نماد آخرین خبر

چلو با پلو چه فرقي داره؟

منبع
نمناک
بروزرسانی
 چلو با پلو چه فرقي داره؟

نمناک/ برنج، يکي از رايج ترين انواع غلات است که طرفداران بسياري دارد و با آن مي توان انواع غذاهاي خوشمزه و لذيذ را طبخ کرد. با استفاده از برنج مي توان غذاهايي مانند چلو گوشت، چلو مرغ و باقلا پلو و عدس پلو و... تهيه نمود . همه ما مي دانيم معمولاً برنج  به دو صورت پلويي يا چلويي تهيه مي شود اما آيا  پلو و چلو با هم متفاوتند؟ با اين بخش از نمناک همراه شويد تا به تفاوت چلو و پلو پي ببريد.
پلو چيست؟
پُلو به برنجي گفته مي شود که با مواد ديگري مانند انواع گوشت، سبزيجات، حبوبات و خشکبار و حتي انواع ادويجات آن را مخلوط کرده و مي پزند. 
چلو چيست؟
چلو يا خشکه برنج به برنجي مي گويند که پس از آبکش کردن آن را دم کرده و پس از دم با کباب يا خورش مي خورند. در چلو برنج خالص با روغن يا کره پخته مي شود. 
پلو و چلو چه فرقي با هم دارند؟

با توجه به تعاريف پلو و چلو بايد متوجه شده باشيد که اگر برنج به تنهايي و بدون مخلوط شدن با مواد ديگري پخت شود، به آن چلو و اگر برنج را با سبزي ها و گوشت و مرغ و انواع حبوبات دم  کنند، به آن پلو مي گويند پس پلو و چلو در واقع دو شيوه کاملاً متفاوت از پخت برنج است. 
انواع پلو عبارتند از :باقلاپلو، سبزي پلو، مرصع پلو، شيرين پلو، زرشک پلو، آلبالو پلو، ماش پلو، رشته پلو، استانبولي پلو، لوبيا پلو، نخودپلو، کلم پلو و عدس پلو و....
انواع چلو عبارتند از:چلو مرغ ، چلو گوشت، چلو کباب، چلو خورش و...

چگونه پلو بپزيم؟
شما به دو شيوه مي توانيد پلو بپزيد.
روش اول
ابتدا موادي مانند عدس و ماش و باقلا و... را بپزيد.
برنج را پاک کرده و حدود يک تا دو ساعت خيس کنيد.
درون قابلمه اي آب جوش و مقداري نمک بريزيد.
برنج خيس خورده را درون آب جوش بريزيد.
زماني که اطراف دانه هاي برنج کاملا نرم و مغز آن کمي سفت بود، برنج را آبکش کنيد.
قابلمه را با آب خالي بشوييد و بر روي اجاق گاز قرار دهيد تا آب اضافي در آن تبخير شود. سپس به قابلمه مقداري روغن مايع اضافه کنيد و در صورت تمايل از ته ديگ نان يا ته ديگ سيب زميني استفاده کنيد.
سپس مقداري از برنج آبکش شده را درون قابلمه ريخته سپس مقداري از موادي که مي خواهيد با آن پلو درست کنيد، را به قابلمه اضافه کنيد و دوباره يک لايه برنج بريزيد و سپس اين کار را تا تمام شدن برنج و مواد انجام دهيد اما لايه آخر را برنج بريزيد. 
در قابلمه را دم کني قرار دهيد و اجازه دهيد برنج با شعله ملايم پخته شود.
روش دوم
برنج را پاک کنيد و چند بار آن را با آب ولرم بشوييد تا کاملا شفاف شود اما نبايد اصلا برنج را هنگام شستن چنگ بزنيد.
برنج را همراه آب و مقداري نمک حدود دو تا سه ساعت کنار قرار دهيد تا برنج کاملا خيس بخورد. 
پس از گذشت اين زمان درون يک قابلمه مناسب برنج و آب را ريخته و روي حرارت ملايم قرار دهيد. 
سپس دو قاشق غذاخوري روغن اضافه کنيد و برنج را هم بزنيد تا روغن قاطي برنج شود.
وقتي آب برنج کاملا بخار شد، مقداري از موادي که مي خواهيد با آن پلو درست کنيد(مانند لوبيا، عدس، ماش، باقالي و غيره که قبلا پخته و آماده شده است ) را به قابلمه اضافه کنيد و با برنج آهسته مخلوط کنيد. 
در قابلمه را دم کني قرار دهيد و اجازه دهيد برنج با شعله ملايم پخته شود.
چگونه چلو بپزيم؟
شما مي توانيد به دو روش چلو بپزيد، يکي به صورت آبکش و يکي به صورت دمي که به آن کته نيز مي گويند.

پخت برنج به صورت آبکش
برنج را پاک کنيد.
برنج را در يک کاسه بريزيد و چند پيمانه آب و به ازاي هر پيمانه برنج يک قاشق غذا خوري نمک به آن اضافه کنيد و بگذاريد برنج به مدت 3 تا 4 ساعت خيس بخورد.
برنج را چندين بار با آب ولرم بشوييد اما برنج را چنگ نزنيد تا خرد نشود.
درون يک قابلمه چند پيمانه آب و مقداري نمک و روغن بريزيد و بر روي اجاق گاز با حرارت ملايم قرار دهيد تا آب به جوش بيايد. 
سپس برنج را به قابلمه اضافه کنيد و زماني که اطراف دانه برنج نرم شده و مغز آن هنوز کمي سفت است، در يک صافي بريزيدو زير شير آب بگيريد و بشوييد. 
سپس قابلمه را شسته و بر روي شعله اجاق گاز قرار دهيد تا آب درون آن خشک شود و مقداري روغن اضافه کنيد و در صورت تمايل در کف قابلمه از ته ديگ نان يا سيب زميني استفاده کنيد. 
روي ته ديگ، برنج را بريزيد تا يک شکل مخلوطي مانند درست شود. 
در قابلمه را بگذاريد و زير اجاق گاز را کم کنيد و بگذاريد برنج به آرامي پخته شود.
پس از پخت برنج بر روي آن مقداري کره يا روغن کرمانشاهي قرار دهيد تا برنج شما لذيذ شود.

براي پخت برنج چلويي به صورت دمي يا کته اي :
برنج را در قابلمه بريزيد.
بگذاريد کمي برنج خيس بخورد. 
برنج را بر روي اجاق گاز با حرارت ملايم قرار دهيد و چند پيمانه آب تا جايي که يک بند انگشت بالاتر از سطح برنج باشد، به آن اضافه کنيد تا آب برنج کم کم به جوش بيايد. 
بعد از جوش آمدن آب به آن مقداري نمک و روغن اضافه کنيد.
بعد از تبخير شدن آب قابلمه، در قابلمه را بگذاريد.
حرارت اجاق گاز را کم کنيد تا حدود  20 تا 30 دقيقه صبر کنيد تا برنج پخته شود.
نکات مهم در طبخ پلو و چلو
طبخ برنج شما به نوع آن بستگي دارد پس برنج ايراني درجه يک که بلند و باريک باشد و خرده نداشته باشد و کاملاً سفت و رنگ آن کمي مايل به زرد باشد، تهيه کنيد. 
بعضي از برنج ها جوش زيادي مي خواهد و بعضي از آنها در جوش کمتر پخته مي شود. برنج حين پختگي نبايد ترک خورده و له شود و در ضمن بايد پخته شود و قد بکشد. 
اگر برنج به حالت چلو استفاده مي شود، براي سفيد شدن رنگ برنج کمي دوغ يا سرکه يا آبليمو در آب که برنج در آن مي جوشد، بريزيد و سپس آن را در آبکش بريزيد.
يک چلو مرغوب به هيچ وجه نبايد به هم بچسبد بلکه بايد دانه دانه و جدا از هم باشد و بايد کاملاً سفيد و چنان نرم و با انعطاف باشد که پس از وارد آوردن يک فشار مختصر بر آن باز به حال نخستين بازگردد.
براي تزئين برنج مي توانيد از زعفران ، زرشک ، خلال پسته و بادام و... استفاده کنيد.

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره