غذاي ملل/ روش تهيه «مغولين» غذاي افغانستاني

باشگاه خبرنگاران/ امروز قصد داريم طرز تهيه مغولين يک غذاي افغانستاني را به شما عزيزان آموزش دهيم. با ما همراه باشيد.
مواد لازم:
فيله گوساله: يک کيلوگرم
هويج: ۴ عدد
فلفل دلمهاي: ۳ عدد سبز و زرد و قرمز
لوبياسبز: ۳۰۰ گرم
قارچ دکمهاي: ۵۰۰ گرم
پــودر پياز: يک قاشـــق چايخوري
پودر کاري و آويشن: از هر کدام نوک کارد
سويا سس: ۵ تا ۶ قاشق غذاخوري
تاي سس: به ميزان لازم
طرز تهيه:
ابتدا گوشت را به شکل برشهاي انگشتي خرد کرده و به سويا سس آغشته ميکنيم و داخل ظرف دربسته ۲ تا ۳ ساعت داخل يخچال قرار ميدهيم.. قارچ را جداگانه تفت ميدهيم تا جايي که آب آن کشيده شده و سرخ شود. لوبيا سبز و هويج را نيز به شکل خلالي باريک و بلند خرد کرده و آبپز يا بخارپز ميکنيم.. گوشتها را داخل تابهاي چدني که آن را خيلي داغ کردهايم با کمي روغن و حرارت خيلي زياد استيکي ميکنيم و سبزيجات آماده شده را داخل گوشت ريخته و چند دقيقه همه را با هم تفت ميدهيم. اگر نمک مواد کم بود، سويا سس اضافه ميکنيم.
وقتي تفت دادن مواد به اندازه شد ادويهها و پودر پياز را اضافه ميکنيم و خيلي کم تفت ميدهيم تا طعم ادويهها تغيير نکند.. در نهايت تاي سس را اضافه کرده و بلافاصله غذا را سرو ميکنيم. ميتوان اين خوراک را داخل نان والوان بزرگ هم سرو کرد.
مواد لازم براي تهيه سس تاي:
فلفل چيلي تند يک عدد
آب در حد نصف ليوان
شکر ۱ قاشق چايخوري
نمک يک چهارم قاشق چايخوري
سير ۲ حبه
فلفل دلمه بزرگ قرمز
سرکه سفيد ۱ قاشق غذاخوري
طرزتهيه:
در اين مرحله بايد ابتدا دانههاي فلفلهاي چيلي را جدا کنيد تا فلفلي که به سس وارد ميشود کم باشد. سپس ميتوانيد آن را خرد کرده و به آن سير اضافه کنيد. توجه داشته باشيد که سيرها بايد کاملاً ريز خرد شوند. آنها را داخل قابلمه ريخته و روي حرارت قرار دهيد. حرارت بايد متوسط باشد که فلفلها دچار سوختگي نشوند. وقتي مواد به جوش آمد، اجازه دهيد طي مدت زمان ۱۰ دقيقه پخته شود. پس از آن اجازه دهيد مواد سرد شده و استراحت کنند. آنها را در مخلوطکن يا غذاساز ريخته و ميکس کنيد. بعد از آن يک مايع يکدست بهدست ميآيد. (ميتوانيد در حين پخت کمي رب گوجهفرنگي به مواد اضافه کنيد).
در نهايت بايد آن را از صافي رد کرده و بررسي کنيد که چه مزهاي دارد. در آخر ميتوانيد به آن نمک، شکر و سرکه به ميزان لازم اضافه کنيد. آن را در شيشه بريزيد و در يخچال نگهداري کنيد.