طرز تهيه هواري گندم با تن ماهي خوشمزه به روش جنوبي

آخرين خبر/ هواري گندم يک خوراک جنوبي است که بيشتر مواد تشکيل دهنده آن، گندم بدون پوست است. هواري گندم با تن ماهي از تن ماهي نيز تشکيل شده است که با يک سري ادويه و سبزيجات پخته شده معطر و خوش طعم مي شود. اين خوراک يا آش بسيار خوشمزه و در عين حال به دليل وجود گندم و تن ماهي سالم و مفيد است و مي توان براي وعده افطار يا شام آن را تدارک ديد. اين خوراک کمي تند است ولي مي توان بر اساس ذائقه خود و خانواده ميزان فلفل آن را کم و زياد کرد.
مواد لازم براي ۴ نفر
گندم پوست کندهنيم کيلو
تن ماهي۱ عدد
پياز بزرگ۲ عدد
فلفل سبز۱ الي ۲ عدد
گوجه۳ عدد
سبزي گشنيز۱ مشت
سير۱ حبه
قرص مرغ۲ عدد
رب گوجه۱ قاشق غذا خوري سر پر
ادويه مخلوط (پودر گشنيز و پودر زيره و فلفل سياه)به مقدار لازم
زرد چوبه و فلفل قرمزو پاپريکابه مقدار لازم
طرز تهيه هواري گندم با تن ماهي
مرحله اول
براي تهيه هواري خوشمزه و مخصوص با گندم و تن ماهي در ابتداي کار، گندم را از شب قبل خيس مي کنيم. داخل قابلمه آب مي ريزيم و روي حرارت قرار مي دهيم تا بجوشد. وقتي آب به جوش آمد، گندم ها را به آن اضافه مي کنيم.
مرحله دوم
سپس کمي نمک و فلفل سياه اضافه مي کنيم و ترکيب کرده، سپس اجازه مي دهيم حدود يک ساعت با حرارت کم بپزد و نرم شود. مدت زمان پخت بستگي به نوع گندم دارد. پياز ها را شسته و پوست مي کنيم و خرد مي کنيم.
مرحله سوم
سپس در يک قابلمه جدا گانه با روغن روي حرارت تفت مي دهيم تا سبک و طلايي شود. در ادامه کمي زردچوبه مي زنيم تا پياز ها طلايي شود. سير را خرد کرده و با فلفل سبز خرد شده به پياز ها اضافه کرده و تفت مي دهيم.
مرحله چهارم
توجه داشته باشيد که اين غذا به صورت تند در شهرهاي جنوبي تهيه مي شود، البته نسبت به ذائقه هاي متفاوت تندي غذا سليقه اي است و مي توان مقدار فلفل را کم و زياد کرد. گوجه را شسته و پوست مي کنيم.
مرحله پنجم
سپس خرد کرده و به پياز ها اضافه مي کنيم و اجازه مي دهيم گوجه ها پخته و آّب آن کشيده شود قرص مرغ و ادويه ها را هم به آن اضافه مي کنيم و تفت مي دهيم تا بوي ادويه ها بلند شود. سپس تن ماهي را با روغن درون آن اضافه مي کنيم.
مرحله ششم
گشنيز ساطوري شده و رب گوجه فرنگي را هم اضافه کرده و مخلوط مي کنيم. مي توان به جاي گشنيز شويد ريخت که کاملا سليقه اي است. وقتي رب تفت خورد و از حالت خامي خارج شد، گندم هاي پخته شده را به آن اضافه مي کنيم.
مرحله هفتم
اگر گندم ها آب داشت که آب گندم ها را هم به آن اضافه مي کنيم در غير اين صورت کمي آب اضافه کرده و روي شعله کم به مدت نيم ساعت مي گذاريم تا دم بکشد. خوراک هواري را در آخر با پياز داغ تزيين مي کنيم و سرو مي کنيم.
منبع chishi.ir