همشهري آنلاين/ مرينيت کردن يعني مزه‌دار کردن ماده اصلي غذا قبل از پخت، طوري که طعم آن را برنگرداند و فقط خوشمزه‌ترش کند. در اين مطلب با روش مزه‌دار کردن گوشت آشنا مي‌شويد.
 شايد تا حالا شما هم اصطلاح مرينيت کردن را از زبان آشپزها شنيده باشيد و خيلي هم برايتان جالب باشد که مرينيت کردن چيست که اين‌قدر براي آشپزها مهم است و خيلي سفارش مي‌کنند که حتما قبل از پخت مرغ و گوشت و ماهي يا حتي سبزيجات آن را مرينيت کنيد. به زبان ساده، مرينيت کردن يعني مزه‌دار کردن ماده اصلي غذا قبل از پخت، طوري که طعم آن را برنگرداند و فقط خوشمزه‌ترش کند. در اين مطلب روش مزه‌دار کردن گوشت تقديم شما مي‌شود.

اگر مي‌خواهيد گوشت خوشمزه‌اي داشته باشيد بايد قسمت مناسبي را انتخاب کنيد؛ گوشت راسته، قلوه‌گاه يا ماهيچه جزو بهترين قسمت‌هاي گوشت هستند و در کل گوشت گوسفند خوش‌طعم‌تر از گوساله است. سعي کنيد گوشت‌هاي يک تکه و سالم و تازه را انتخاب کنيد و اصلا از قسمت‌هاي چربي‌دار گوشت برنداريد.

مرينيت کردن کلاسيک
مواد لازم براي اين روش: موسير تازه و خرد شده ۳عدد، آويشن يک قاشق غذاخوري، شکر قهوه‌اي ۳قاشق غذاخوري، سس سويا يک‌چهارم ليوان، سس ورستر شاير ۳قاشق غذاخوري، سرکه بالزاميک ۲ قاشق غذاخوري، روغن مايع يک‌سوم ليوان.


مرينيت فلفلي
نمک يک و نيم قاشق غذاخوري، فلفل قرمز ۲ قاشق چاي‌خوري، پودر سير يک قاشق چاي‌خوري، آب يک‌چهارم ليوان، روغن کانولا يک‌چهارم ليوان، سرکه سفيد ۲ قاشق غذاخوري.

مرينيت به سبک ايتاليايي
سس قرمز تند يک و نيم ليوان، سس سويا يک قاشق غذاخوري، سس فرانسوي يا هزار جزيره يک‌سوم ليوان، عسل يک‌سوم ليوان، پودر سير نصف قاشق غذاخوري.


مرينيت به سبک ايراني
ماست موسير يک ليوان، سس قرمز يک‌سوم ليوان، فلفل قرمز ۲قاشق چاي‌خوري، روغن زيتون يک‌چهارم ليوان، زعفران نصف ليوان دم‌کرده، آبليمو ۳قاشق غذاخوري، پودر سير يک قاشق مرباخوري، پودر موسير يک قاشق مرباخوري، پياز ريز شده يک ليوان.

براي مرينيت کردن گوشت را حتما بعد از شستن خشک کنيد و نازک اسلايس کنيد و اگر مي‌توانيد با خلال دندان سوراخ‌سوراخ کنيد که مواد کاملا داخل گوشت نفوذ کنند. حتي مي‌شود با سوزن کامل از اين طرف تا آن طرف يک تکه گوشت را سوراخ کرد. کلا سعي کنيد تعداد سوراخ‌ها را زياد و ريز کنيد تا بهتر گوشت طعمدار شود و از طرفي حفره‌ها هم معلوم نشوند.

توجه داشته باشيد زنجبيل، کيوي، پاپايا و آناناس باعث نرم شدن گوشت مي‌شوند ولي نبايد بيش از ۲ساعت روي گوشت باقي بمانند چون گوشت را له مي‌کنند.

نمک و سرکه و آبليمو و ساير مواد اسيدي فقط بايد ۲ساعت روي گوشت باشند وگرنه گوشت را سفت مي‌کنند. پيشنهاد مي‌کنيم همه مواد را بريزيد روي گوشت و ۲۲ساعت بگذاريد توي يخچال و بعد دو ساعت آخر اين مواد را بهش اضافه کنيد.

بهتر است مواد را بريزيد توي پلاستيک زيپلاس و ببنديدش و خوب گوشت را بکوبيد و بعد هم بگذاريدش داخل ظرف چفت شده و توي يخچال.

 نکات
۱- مقادير بالا براي نيم کيلو گوشت عنوان شده است.
۲- مي‌توانيد به همه دستورات بالا ۲عدد سير و ۲عدد پياز رنده شده هم اضافه کنيد.
۳- حتما در صورت تمايل به استفاده از آب گوشت در غذا آن را ابتدا جوشانده و بعد مصرف کنيد.
۴- به‌هيچ‌وجه گوشت را در ظرف فلزي مزه‌دار نکنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar