نماد آخرین خبر

طرز تهيه «يخني نخود»؛ آبگوشتِ شيرازي‌ها

منبع
ايرنا
بروزرسانی
طرز تهيه «يخني نخود»؛ آبگوشتِ شيرازي‌ها

ايرنا/ يخني همان آب‌گوشت شيرازي‌هاست که طعم بي‌نظيري دارد.

مواد لازم

گوشت گوسفند: ۴۰۰ گرم
نخود: نصف پيمانه
لوبيا قرمز يا لوبيا چيت: پيمانه
رب گوجه فرنگي: ۳ ق غ
پياز: ۱عدد متوسط
نمک و زردچوبه و فلفل سياه: به ميزان لازم

آب جوش: به ميزان لازم
گوجه فرنگي: ۲عدد چهار قاچ خورد شده
سيب‌زميني: ۳ عدد

طرز تهيه يخني نخود؛ آبگوشت به سبک شيرازي‌ها


طرز تهيه

۱. ابتدا گوشت را با پياز و کمي روغن تفت دهيد سپس زردچوبه را اضافه کنيد و دوباره کمي تفت دهيد تا بوي خامي زردچوبه گرفته شود و گوشت کاملا به زردچوبه آغشته شود. سپس رب گوجه فرنگي را هم اضافه کنيد و آنقدر تفت دهيد تا رب گوجه رنگ خود را آزاد کند.

۲. نخود و لوبيا و در صورت تمايل گندم پوست کنده را هم اضافه کنيد و کمي با هم مخلوط کنيد. ترجيحا نخود و لوبيا را از شب قبل خيس کنيد. در بعضي از نقاط فارس فقط با نخود پخته مي‌شود و لوبيا نداره که اصطلاحا به يخني نخود معروف است.

طرز تهيه يخني نخود؛ آبگوشت به سبک شيرازي‌ها

۳. سپس نمک و فلفل سيب زميني‌ها و گوجه را هم اضافه کنيد کمي مخلوط کنيد و آب جوش روي آن بريزيد تا کاملا روي مواد را بگيرد. بعد از اينکه چند قل زد زير آن را کم کنيد و اجازه دهيد تا کاملا بپزه و آماده بشه. بعضي از مناطق فارس تکه‌هايي از کلم قمري هم به اون اضافه مي‌کنند.

۴. بعد از آماده شدن آب مواد را با آبکش جدا کنيد و پوست سيب‌زميني‌ها را جدا کنيد. در صورتي که گوشت با استخوان هست، استخوان آن را بگيريد و مواد را با گوشت‌کوب يا گوشت‌کوب برقي نرم کنيد. با کمي از آب گوشت سرو کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar