طرز تهيه نان اردک يا آگردک نان روغني خوشمزه
بيتوته/ نان اردک يا نان آگردک يک نان روغني شيرين است که در مناطق مختلف ايران براي محرم و ماه رمضان ميپزند.
نان اردک يکي از نان هاي سنتي خوشمزه همدان است. نان اردک به نام اگرده ، آگردک هم شناخته ميشود. نان اردک از نان روغني هاي شيرين محسوب ميشود و علاوه بر همدان در استان مرکزي هم براي ماه مبارک رمضان پخت ميشود. نان اردک اصفهان هم براي مراسم و اعياد مختلف پخت ميشود. نان اردک گيلان با کره و آرد برنج مرغوب شمالي تهيه ميشود.
مواد لازم نان اردک يا اگردک
آرد سفيدحدود ۳ پيمانه
شير½ پيمانه
شکر¼ پيمانه
کره ¼ پيمانه
تخم مرغ ۱ عدد
نمک۱ پنس
زردچوبه۱ قاشق چايخوري
نمک ۱ پنس
مواد لازم خمير مايه
پودر خمير مايه فوري۱ قاشق مرباخوري
آب ولرم يک پنجم پيمانه
شکر۱ قاشق مرباخوري
طرز تهيه نان اردک يا اگردک
براي تهيه نان اردک همداني خمير مايه را به همراه آب ولرم و شکر مخلوط نموده به مدت 10 دقيقه در کاسه را بگذاريد و در جايي گرم قرار دهيد تا مايه خمير عمل بيابد و کف کند.
شير را با شکر ، خمير مايه عمل آمده ، تخم مرغ ، روغن ، نمک و زردچوبه مخلوط کنيد تا يکدست شود.
آرد را 2 مرتبه الک کنيد.
نصف آرد را به مواد اضافه کرده هم بزنيد يکدست شود.
مابقي آرد را کم کم و تا جايي اضافه کنيد که خمير به دست نچسبد.
خمير را کمي ورز دهيد تا جمع شود سپس داخل کاسه اي بزرگ قرار داده رويش را سلفون بکشيد و 1 ساعت در جايي گرم استراحت دهيد تا حجم خمير دو برابر شد.
کمي خمير را ورز دهيد تا هواي اضافه اش گرفته شود.
به اندازه نارنگي از خمير جدا کنيد و با وردنه به صورت گرد و نازک باز کنيد.
تابه اي بزرگ را روي حرارت گذاشته کمي روغن داخلش بريزيد.
اين نان خيلي زياد روغن به خود جذب ميکند پس براي اين که خيلي چرب نشود. هر دو طرف نان ها را در مقدار خيلي کم روغن سرخ کنيد.