طرز تهيه نان تافتون خوشمزه و مخصوص به روش بازاري

چي شي/ نان تافتون يکي از انواع نان هاي خوشمزه و پر طرفدار ايراني است که از نظر ظاهري شباهت زيادي به نان لواش دارد
مواد لازم نان تافتون
آرد۳ ليوان
آب حدود يک ليوان
پودر خمير مايه فوري۱ قاشق غذاخوري
آب ولرم يک سوم ليوان
روغن مايع۴ قاشق غذاخوري
شکر۱ قاشق غذاخوري
نمک۱ قاشق چايخوري
طرز تهيه نان تافتون
مرحله اول
ابتدا پودر خمير مايه فوري را به همراه يک سوم ليوان آب ولرم و شکر را داخل يک ظرف مناسب مي ريزيم و خوب مخلوط مي کنيم، سپس درب ظرف را مي گذاريم و آنرا به مدت ۱۰ دقيقه در يک جاي گرم قرار مي دهيم تا حباب بزند و عمل بيايد.
مرحله دوم
در ادامه آرد را الک مي کنيم و به همراه روغن مايع و نمک داخل يک کاسه مناسب مي ريزيم. حالا آب را کم کم اضافه مي کنيم و با قاشق مخلوط مي کنيم تا خمير جمع شود. توجه داشته باشيد که مقدار آب به آرد شما بستگي دارد.
مرحله سوم
برخي از آردها آب بيشتري جذب مي کنند و برخي آردها نياز به آرد کمتري دارند، به همين دليل آب را کم کم اضافه مي کنيم تا خمير بيش از حد شل نشود.پس از اينکه خمير جمع شد بايد کمي چسبندگي داشته باشد.
مرحله چهارم
پس از جمع شدن خمير به مدت ۱۰ دقيقه آنرا با دست ورز مي دهيم خمير در پايان ورز دادن بايد کمي چسبناک باشد. حالا يک ظرف مناسب که حجمش دو برابر خمير باشد را چرب مي کنيم و خمير را مانند يک چونه بزرگ گرد مي کنيم.
مرحله پنجم
سپس داخل کاسه قرار مي دهيم. روي ظرف حاوي خمير يک پارچه حوله اي مي اندازيم. حالا ظرف حاوي خمير را به مدت يک تا يک و نيم ساعت در يک جاي گرم قرار مي دهيم تا استراحت کند و حجم خمير دو برابر شود.
مرحله ششم
در ادامه خمير را پس از استراحت روي سطح کار کمي ورز مي دهيم تا هواگيري شود و پفش به طور کامل بخوابد.حالا خمير را به چونه هاي ۶۰ گرمي تقسيم مي کنيم، سپس روي چونه ها را با يک پارچه تميز مي پوشانيم.
مرحله هفتم
۱۰ دقيقه در اين حالت به چونه ها استراحت مي دهيم. در ادامه يک تابه بزرگ نچسب را روي حرارت قرار مي دهيم تا به خوبي گرم شود. حالا چونه ها را با وردنه به شکل گرد پهن مي کنيم و با دست روي خمير طرح مي اندازيم،
مرحله هشتم
سپس روي تابه داغ مي اندازيم تا حباب بزند و بپزد. در صورت تمايل مي توانيد روي نان ها مقدار کمي کنجد يا سياه دانه هم بپاشيد. پس از اينکه نان ها پخت آنها را داخل نايلون يا پارچه قرار مي دهيم تا خشک نشوند.