طرز تهيه خاگينه مغز دار گل تزئين سفره افطار

چي شي/ خاگينه يک نوع دسر سنتي و قديمي است که با شربت تهيه مي شود و به عنوان دسر يا عصرانه و گاهي صبحانه مي توان آن را استفاده کرد. اين نمونه از خاگينه به صورت کوچک کوچک و درون قالب گل به صورت مغز دار تهيه مي شود و در فر طبخ مي شود. اين دسر ساده و در عين حال زيبا است و سرشار از خواص مفيدي است که مي تواند براي سلامت خانواده مورد استفاده قرار گيرد.
مواد لازم خاگينه مغز دار گل
تخم مرغ۳ عدد
آرد۵ قاشق غذا خوري پر
روغن مايع۵ قاشق غذا خوري
ماست۲ قاشق غذا خوري
بکينگ پودر ۱ قاشق چاي خوري
وانيل يا هل نصف قاشق چاي خوري
زعفران دم کرده۲ قاشق غذا خوري
مواد مياني
پودر گردو يک سوم ليوان
پودر گل محمدي يا دارچين به مقدار لازم
مواد لازم براي شربت
آب۱ ليوان
شکر۱ ليوان
گلاب۲ قاشق غذا خوري
زعفران دم کرده۲ قاشق غذا خوري
طرز تهيه خاگينه مغز دار گل
مرحله اول
براي تهيه خاگينه خوشمزه و مجلسي مغزدار با شکل گل در ابتداي کار، شربت بار را تهيه مي کنيم. براي اين منظور يک قابلمه مناسب برداشته و آب و شکر را داخل آن مي ريزيم و روي حرارت ملايم قرار مي دهيم تا شکر حل شود.
مرحله دوم
وقتي شکر کامل حل شد، زعفران و گلاب را اضافه کرده و بعد از ۵ دقيقه که جوشيد از روي حرارت بر مي داريم و کنار مي گذاريم تا خنک شود. تخم مرغ و وانيل را درون يک کاسه ريخته و با هم مي زنيم تا کرم رنگ شود.
مرحله سوم
سپس ماست را به آن اضافه کرده و با همزن مي زنيم تا مخلوط يکدست شود در ادامه روغن هم اضافه کرده و در حد مخلوط شدن مي زنيم. سپس بکينگ پودر و آرد را اضافه کرده و با ليسک مخلوط مي کنيم تا يکدست شود.
مرحله چهارم
در اين مرحله قالب را چرب کرده و يک سوم آن را مواد مي ريزيم. پودر گردو و پودر گل محمدي را با هم ترکيب مي کنيم. سپس از اين مواد روي خمير مي ريزيم. سپس روي آن را با مواد خاگينه پر مي کنيم و در سيني فر قرار مي دهيم.