9
0
3K
آخرين خبر/ يخني در اصل کلمهاي پهلوي به معناي پخته يا گوشت پخته شده است، از اين رو در نواحي مختلف ايران و افغانستان انواع مختلفي از يخني همانند : آبگوشت يخني، يخني نخود، يخني کلم و يخني بادمجان تهيه و طبخ ميشود. در اکثر فرهنگهاي لغت از يخني به عنوان گوشت پخته شده (در مقابل خام) استفاده ميکنند و معمولا يخني کردن گوشت را به معناي پختن آن ميآورند. البته تلفظ کلمه يخني در گويشهاي مختلف متفاوت است، بطور مثال در جنوب کشور و شهرهاي همانند بوشهر به آن ياخني نيز گفته ميشود.
مواد لازم براي شوربا يخني ( شوروا )
گوشت گوسفند ۸۰۰ گرام
نيم پياله نخود
يک عدد پياز
آب هشت ليوان
نمک به قدر ضرورت
سه عدد سيب زميني
يک عدد زردک
يک عدد گوجه فرنگي
مرچ شيرين چهار عدد
نيم دسته گشنيز
مرچ سياه