معروف ترين دسرهاي اروپايي

تابناک با تو/ دسرها يکي از محبوبترين بخشها در هر وعده غذايي هستند؛ در اين ميان در سفر به اروپا بايد از دسرهاي معروفي که در هر کشور وجود دارد، چشيد و با مزه آنها آشنايي پيدا کرد.
امروزه دسرها يکي از مهمترين بخشها در وعده غذايي هستند که طرفداران بسياري دارند. دسر کلمهاي از ريشه فرانسوي desservir و به معني «جمع کردن روي ميز» است و در اصطلاح به وعده غذايي گفته ميشود که پس از غذاي اصلي صرف ميشود. اين وعده غذايي شامل غذاها و نوشيدنيهاي شيريني مانند کيک، کلوچه، ميوه، ژله، بستني، فالوده، پودينگ، ماست و .... ميشود که برحسب ذائقه مردم در کشورهاي مختلف متغير است. قصد داريم به معرفي بهترين و معروفترين دسرها در قاره سرسبز يعني اروپا بپردازيم؛ ما را در اين سفر خوشمزه همراهي کنيد.
وافل بلژيکي (Belgian waffle)
همچنان که از نام دسر نيز پيدا است، اين شيريني متعلق به کشور بلژيک است و در جايجاي اين کشور يافت ميشود. اين دسر به صورت گرم و به همراه پودر شکر يا نوتلا سرو ميشود و گاهي با خامه و ترکيب آن با ميوههاي مختلف نيز سرو ميشود.
وافل بلژيکي (Belgian waffle) همچنان که از نام دسر نيز پيدا است، اين شيريني متعلق به کشور بلژيک است و در جايجاي اين کشور يافت ميشود. اين دسر به صورت گرم و به همراه پودر شکر يا نوتلا سرو ميشود و گاهي با خامه و ترکيب آن با ميوههاي مختلف نيز سرو ميشود.
شيرينيPastel de nata پرتغال
اين شيريني که يکي از دسرهاي محبوب در کشور پرتغال است، يک تارت محلي است که با نوعي کاستارد پر ميشود و در همهي قناديها ميتوان آن را پيدا کرد و از طعم فوقالعاده آن لذت برد. اگر از علاقهمندان به چشيدن طعمهاي جديد باشيد، اين شيريني را در کشور پرتغال نبايد از دست دهيد.
شيرينيPastel de nata پرتغال اين شيريني که يکي از دسرهاي محبوب در کشور پرتغال است، يک تارت محلي است که با نوعي کاستارد پر ميشود و در همهي قناديها ميتوان آن را پيدا کرد و از طعم فوقالعاده آن لذت برد. اگر از علاقهمندان به چشيدن طعمهاي جديد باشيد، اين شيريني را در کشور پرتغال نبايد از دست دهيد.
کيک شاهزاده خانم؛ سوئد
کيک شاهزاده خانم يا کيک پرنسس يکي از کيکهاي اصيل و سنتي کشور سوئد است که از لايههاي کيک اسفنجي، تمشک و خامه تازه تهيه ميشود. پس از آماده شدن، اين کيک را با خمير بادام يا همان Marzipan که به رنگ سبز درآوردهاند، ميپوشانند و در نهايت آماده سرو کردن است.
کيک شاهزاده خانم؛ سوئد کيک شاهزاده خانم يا کيک پرنسس يکي از کيکهاي اصيل و سنتي کشور سوئد است که از لايههاي کيک اسفنجي، تمشک و خامه تازه تهيه ميشود. پس از آماده شدن، اين کيک را با خمير بادام يا همان Marzipan که به رنگ سبز درآوردهاند، ميپوشانند و در نهايت آماده سرو کردن است.
تارتRuneberg Torte فنلاند
اين کيک کوچک گرد که با آيسنگ و مربا تزيين ميشود، يکي از شيرينيهاي سنتي فنلاند است که معمولا در روزهاي آغاز سال آن را همه جا ميفروشند. اين شيريني را از سوپرمارکتها هم ميتوانيد بخريد، ولي بهتر است که نوع خانگي آن را در کافهها نوش جان کنيد.
تارتRuneberg Torte فنلاند اين کيک کوچک گرد که با آيسنگ و مربا تزيين ميشود، يکي از شيرينيهاي سنتي فنلاند است که معمولا در روزهاي آغاز سال آن را همه جا ميفروشند. اين شيريني را از سوپرمارکتها هم ميتوانيد بخريد، ولي بهتر است که نوع خانگي آن را در کافهها نوش جان کنيد.
پاي سيب هلندي؛ هلند
پاي سيب هلندي يک عصرانه عالي و سالم است که طعمي فوقالعاده دارد و طعم سيب با عطر عالي دارچين شما را مدهوش ميکند. اين دسر لذيذ و فوقالعاده را در همه جاي هلند ميتوانيد پيدا کنيد. از مارمالاد، انواع مرباجات و آجيل نيز براي تزيين آن استفاده ميشود.
پاي سيب هلندي؛ هلند پاي سيب هلندي يک عصرانه عالي و سالم است که طعمي فوقالعاده دارد و طعم سيب با عطر عالي دارچين شما را مدهوش ميکند. اين دسر لذيذ و فوقالعاده را در همه جاي هلند ميتوانيد پيدا کنيد. از مارمالاد، انواع مرباجات و آجيل نيز براي تزيين آن استفاده ميشود.
کيکKarydopita – يونان
يکي از کيکهاي معروف کشور يونان اين کيک است که درواقع کيک گردو است و پس از پخت، شربت غليظي روي آن ريخته ميشود و براي مدتي به آن استراحت ميدهند تا کاملا وارد بافت آن شود. طعم و مزه اين کيک فوقالعاده است و با چاي عصرانه خوشطعمي خواهد شد.
کيکKarydopita – يونان يکي از کيکهاي معروف کشور يونان اين کيک است که درواقع کيک گردو است و پس از پخت، شربت غليظي روي آن ريخته ميشود و براي مدتي به آن استراحت ميدهند تا کاملا وارد بافت آن شود. طعم و مزه اين کيک فوقالعاده است و با چاي عصرانه خوشطعمي خواهد شد.
کيک Quesada Pasiega اسپانيا
کيکQuesada Pasiega در واقع يک چيزکيک ليمويي است که در کشور اسپانيا پخته ميشود. اين دسر لذيذ از ترکيب آرد، شير، تخم مرغ و کره تهيه ميشود و در نهايت و با توجه به ذائقه مقدار کمي ليمو يا دارچين نيز به آن افزوده ميشود.
کيک Quesada Pasiega اسپانيا کيکQuesada Pasiega در واقع يک چيزکيک ليمويي است که در کشور اسپانيا پخته ميشود. اين دسر لذيذ از ترکيب آرد، شير، تخم مرغ و کره تهيه ميشود و در نهايت و با توجه به ذائقه مقدار کمي ليمو يا دارچين نيز به آن افزوده ميشود.
کيک جنگل سياه (Black Forest gateau)؛ آلمان
اين کيک لذيذ، گونهاي از کيک گيلاس است که خاستگاه آن منطقه جنگل سياه در جنوب آلمان است. اين کيک يک دسر محبوب در آلمان، اتريش و ديگر کشورها است. اين کيک معمولا از چند لايه شکلات و خامه تشکيل شده که در ميان آنها گيلاس يا آلبالو گذاشته ميشود.
کيک جنگل سياه (Black Forest gateau)؛ آلمان اين کيک لذيذ، گونهاي از کيک گيلاس است که خاستگاه آن منطقه جنگل سياه در جنوب آلمان است. اين کيک يک دسر محبوب در آلمان، اتريش و ديگر کشورها است. اين کيک معمولا از چند لايه شکلات و خامه تشکيل شده که در ميان آنها گيلاس يا آلبالو گذاشته ميشود.
ماکوويک (Makowiec)؛ لهستان
اين دسر در اغلب مراسمهاي کشور لهستان رايج بوده و در کل روزهاي سال در جايجاي اين کشور يافت ميشود. دسر ماکوويک به لايهاي از خمير شيرين نان گفته ميشود که داخل آن با لايهاي ضخيم از خشخاش پر شده و در بعضي مواقع رويه آن نيز با آيسينگ پوشانده ميشود.
ماکوويک (Makowiec)؛ لهستان اين دسر در اغلب مراسمهاي کشور لهستان رايج بوده و در کل روزهاي سال در جايجاي اين کشور يافت ميشود. دسر ماکوويک به لايهاي از خمير شيرين نان گفته ميشود که داخل آن با لايهاي ضخيم از خشخاش پر شده و در بعضي مواقع رويه آن نيز با آيسينگ پوشانده ميشود.
؛Krapfen – اتريش
؛Krapfen در واقعي نوعي دونات است، با اين تفاوت که در اتريش داخل آن با مارمالاد يا مرباي زردآلو پر ميشود و سپس با پودر قند پوشيده ميشود. طعم و بافت اين دونات و ترکيب آن با مزه زردآلو بينظير است.
؛Krapfen – اتريش ؛Krapfen در واقعي نوعي دونات است، با اين تفاوت که در اتريش داخل آن با مارمالاد يا مرباي زردآلو پر ميشود و سپس با پودر قند پوشيده ميشود. طعم و بافت اين دونات و ترکيب آن با مزه زردآلو بينظير است.
