طرز تهيه پنير رژيمي خانگي

بيتوته/ پنير يکي از منابع اصلي پروتئين براي وعده صبحانه ايراني هاست که ميتواند کالري بالايي داشته باشد در صورتي که به فکر کاهش وزن و کالري مص رفيتان هستيد بهتر است از انواع پنير رژيمي که نمک و چربي کمتري دارند استفاده کنيد.
پنير يکي از اصلي ترين مواد خوراکي براي صبحانه ايراني هاست که معمولا توصيه ميشود با گردو مصرف کنيد. برخي از انواع پنير مانند پنير ليقوان و پنير خامه اي و پنيرهاي محلي به دليل چربي بالايي که دارند بسيار پرکالري هستند و براي افرادي که به دنبال کاهش وزن هستند مفيد نمي باشند.
اغلب افراد پنير را به عنوان يک ماده غذايي پرچرب و پرکالري ميشناسند و بنابراين افرادي که رژيم لاغري دارند ، مصرف پنير را حذف يا بسيار محدود ميکنند.
افرادي که نگران کالري و نمک بالاي پنير هستند ميتوانند از انواع پنير رژيمي که نمک و چربي کمتري دارد استفاده نمايند.
فوايد مصرف پنير
پنير منبع سرشار از کلسيم ، پروتئين با کيفيت و چربي است و مقدار زيادي ويتامين A ، ويتامين B12 ، ويتامين K2 ، فسفر ، روي و ريبوفلاوين ، اسيدهاي چرب امگا 3 است.
براساس مطالعات مختلف مصرف لبنيات به خصوص پنير براي محافظت از دندان در مقابل پوسيدگي لازم است.
در مطالعه اي که توسط دندان پزشکان دانمارکي انجام شده است ، مشخص شد کودکاني که به صورت متعادل لبنيات به خصوص پنير مصرف ميکنند بعد از سه سال کمتر دچار پوسيدگي دندان ميشوند.
بنابراين نبايد مصرف پنير را به دليل چربي و نمک بالايي که دارد کنار بگذاريم ، شما ميتوانيد پنير رژيمي را وارد رژيم لاغري و سلامت خود کنيد.
پنير رژيمي چيست؟
پنير صبحانه معمولي داراي مقدار بالاي چربي و نمک است که ميتواند منجر به افزاش چاقي و تشديد اضافه وزن شود. بنابراين براي افرادي که علاقمند به خوردن پنير هستند ولي ميخواهند کمتر در معرض چاقي و اضافه وزن باشند ، پنير رژيمي توليد شده است. پنير رژيمي نمک و چربي کمتري نسبت به ساير پنيرها دارند و بنابراين توصيه ميشود افرادي که نگران افزايش وزن يا سلامت قلبشان هستند، پنير رژيمي را جايگزين پنير معمولي کنند.
پرچرب ترين و پرکالري ترين پنير کدام است؟
پنير هر چه کم چرب تر باشد مرغوبيت و ارزش تغذيه بيشتري دارد.
پنير خامه اي همانطور که از نامش پيداست نسبت به ساير پنيرهاي تازه چربي بيشتري دارد و به هيچ عنوان نبايد براي مصرف روزانه از آن استفاده کرد. چربي موجود در لبنيات از نوع چربي هاي اشباع و کلسترول است که براي سلامت فرد مضر هستند و براي افرادي که ميخواهند رژيم غذايي سالم داشته باشند مصرف پنير پرچرب به هيچ عنوان توصيه نميشود.
پنير ليقوان هم چربي زيادي دارند و اصلا رژيمي محسوب نميشود و براي مصرف روزانه توصيه نميشود ، در صورت تمايل مي توانيد هفته اي 1 تا 2 بار به اندازه يک قوطي کبريت از پنير ليقوان اصل مصرف نماييد.
پنيرهاي محلي که با شير کامل تهيه ميشوند هم درصد چربي بالايي دارند و براي مصرف روزانه مناسب نيستند.
در ميان پنيرهاي غير رژيمي پنير سفيد تازه معمولا چربي کمتري دارد و براي مصرف روزانه مناسب تر است.
يکي از بهترين پنيرهاي رژيمي که کالري و نمک کمي دارد ، پنير کاتيج است که به سادگي ميتوانيد آن را در خانه تهيه کنيد.
طرز تهيه پنير رژيمي خانگي
براي تهيه پنير رژيمي خانگي نياز به 1 ليتر شير کم چرب و 2 عدد قرص مايه پنير داريد.
شير کم چرب پاستوريزه را گرم کنيد تا به دماي 60 درجه برسد سپس شعله را خاموش کنيد.
يعني بتوانيد انگشت را داخل شير بزنيد ، شير داغ باشد ولي انگشت نسوزد.
2 عدد قرص مايه پنير را با کمي آب گرم حل کنيد و به شير اضافه کنيد و هم بزنيد.
در ظرف را بگذاريد و رويش را با پارچه ضخيم يا حوله يا پتو بپوشانيد و به مدت 10 ساعت اجازه دهيد شير دلمه بسته و پنير توليد شود.
يک کيسه متقال يا نخي را آماده کرده و روي آبکش قرار دهيد و شير را که دلمه بسته و حاوي آب و پنير است داخل کيسه بريزيد و درش را محکم ببنديد و يک وزنه سنگين رويش قرار دهيد. پنير را در يک جاي سرد بگذاريد و به مدت 17 ساعت صبر کنيد تا آب اضافه پنير کاملا خارج شود.
پنير شما آماده است ، ميتوانيد از کيسه خارج کرده و در ظرف مناسب در يخچال نگهداري کنيد.
اين پنير کاملا رژيمي کم چرب و بدون نمک است.
براي ماندگاري بيشتر ميتوانيد مقداري آب جوشيده و نمک را مخلوط کنيد و پنير را در آب نمک شور بيندازيد و زماني که ميخواهيد استفاده کنيد يک تکه پنير را به مدت 1 – 4 ساعت در آب بيندازيد تا نمکش گرفته شود و ميل نماييد.
هر چه مدت زمان ماندن پنير در آب بيشتر باشد ، نمکش بيشتر گرفته ميشود.