شيريني ها/ با خمير هزارلا شيريني ناپلئوني خانگي بپزيد

ايران کوک/ شيريني ناپلئوني هرچند درستکردن و خوردنش سخت است اما جذاب است؛ پس دست به کار شويد.
شيريني ناپلئوني هم مثل شيريني دانمارکي از شيرينيهاي محبوب مجالس ايرانيهاست. البته اين شيريني خوشمزه و قديمي تنها منحصر به کشور ما نيست و در کل دنيا پرطرفدار است. اما ظاهرا اصليت آن به فرانسه برميگردد. هر چند از دليل نامگذاري شيريني ناپلئوني اطلاعات دقيقي در دسترس نيست؛ با وجود اين، ممکن است هنوز کسي بخواهد به طور دقيقتر بداند که شيريني ناپلئوني چيست؛ شيريني ناپلئوني در واقع نوعي شيريني چند لايه است که با خمير هزارلا و کرم کاستارد يا خامه زده شده تهيه ميشود و سطح بالايي آن را معمولا با آجيل پودر شده يا کاکائو پر ميکنند.
همه ميدانند تهيه شيريني در منزل لذت خاص خودش را دارد پس اگر تمايل داريد صفر تا صد اين شيريني را خودتان انجام دهيد. البته ميتوانيد خمير هزارلا را به صورت آماده خريداري کنيد و پيچيدن عطر شيريني ناپلئوني در خانه را از دست ندهيد. همچنين به شما پيشنهاد ميکنيم شيريني ناپلئوني توتفرنگي و شکلات و همچنين کيک ناپلئوني را نيز که بسيار خوش طعم و وسوسهانگيز هستند، امتحان کنيد.
مواد لازم براي تهيه شيريني ناپلئوني
خمير هزارلاي آماده: يک بسته
پودر شکر: ۳ قاشق غذاخوري
خامه: يک پيمانه و نصفي
سفيده تخم مرغ: يک عدد
وانيل مايع :۱/۲ قاشق چايخوري
پودر شکر يا پودر قند براي روي شيريني
پودر پسته براي تزيين به ميزان لازم
طرز تهيه و دستور پخت شيريني ناپلئوني
۱. قبل درست کردن خمير شيريني ناپلئوني بايد ابتدا فر را روشن کنيد تا گرم شود.
۲. اگر خمير هزارلا را خودتان در خانه تهيه کرديد که خودش يک دستور خاص دارد. بايد با وردنه آن را به طول نيم سانت صاف کنيد و با کاتر دور آن را ببريد. اگر هم از خمير آماده که در اکثر سوپر مارکتها بزرگ وجود دارد استفاده کرديد لازم نيست با وردنه صافش کنيد ولي دور تا دور آن را با کاتر ببريد.
۳. در مرحله بعد خمير شيريني ناپلئوني را با کاتر از وسط دو نصف کنيد و هر دو قسمت خمير را به همراه خميرهايي که از کنارش بريديم داخل سيني فر با دماي ۴۰۰ درجه فارنهايت که از قبل گرم شده به مدت ۷ الي ۱۰ دقيقه قرار ميدهيم تا خمير کاملا بالا بياد و لايه به لايه بشود. بعد از ۱۰ دقيقه دماي فر را پايين ميآوريم و به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقيقه با دماي فر ۱۸۵ درجه فارنهايت قرار ميدهيم تا روي خمير يکم طلايي شود. وقتي که از فر بيرون آورديم صبر ميکنيم تا کاملا خنک شوند. نان اين شيريني خيلي ترد و شکننده است. در اين فاصله خامه وسط و روي شيريني را آماده ميکنيم.
۴. خامه را با پودر شکر و وانيل مخلوط ميکنيم و با هم زن برقي هم ميزنيم. بهتر است ظرف و سر همزن را به مدت ۱۰ دقيقه در فريزر قرار دهيد تا موقع همزدن خامه سرما باعث زودتر فرم گرفتن خامه شود.
۵. يک عدد سفيده تخم مرغ هم در مواد اين شيريني ذکر شد که ريختن آن دل به خواهي است و اگر بخواهيد از آن استفاده کنيد بايد جداگانه آن را هم بزنيد تا پف کند و موقع فرم گرفتن خامه به آن اضافه کنيد.
۶. براي درست کردن شيريني هر دو تيکه خمير پخته شده و آماده شده را توسط چاقو به دو لايه تقسيم ميکنيم .لايه رويي را که پف بيشتري دارد با فشار ضربههاي چاقو پفش را ميخوابانيم و از خردههاي ايجاد شده توسط ضربه چاقو براي تزيين خود شيريني استفاده ميکنيم.
اين شيريني را ميتوانيد دو لايه، سه لايه و حتي چهار لايه درست کنيد. ولي من به دليل تردي زياد اين شيريني و متلاشي نشدنش هنگام ميل کردن ترجيح دادم دو لايه استفاده کنم. حتي ميتوانيد براي لايه مياني اين شيريني بهجاي خامه از کرم وانيلي هم استفاده کنيد.
۷. حالا روي لايه اول نان را با کمک چاقو با خامه ميپوشانيم و بعد لايه دوم را روي آن ميگذاريم و با کمي فشار دست جايش را ثابت ميکنيم دوباره خامه را روي لايه دوم ميپوشانيم تا هر چند لايهاي که بخواهيد استفاده کنيد اين مراحل را تکرار کنيد. نهايتا روي لايه آخر را با خامه ميپوشانيم و از لايههايي خميري که بريده شده بودند و در کنار لايه اصلي نان در فر پخته شدند را با دست پودر ميکنيم و روي سطح خامهها ميريزيم و با مقداري پودر قند و پودر پسته تزيين ميکنيم.
قبل از اينکه شيريني ناپلئوني آماده شده را برش بزنيد توصيه ميکنم شيريني را به مدت ۱ الي ۲ ساعت در يخچال نگه داريد تا نان آن با وجود خامه رويش نرمتر شود و از حالت شکنندگي در بيايد و بعد به اندازه دلخواه شيريني را برش بزنيد.