طرز تهيه «قوزي گوشت» خوشمزه و مخصوص به روش عربي

چي شي/ قوزي گوشت يک غذاي ترکي اصيل است که از يک قاطي پلو و نان تشکيل شده است. اين غذا مشابه دلمه است با اين تفاوت کرده پوشش روي آن از خمير هزار لايه استفاده شده است. درون خمير از برنج و گوشت گوسفندي و نخود پر مي شود. نان ها درون فر پخته و در عين حال برنج نيز دم مي کشد. برنج با گوشت پخته مي شود که به همين دليل تمام خواص و مزه گوشت را به خود مي گيرد. اين غذا بسيار شيک و خوشمزه است و مي تواند براي هر کس يکي در نظر گرفت. اين غذا به دليل زيبايي خاصي که دارد مي تواند در مهماني ها و مجالس خاص سرو شود.
مواد لازم براي ۴ نفر
روغن۳ قاشق غذا خوري
پياز سفيد کوچک۲ عدد
سير۳ حبه
گوشت گوسفند۳۵۰ گرم
ادويه گوشت يا ادويه عربي ياهفت ادويه۳۵۰ گرم
پودر دارچين نصف قاشق چاي خوري
زردچوبه۱ قاشق چاي خوري
نمک۱ قاشق چاي خوري
فلفل سياه نصف قاشق چاي خوري
برنج يک و نيم ليوان
آب دو و نيم ليوان
نخود فرنگي۱۵۰ گرم
آجيل مغزيک چهارم فنجان
خمير هزار لايه۱ بسته
زرده تخم مرغ۱ عدد
طرز تهيه قوزي گوشت
مرحله اول
براي تهيه غذاي خوشمزه عربي با نام قوزي گوشت در ابتداي کار، يک قابلمه برداشته و با کمي روغن روي حرارت قرار مي دهيم تا داغ شود. سپس گوشت گوسفندي که به صورت مکعب هاي کوچک خرد کرده ايم، را به آن اضافه کرده و تفت مي دهيم.
مرحله دوم
در اين مرحله کمي که گوشت ها تفت خورد و رنگ آن عوض شد، سير رنده شده يا ريز شده را به آن اضافه کرده و کمي تفت مي دهيم. در اين مرحله، ادويه ها و نمک را به آن اضافه کرده و تفت مي دهيم تا بوي ادويه ها خارج شود.
مرحله سوم
در اين مرحله پياز ها را شسته و پوست مي کنيم و به صورت خيلي ريز خرد مي کنيم. سپس به گوشت اضافه کرده و با گوشت تفت مي دهيم. در ادامه بعد از اين که پياز ها تفت داده شد و طلايي شد، آب را به آن اضافه مي کنيم.
مرحله چهارم
برنج را از قبل شسته و ۱ ساعت قبل با آب و نمک خيس مي کنيم. آب آن را دور مي ريزيم و به قابلمه اضافه مي کنيم. نخود فرنگي ها را هم شسته و به مواد اضافه مي کنيم. درب ظرف را مي بنديم و مي گذاريم با حرارت ملايم پخته شود و آب آن کشيده شود.
مرحله پنجم
سپس يک کاسه کوچک برداشته و کف آن را خمير هزار لايه پهن مي کنيم. برنج پخته شده را درون آن مي ريزيم. اضافه هاي خمير را روي هم آورده و کف دست بر مي گردانيم. کف سيني فر را کاغذ روغني پهن مي کنيم. خمير هاي پر شده را روي کاغذ روغني مي گذاريم.
مرحله ششم
روي خمير را با زرده تخم مرغ رومال مي کنيم. سيني فر را در فري که در دماي ۱۸۰ درجه از قبل گرم شده بود، قرار مي دهيم و ۳۰ دقيقه زمان مي دهيم تا با همان دما بپزد و روي نان ها برشته شود. سپس از فر خارج کرده و در ظرف مناسب سرو قرار مي دهيم و روي آن را با آجيل مغز تزيين مي کنيم.


















