چند روش براي تهيه «گوجه شور» خوشمزه و پرطرفدار
باشگاه خبرنگاران/ در ادامه قصد داريم شما را با طرز تهيه گوجه شور آشنا کنيم.
روش اول
مواد لازم:
گوجه فرنگي رسيده به مقدار لازم
سير چند حبه
فلفل سبز تند به ميزان دلخواه
نمک به ميزان لازم
شويد خشک مقداري
برگ درخت انگور مقداري
برگ درخت آلبالو مقداري (دلخواه)
طرز تهيه:
سعي کنيد از گوجههايي استفاده کنيد که کوچک، قرمز رنگ و رسيده باشد، در ضمن دم سبز انتهاي گوجه فرنگي نيز گرفته نشود.
ابتدا به اندازه مصرف خود گوجه فرنگي تازه تهيه کنيد. گوجه فرنگي با دم گوجه شور را زيباتر و با کيفيتتر ميکند.
ابتدا گوجهها را بشوييد و اجازه دهيد کاملا خشک شوند.
مقداري برگ درخت انگور و برگ درخت آلبالو اگر در دسترس داشتيد تهيه کنيد و آنها را بشوييد.
مقداري نمک را در آب سرد حل کنيد طوري که آب شور شود. اگر حل کردن نمک در آب سرد برايتان مشکل است مقداري آب و نمک را بجوشانيد و بگذاريد سرد شود. مقدار آب بستگي به مقدار گوجهها دارد. شوري آب نيز بستگي به ذائقه شما و اينکه چه مدت ميخواهيد گوجه شور را نگهداريد و مصرف نکنيد دارد. هرچه گوجه شور، شورتر باشد و عبور هوا به داخل آن مسدود شود عمر گوجه شور بيشتر ميشود.
فلفل سبز تند را کمي خرد کنيد. اگر تندي را دوست نداريد از فلفلهاي شيرين استفاده کنيد.
دبه يا شيشه مورد نظر را انتخاب کنيد و ابتدا يک لايه گوجه فرنگي در آن قرار دهيد سپس مقداري برگ درخت انگور و برگ درخت آلبالو و چند عدد سير و فلفل روي آن قرار دهيد. سپس يک لايه ديگر گوجه فرنگي قرار داده و دوباره مقداري برگ درخت انگور و آلبالو سير و فلفل را روي آن قرار دهيد اينکار را تا تمام شدن گوجه فرنگيها انجام دهيد.
بعد از اينکه تمام گوجهها را در ظرف قرار داديد روي آن آب نمک بريزيد تا ظرف کاملا پر شود، درب ظرف را محکم کنيد. ميتوانيد پلاستيک فريزر تميزي را روي ظرف قرار دهيد بعد درب آن را ببنديد تا هوا به داخل آن نفوذ نکند. گوجه شور را در جاي خنک قرار دهيد بعد از مدت تقريبا دو ماه گوجه شورها آماده خوردن ميباشند.
روش دوم
مواد لازم:
گوجه فرنگي به مقدار لازم
شويد تازه نيم کيلو
سير ۲۰۰ گرم
فلفل سبز تند بسته به ذائقه
نمک به ميزان لازم
طرز تهيه:
همان طور که در قسمت اول ذکر شد گوجه فرنگيها بايد کاملا رسيده و آبدار باشند.
ابتدا گوجهها را تميز بشوييد و اجازه دهيد آب آن کاملا گرفته شود.
شويدها را پاک کرده و خرد کنيد. ميتوانيد با چاقوي مناسب يا با استفاده از خردکنهاي دستي يا غذاساز اينکار را انجام دهيد.
سيرها را پاک کرده و همراه با شويد خرد کنيد.
فلفل سبزها را نيز خرد کنيد.
شويد، سير و فلفل خرد شده را با هم مخلوط کنيد.
ابتدا تمامي گوجهها را از وسط به دو نيم کنيد. ظرف مورد نظر را انتخاب کنيد و يک لايه گوجه فرنگي داخل آن قرار دهيد گوجهها را طوري قرار دهيد که مغز گوجهها به طرف بالا باشد سپس با استفاده از قاشق يک لايه از مواد مخلوط شده در بالا را روي آن بريزيد و مقداري نمک روي گوجهها بپاشيد. اينکار را ميتوانيد با نمک پاش يا قاشق انجام دهيد.
لايه بعدي گوجه فرنگي را روي آن قرار دهيد دوباره مقداري از مخلوط شويد و سير را روي آن ريخته و دوباره نمک بزنيد اينکار را تا تمام شدن گوجهها انجام دهيد.
سپس درب ظرف را ببنديد و در جاي خنک قرار دهيد. بعد از گذشت تقريبا يک ماه گوجه شورها آماده خوردن هستند.
گوجه شور همانند ترشيها همراه با غذاهايي مانند برنجهاي مخلوط مثل استانبولي، لپه پلو، لوبيا پلو، عدس پلو، همين طور آبگوشت، کوکو، ماکاراني و بسياري از غذاها مصرف ميشود.
گوجه شور (شور گوجه فرنگي)
مواد لازم
گوجه فرنگي کوچولو ۱۰۰ گرم
سير حبه شده ۶ عدد
فلفل سبز ۳ تا ۵ تا ۶ عدد
شويد و مرزه از هر کدام چند شاخه
آب جوشيده سرد به اندازه شيشتون
نمک هم به اندازهاي که بچشين شوريش اندازه باشه
طرز تهيه
گوجه؛ سير؛ فلفل؛ سبزيها را شسته و کنار ميذاريم.
گوجهها رو باندازهي يک سوم شيشه پر کرده و از سير و فلفل و سبزيها ميذاريم روش و دوباره گوجه تا شيشه پر بشه.
در آخر سر هم آب نمک آماده رو که خنک شده تو شيشه ميريزيم تا فضاهاي خالي کاملا پر بشه.
نکته:
حتما شيشه در فلزي باشه.
سر شيشه حتما يه نايلون گذاشته و محکم ببندين و تو محيط معمولي آشپزخونه نگه دارين.
اين گوجه شور ۳ تا ۴ روزه آماده است.
بعد از باز کردن درب شيشه درون يخچال نگهداري بشه.