فلافل خانگي؛ خوشمزه و تُرد به سبک ساندويچيها

برترين ها/ امروزه فلافلهاي آماده و کارخانهاي و در واقع فلافل يخ زده در تمام هايپر مارکتها و سوپر مارکتها وجود دارد، اما کيفيت و سلامت فلافل دست ساز و خانگي چيز ديگري است. از آنجا که تهيه اين غذاي خوشمزه و خوش خوراک جنوب کشوري بسيار آسان است و در زمان اندک ميسر است و نيز به دليل اينکه فلافل از موادي سالم (برخلاف سوسيس و کالباس و ...) تهيه ميشود يادگيري طريقه درست کردن اين غذا بخصوص براي وعده غذايي شام و در موقعي که اعضاي خانواده تمايل به خوردن غذايي فست فودي دارند و زمان زيادي نيز براي درست کردن غذا ندارند، ضرورت پيدا ميکند؛ لذا در اينجا طريقه درست کردن اين غذاي لذيذ و خوشمزه را مينويسم.
اين غذا بدون گوشت و با نخود و سير و تخم مرغ و جعفري و ادويه جات درست ميشود و غذايي کم هزينه و خوشمزه و بسيار راحت و بدون اتلاف وقت است.
مواد لازم
- سير: ۴ حبه
- نخود: ۳۰۰ گرم
- تخم مرغ: ۱ عدد
- جعفري: ۱۰۰ گرم
- پياز: ۱ عدد
- بکينگ پودر: ۱ قاشق غذاخوري
- نمک فلفل زردچوبه: به مقدار کافي
- روغن مايع: مقدار کافي
- آويشن: ۱ قاشق چايخوري
- تخم گشنيز: ۱ قاشق چايخوري
- زيره: ۱ قاشق چايخوري
- آرد نخودچي: ۲ قاشق غذاخوري
طرز تهيه
براي تهيه فلافل ابتدا ۳۰۰ گرم نخود را در آب خوب، خيس ميکنيم. براي نخود تقريبا ۴۸ ساعت لازم است تا خيس بخورد و کاملا نرم شود و نفخ آن گرفته شود (چون نخود بسيار نفاخ است و خيلي سفت است) اين کار باعث ميشود فلافل ما همانند فلافلهاي فست فودي نرم شود و راحت بپزد. (در مدت ۴۸ ساعت چند بار آب نخود را عوض ميکنيم).
نخود خيس خورده در مرحله قبل را به همراه ۱ عدد پياز متوسط و ۴ حبه سير چرخ ميکنيم و آنها را خرد و پودر مينماييم.
۱۰۰ گرم جعفري را با آب خوب ميشوريم و تميز ميکنيم و با ساطور روي تخته به صورت بسيار ريز خرد ميکنيم.
۱ عدد تخم مرغ را با چنگال خوب ميزنيم تا زرده و سفيده تخم مرغ با هم قاطي شود. سپس جعفري خرد شده و تخم مرغ زده شده را به نخود چرخ شده همراه با پياز و سير (مواد مرحله قبل) اضافه ميکنيم.
۲ قاشق غذاخوري آرد نخودچي و ۱ قاشق غذاخوري بکينگ پودر را به مواد مرحله قبل اضافه ميکنيم. انها را خوب با دست ورز ميدهيم و با هم مخلوط ميکنيم تا قاطي شوند و مايه فلافل کم کم آماده شود. نمک فلفل و زردچوبه را به مقدار لازم به مايه فلافل اضافه ميکنيم. سپس ۱ قاشق چايخوري تخم گشنيز آسياب شده و ۱ قاشق چايخوري زيره آسياب شده و پودر شده را به مايه فلافل اضافه ميکنيم تا مايه فلافل ما مزه دار شود. (آرد نخود چي کمک ميکند فلافل ما هنگام سرخ کردن در روغن وانرود و خرد نشود). اگر فلافل تند آباداني ميخواهيد فلفل قرمز آن را زياد بريزيد.
بعد از اينکه مايه فلافل را خوب ورز داديم و همه مواد را باهم خوب قاطي کرديم، آن را در قالبهاي مخصوص فلافل ميريزيم. سپس در يک قابمه گود مقداري زيادي روغن مايع ميريزيم و قابلمه را روي شعله گار قرار ميدهيم. وقتي روغن خوب داغ شد فلافلها را درون روغن يکي يکي سرخ ميکنيم.
(در صورت تمايل ميتوان از پودر سوخاري نيز استفاده کرد تا فلافل خوشمزهتر شود و بعد از زدن پودر سوخاري به فلافل، در روغن فلافلها را سرخ کرد.) وقتي فلافلها خوب سرخ شدند آنها را در يک ظرف مناسب ميريزيم و روغن اضافي فلافلها را با دستمال کاغذي ميگيريم و فلافل را براي وعده غذايي شام و يا حتي ناهار با نان باگت و خيار شور و گوجه فرنگي و سيب زميني سرخ کرده و ترشي ميل ميکنيم. ميتوان براي تزيين آن از گوجه فرنگي خرد شده و جعفري نيز استفاده کرد.