غذاي اصلي/ طرز تهيه «چلو مرغ» مجلسي و رستوراني

ايرنا/ مرغ را ميشود متناسب با هر سليقه و ذائقهاي طعمدار کرد و روش پخت جديدي براي آن در نظر گرفت. هم ميشود آن را آبپز کرد هم ميشود سرخ کرد هم ميشود به شکل تنوري درست کرد.
مرغ را ميشود متناسب با هر سليقه و ذائقهاي طعمدار کرد و روش پخت جديدي براي آن در نظر گرفت. هم ميشود آن را آبپز کرد هم ميشود سرخ کرد هم ميشود به شکل تنوري درست کرد.
زرشکپلو جزو غذاهايي است که معمولا کسي دست رد به سينهاش نميزند؛ هم خوشطعم است هم راحت پخته ميشود و دردسري ندارد. علاوه بر اين مرغ را ميشود متناسب با هر سليقه و ذائقهاي طعمدار کرد و روش پخت جديدي براي آن در نظر گرفت. هم ميشود آن را آبپز کرد هم ميشود سرخ کرد هم ميشود به شکل تنوري درست کرد. با اين حال نکته مهم اين است که مرغ را چطور طعمدار کنيم تا طعم بينظير و متفاوتي داشته باشد.
مواد لازم براي تهيه زرشک پلو با مرغ:
مرغ: ۱عدد
آب پياز: ۱ليوان
پوست نارنج: ۱عدد
فلفل دلمهاي: ۱ عدد
ليمو ترش: ۲عدد
رب گوجهفرنگي: ۲ قاشق سوپخوري
چوب دارچين: ۱قطعه
کره: به ميزان لازم
زعفران: به ميزان لازم
پوست پرتقال: ۱عدد
خلال پسته: به ميزان لازم
زردچوبه: ۲ قاشق چايخوري
شکر: ۱ تا ۵ قاشق غذاخوري
خلال بادام: به ميزان لازم
زرشک: ۱ونيم تا ۳پيمانه
برنج: ۶ پيمانه
طرز تهيه و دستور پخت زرشک پلو با مرغ:
۱. در ابتدا پوست پرتقال و نارنج را کاملا از قسمت سفيد جدا کنيد چون باعث تلخ شدن پوست همان قسمت سفيد است. سپس آنها را ۳ مرتبه با آب بجوشانيد و آبکش کنيد و بعد داخل آب سرد بريزيد و ۲۴ ساعت داخل يخچال يا جاي خنک قرار دهيد و چند بار هم آبش را عوض کنيد و بار آخر ۲ قاشق شکر هم داخل آب بريزيد تا خوشمزهتر شود.
۲. مرغ را پاک کنيد و بشوييد و اجازه دهيد کامل خشک شود. يک ظرف دردار انتخاب کنيد و داخلش کمي کره آب کنيد و زردچوبه را اضافه کنيد تا کمي از خامي بيفتد و بعد شعله را خاموش کنيد.
۳. حالا فلفل دلمهاي را درشت خرد کنيد. مرغهاي تکه شده را روي زردچوبه قرار دهيد طوري که فقط يک لايه باشند و روي هم چيده نشوند.
۴. حالا همه مواد را لابهلاي مرغ قرار دهيد طوري که همه جا پخش شوند. ليمو ترش را هم نصف کنيد و لابهلاي مرغها قرار دهيد و در انتها يک ليوان آب پياز و زعفران آب کرده و آبليمو رو داخل مواد بريزيد و در ظرف رو کاملا چفت کنيد و بعد بگذاريد داخل يخچال.
۵. زعفران هرچه بيشتر باشد بهتر است. براي يک عدد مرغ حتي تا ۱پيمانه زعفران آب شده هم بريزيد خوب است.
۶. مواد شما ميتواند از حداقل ۴ تا ۲۴ ساعت داخل يخچال بماند. بعد از مدت زمان استراحت مرغ، آن را روي شعله بسيار ملايم قرار دهيد و حواستان باشد نيازي به ريختن آب اضافه نيست. مرغهاي رستوراني هيچ وقت آبدار نيستند و سس آنها جدا طبخ ميشود.
۷. براي تهيه سس مرغ، رب گوجه فرنگي را با کره داخل ظرف کاملا تفت دهيد و به آن مقداري آبليمو و زعفران اضافه کنيد.
۸. وقتي مرغ شما بعد از ۱ونيم تا ۲ ساعت پخته شد مواد اضافي را از آن جدا کنيد و آبش را بگيريد سپس آن را با سس مخلوط کنيد.
طرز تهيه و دستور پخت زرشک پلو:
۱. ابتدا خلال پسته و بادام را با کمي شکر و گلاب و در صورت تمايل هل در آب سرد بريزيد و ۴ تا ۵ ساعت اجازه دهيد خيس خورده و مزهدار شوند.
۲. زرشک را بشوريد، داخل آبکش خشک کنيد، با کره و شکر مخلوط کنيد و روي حرارت ملايم قرار بديد تا شکر آب شده و زرشک پف کند. توجه داشته باشيد زرشک نبايد زياد سرخ شود.
۳. زرشک آماده را از روي حرارت برداريد و خلال پسته و بادام آبکش شده را به آن اضافه کنيد و کمي هم زعفران آب کرده به آن اضافه کنيد.
۴. برنج را به شيوه معمول آبکش کنيد و بعد از پخت با خلالها و زرشک تزيين کنيد و با مرغ خوشمزه و آماده شده سرو کنيد.
فوت و فنها:
- توجه داشته باشيد ميزان شکر و زرشک کاملا بسته به ذائقه شما دارد و اگر از شيريني زياد خوشتان نميآيد، ميزان شکر را کم کنيد يا بالعکس!
- بهتر پوست مرغ گرفته نشود چون باعث خوشمزگي مرغ ميشود ولي اگر دوست داريد موقع پاک کردن پوست را جدا کنيد.
- در صورت تمايل بعد از استراحت کردن مرغ ابتدا آن را جداگانه کمي با کره تفت بديد و بعد بپزيد.
- استفاده از دارچين ميتواند کاملا بوي مرغ را بگيرد.
- آب پياز يا پوره پياز طعم بهتري به مرغ ميدهد.