طرز تهيه کوفته کشک به روش اصفهاني

چي شي/ کوفته انواع مختلف دارد و با سسي که معمولا با رب گوجه فرنگي يا سبزي يا مواد تشکيل دهنده کوفته هست، پخته مي شود. کوفته قلقلي و کوفته تبريزي جزء مشهور ترين خوراک هاي کوفته در ايران هستند. اما کوفته برنجي با کشک در اصفهان از اين کوفتهها هم مشهور تر و معروف تر است. به نظر مي رسد غذاهايي که با کشک درست ميشوند در استان اصفهان پرطرفدار هستند. اما اين نوع کوفته طعم فوق العاده اي دارد و سس اين کوفته از کشک درست ميشود.
مواد لازم کوفته کشک
گوشت چرخ کرده۳۰۰ گرم
برنج آبکش شده۱ پيمانه
سبزي معطر (گشنيز، تره، جعفري، شويد)۴ تا ۵ قاشق غذا خوري
کشک۳۰۰ گرم
پياز۲ عدد
سيب زميني کوچک۱ عدد
نعناع خشک۱ قاشق غذا خوري
سينه مرغ چرخ کرده نصف يک عدد
روغن به ميزان لازم
تخم مرغ۱ عدد
نعناع خشک۱ قاشق غذا خوري
زردچوبه۱ قاشق غذا خوري
نمک۱ قاشق چاي خوري
فلفل قرمز
نصف قاشق چاي خوري
فلفل سياه نصف قاشق چاي خوري
مواد مياني
آلو بخارا به مقدار لازم
پياز سرخ شده چيپسي به مقدار لازم
زرشک و گردوبه مقدار لازم
طرز تهيه کوفته کشک
مرحله اول
براي تهيه کوفته خوشمزه با کشک در ابتداي کار، يک عدد پياز را شسته و پوست مي کنيم. سپس آن را رنده کرده و آب مي گيريم و درون يک کاسه مي ريزيم. و با نمک و ادويه مخلوط مي کنيم. گوشت و سينه مرغ را اضافه مي کنيم و ورز مي دهيم.
مرحله دوم
سپس سبزي هاي ساطوري شده، تخم مرغ و برنج را اضافه مي کنيم و ورز مي دهيم تا اصطلاحاً بيات شود. براي اين کار، مواد را با ضربه به کف کاسه مي زنيم. وقتي مخلوط با يک حرکت دست جمع شد، آماده است.
مرحله سوم
به اندازه دلخواه از مواد کف دست باز مي کنيم. کمي گردو و زرشک و پياز چيپسي و آلو بخارا به دلخواه، مي ريزيم و گرد مي کنيم. فشار مي دهيم تا هواگيري شود. يک تا دو ساعت در يخچال يا ۲۰ تا ۳۰ دقيقه در فريزر قرار مي دهيم تا خودش را بگيرد.
مرحله چهارم
در اين مرحله پياز ديگري را شسته و پوست کنده و با رنده ريز رنده مي کنيم. در ادامه يک قابلمه را با سه قاشق سوپ خوري روغن روي حرارت قرار مي دهيم تا داغ شود. سپس پياز ها را به آن اضافه کرده و تفت مي دهيم.
مرحله پنجم
در اين مرحله نعنا خشک را اضافه کرده و بعد از اين که حدودا ۳۰ ثانيه تفت خورد، آب را اضافه کرده و سيب زميني رنده شده را به آن اضافه مي کنيم. وقتي شروع به جوشيدن کرد، کوفته ها را يکي يکي اضافه مي کنيم.
مرحله ششم
کوفته ها کاملاً سرد و سس کاملاً داغ باشد تا شک وارد شده و باز نشوند. تا ۳۰ دقيقه درب ظرف را باز مي گذاريم. سپس ۲۰ دقيقه با درب بسته مي جوشانيم. و در آخر کشک را اضافه کرده و بعد از ۱۰ تا ۱۵ دقيقه سرو مي کنيم. کشک را بيشتر از ۱۵ دقيقه نبايد جوشاند.