نماد آخرین خبر

فوت آشپزي/ دستور تهيه و فوت و فن‌هاي نعنا داغ مجلسي

منبع
بروزرسانی
فوت آشپزي/ دستور تهيه و فوت و فن‌هاي نعنا داغ مجلسي

مجله افق کوروش/ نعنا داغ پاي ثابت آش‌هاي ايراني است و همان طور که مي‌دانيد طعم آش را دگرگون مي‌کند. هر چند کاربرد‌هاي بسيار ديگري هم دارد، ولي هر وقت اسم نعنا داغ به ميان مي‌آيد، تزيين انواع آش، به خصوص آش رشته را به يادمان مي‌اندازد. اما همين نعنا داغ به ظاهر ساده، اگر خوب از آب درنيايد، باعث مي‌شود مزه آش هم تحت تاثير قرار بگيرد. در روش تهيه نعنا داغ بيش از هر چيز، بايد به چند نکته ساده دقت کنيد. در اين مطلب طرز تهيه نعنا داغ و فوت و فن‌هاي آن براي آش رشته و کشک بادمجان را بخوانيد. در کنار آن، به خواص مفيد نعنا و طرز تهيه دمنوش نعنا نيز اشاره خواهيم کرد.

طبع نعنا داغ و خواص مفيد آن در طب سنتي

قبل از هر چيز بهتر است بدانيد که طبع نعنا، گرم و خشک است و به همين دليل هم دم کرده آن را براي تقويت نيروي جنسي استفاده مي‌کنند. از طرف ديگر احتمالا براي خودتان يا اطرافيانتان اتفاق افتاده است که در صورت بروز دل درد و اسهال، توصيه کنند که با خوردن دم کرده يا عرق نعنا کمي درد را التيام دهيد. دم کرده نعنا به صورت داغ (البته مراقبت لب و دهانتان باشيد که نسوزد) را در اين مواقع با کمي نبات ميل کنيد تا به هم خوردگي مزاج، حالت تهوع و دل درد و اسهال شما تسکين پيدا کند.

همچنين مصرف نعنا براي کساني که با ميگرن دست و پنجه نرم مي‌کنند، گزينه مناسبي است. رماتيسم و درد سياتيک هم از انواع درد‌هايي هستند که با خوردن دم کرده نعنا به صورت داغ يا عرق نعنا آرام مي‌شوند. علاوه بر اين ها، نعنا به صورت عرق نعنا و يا دم کرده نعنا به صورت يک دمنوش داغ و گرم مي‌تواند به عنوان داروي بواسير، براي تقويت و آرامش اعصاب، کاهش دهنده کلسترول، درمان سوء هاضمه و درد معده و جلوگيري از شپش مو و … به کار برود.

نعنا براي مادران در دوران شيردهي

نبايد از خاطر برد که مادران در دوران شيردهي مي‌توانند از مصرف نعناع سود ببرند. يکي از مواردي که زنان شيرده گاهي با آن مواجه مي‌شوند و با درد هم همراه است، جمع شدن شير در پستان است. در اين حالت به نظر مي‌رسد شير در پستان‌ها به قدري غليظ مي‌شود که باعث ايجاد درد خواهد شد.

براي اين کار، نعنا را بکوبيد و آن را با آرد جو مخلوط کنيد. اين مخلوط را با کمي آب ترکيب کنيد و وقتي شکل پماد پيدا کرد، آن را روي پستان بماليد و اجازه دهيد چند دقيقه بماند تا مثل مسکن عمل کند.

 

فوت و فن‌هاي طرز تهيه نعنا داغ براي آش و کشک بادمجان

در طرز تهيه نعنا داغ مجلسي براي آش رشته و کشک بادمجان از همان ابتدا از يکدست بودن نعنا خشک مطمئن شويد. در صورتي که داخل نعنا، چوب يا برگ‌هاي بزرگي مي‌بينيد، آن‌ها را جدا کنيد. تا حد ممکن، نعنا‌ها را پودر کنيد.

اگر پونه کوهي در دسترس داريد، آن را به پودر نعنا اضافه کنيد. ترکيب نصف-نصف از پودر نعنا خشک و پودر پونه کوهي مي‌تواند باعث ايجاد عطر دلپذير در نعنا داغ شود.

روغني که در طرز تهيه نعنا داغ استفاده مي‌کنيد نبايد خيلي داغ شود.

ظرف نعنا داغ بهتر است تفلون و نچسب باشد.

طرز تهيه نعنا داغ مجلسي با نعنا خشک

مواد لازم

روغن: ۱ ليوان دسته دار فرانسوي

پودر نعنا خشک: ۱/۲ ليوان دسته دار فرانسوي

نمک: ۱/۴ قاشق چاي خوري

طرز تهيه

در يک ظرف مثل تابه کوچک يا شيرجوش، روغن بريزيد. مي‌توانيد از روغن زيتون سبز استفاده کنيد تا رنگ نعنا داغ در آخر براي تزيين آش رشته يا کشک بادمجان خوشرنگ‌تر شود. در غير اين صورت، از همان روغن مايع استفاده کنيد. وقتي روغن گرم شد، نمک را به روغن اضافه کنيد تا رنگ نعنا‌ها ثابت بماند. مي‌توانيد کمي زردچوبه هم به آن اضافه کنيد تا نعنا‌ها رنگ زيبايي بگيرند.

نعنا‌هاي آسياب شده را به روغن اضافه کنيد و به هم بزنيد. به اندازه ۳ ثانيه کافي است. نبايد بيش از حد، نعنا‌ها را حرارت دهيد. اين کار باعث تلخي و تغيير رنگ نعنا خواهد شد. حواستان باشد که نعنا داغ، خيلي زود مي‌سوزد پس حرارت را روي اندازه ملايم تنظيم کنيد.

 

طرز تهيه دمنوش نعنا براي دل درد و اسهال و درد معده و …

طرز تهيه و فوت و فن‌هاي نعنا داغ مجلسي

همان طور که اشاره کرديم، دمنوش نعنا يکي از بهترين درمان‌هاي سنتي و گياهي براي انواع دل درد، اسهال و درد معده و سوء هاضمه و … است. البته براي دل درد از نعنا داغ به همراه نبات هم مي‌توانيد استفاده کنيد. حالا که طرز تهيه نعنا داغ را ياد گرفتيد، بياييد در مورد طرز تهيه دمنوش آن هم به شما بگوييم.

مواد لازم

برگ نعنا تازه: ۲ قاشق غذا خوري

آب جوش: ۱ ليوان دسته دار فرانسوي

نبات يا عسل: به ميزان دلخواه

طرز تهيه

برگ‌هاي نعنا را به خوبي بشوييد تا گرد و خاک آن از بين برود. در يک قوري، ۲ قاشق غذاخوري نعنا تازه را به همراه ۱ ليوان دسته دار فرانسوي آب بريزيد و روي بخار آب قرار دهيد. ۱۰ تا ۱۵ دقيقه صبر کنيد تا برگ‌هاي نعنا به آب جوش طعم بدهند و دم بکشند. سپس آن را در فنجان يا ليوان مناسب بريزيد و با نبات يا عسل مخلوط کنيد. دمنوش نعنا را تا وقتي گرم است، ميل کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar