير «کاسيو کاوالو» اشاره کرد. اين پنير از شير اسب تهيه ميشود و معمولاً محل توليد آن کشورهاي حوزه آسياي ميانه هستند. اين پنير که معمولاً با نام پنير اسب شناخته ميشود يک پنير رايج ايتاليايي است. اما چرا؟ جالب اينجاست که در ايتاليا کاسيو کاوالو از شير گاو توليد ميشود. اما براي جا افتادن پنير بستههاي آن را به چوبههاي خاصي بسته و از اسب آويزان ميکنند.

اين پنير توسط نژاد گاوهاي کمياب و معروف ايتاليايي توليد ميشود. اين نژادها فقط در ماههاي مه و ژوئن شيردهي ميکنند. شکل اين پنير به طور سنتي گلابي شکل است. پنيرهاي توليد شده قديمي که قدمت ۲۳ ساله هم دارند معمولا بافت سفتي داشته و سرآشپزهاي سيسيلي از آن براي روي ماکاروني و پاستا استفاده ميکنند. گرانترين و مشهورترين انواع پنير در دنيا به همراه ميوههاي مختلف هم سرو ميشود.
منبع کوروش مگ