؛Diples – يونان
؛Diples يا Thiples يکي از شيرينيهاي اصيل يونان است که براي سال نو و کريسمس و همچنين مراسمهاي خاص تهيه ميشود. اين شيريني از خمير نازکي تهيه ميشود که در روغن سرخ شده تا طلايي شود، سپس آن را با پدر قند، عسل يا دارچين آغشته ميکنند.
؛Diples – يونان ؛Diples يا Thiples يکي از شيرينيهاي اصيل يونان است که براي سال نو و کريسمس و همچنين مراسمهاي خاص تهيه ميشود. اين شيريني از خمير نازکي تهيه ميشود که در روغن سرخ شده تا طلايي شود، سپس آن را با پدر قند، عسل يا دارچين آغشته ميکنند.
ژلاتو پستهاي (Gelato)؛ ايتاليا
ژلاتو در واقع نوعي بستني است که خاستگاه آن کشور ايتاليا است و فرق آن با بستني در اين است که ميزان چربي آن کمتر و بافت آن متراکمتر است. در هر کجاي ايتاليا که قدم بزنيد، اين دسر لذيذ و خوشطعم را خواهيد يافت. ژلاتو در طعمها و رنگهاي مختلفي با مزههاي متفاوت سرو ميشود که ژلاتو پستهاي يکي از پرطرفدارترين آن ها است.
ژلاتو پستهاي (Gelato)؛ ايتاليا ژلاتو در واقع نوعي بستني است که خاستگاه آن کشور ايتاليا است و فرق آن با بستني در اين است که ميزان چربي آن کمتر و بافت آن متراکمتر است. در هر کجاي ايتاليا که قدم بزنيد، اين دسر لذيذ و خوشطعم را خواهيد يافت. ژلاتو در طعمها و رنگهاي مختلفي با مزههاي متفاوت سرو ميشود که ژلاتو پستهاي يکي از پرطرفدارترين آن ها است.
دسرKrumkake – نروژ
اين دسر لذيذ، دسري پرطرفدار است که با لايههاي پنکيکي تهيه ميشود. براي فيلينگ اين دسر از مواد مختلفي مثل خامهي فرم گرفته و انواع ميوهها استفاده ميکنند. اين غذا در تابههاي دوطرفهي مخصوصي پخته ميشود. در بسياري از قناديهاي نروژ ميتوانيد اين دسر لذيذ را پيدا کنيد.
دسرKrumkake – نروژ اين دسر لذيذ، دسري پرطرفدار است که با لايههاي پنکيکي تهيه ميشود. براي فيلينگ اين دسر از مواد مختلفي مثل خامهي فرم گرفته و انواع ميوهها استفاده ميکنند. اين غذا در تابههاي دوطرفهي مخصوصي پخته ميشود. در بسياري از قناديهاي نروژ ميتوانيد اين دسر لذيذ را پيدا کنيد.
تارت استرهازي (Esterházy torte)؛ مجارستان
تارت استرهازي نوعي کيک و تارت در کشور مجارستان است که شامل چهار يا پنج لايه است و از کرم کره که با وانيل طعمدار شده، تشکيل شده است. دور اين کيک اغلب با خلال بادام پر ميشود و طعم و مزه آن بينظير است.
تارت استرهازي (Esterházy torte)؛ مجارستان تارت استرهازي نوعي کيک و تارت در کشور مجارستان است که شامل چهار يا پنج لايه است و از کرم کره که با وانيل طعمدار شده، تشکيل شده است. دور اين کيک اغلب با خلال بادام پر ميشود و طعم و مزه آن بينظير است.
تارت تاتين (Tarte Tatin)؛ فرانسه
«تارت تاتين»، در واقع حدود سال ۱۸۸۰ ميلادي، بر اثر اشتباهي در هتل تاتين فرانسه تهيه شد و بعدها به نام خواهران «استفاني و کارولين تاتين» به ثبت رسيد. اين تارت لذيذ در واقع قرار بود تارت سيب باشد، اما سيبها بيش از اندازه پخته ميشود و او براي جبران اشتباه خود، تلاش ميکند تا روي آن خمير شيرينيپزي بريزد. در همين زمان بود که اين شيريني خوشمزه و محبوب خلق شد و به نام تارت تاتين، شهرت پيدا ميکند.
تارت تاتين (Tarte Tatin)؛ فرانسه «تارت تاتين»، در واقع حدود سال ۱۸۸۰ ميلادي، بر اثر اشتباهي در هتل تاتين فرانسه تهيه شد و بعدها به نام خواهران «استفاني و کارولين تاتين» به ثبت رسيد. اين تارت لذيذ در واقع قرار بود تارت سيب باشد، اما سيبها بيش از اندازه پخته ميشود و او براي جبران اشتباه خود، تلاش ميکند تا روي آن خمير شيرينيپزي بريزد. در همين زمان بود که اين شيريني خوشمزه و محبوب خلق شد و به نام تارت تاتين، شهرت پيدا ميکند.