نماد آخرین خبر
  1. جذاب ترین ها
آشپزی من

۵ روش طلايي و متفاوت براي تهيه «سير ترشي» خوشمزه در خانه

منبع
مجله دلگرم
بروزرسانی
۵ روش طلايي و متفاوت براي تهيه «سير ترشي» خوشمزه در خانه

مجله دلگرم/  يکي از پر خاصيت‌ترين چاشني‌هاي سفره‌هاي ايراني سير ترشي است که روش‌هاي مختلفي براي تهيه آن وجود دارد. سيرترشي خون ساز است و مصفاي خون است.

طرز تهيه ترشي سير هفت ساله و فوري

تهيه ترشي سير يکي از بهترين روش‌هاي نگهداري سير براي يک مدت طولاني است که روش‌هاي تهيه آن متنوع است. با ما همراه شويد.

روش اول: سير ترشي با سرکه سفيد

مواد مورد نياز جهت سيرترشي با سرکه سفيد

سير: ۷۰۰ گرم
سرکه: بميزان لازم
نمک: يک قاشق چايخوري
شکر: يک قاشق غذاخوري

طرز تهيه سير ترشي با سرکه سفيد

سير‌ها را تميز مي‌کنيم. بعد همه سير‌ها را پوست مي‌گيرم و حبه حبه مي‌کنيم.
يک شيشه تميز انتخاب مي‌کنيم و همه سير‌ها را داخل شيشه مي‌ريزيم.
بعد سرکه سفيد و نمک و شکر را مخلوط کرده و روي مواد مي‌ريزيم تا روي سير‌ها را بگيرد.

در شيشه را خوب مي‌بنديم و اين سيرترشي پس از ۲ ماه آماده مي‌شود.
سيرترشي را هر چقدر بيشتر بگذاريد خوشمزه‌تر مي‌شود.

۵ روش طلايي و متفاوت براي تهيه سير ترشي

نکته:

بهتر است که اين سيرترشي در کنار پنجره جايي که در معرض آفتاب است قرار داده شود، چون سيرترشي تردتر و خوشمزه‌تر مي‌شود.

روش دوم: ترشي سير با رب گوجه

مواد لازم جهت تهيه ترشي سير با رب گوجه

۲ کيلو و نيم سير پاک کرده و نگيني
۳ قوطي رب گوجه
۳ کيلو و نيم سرکه
نمک و فلفل هم به اندازه لازم
حدود ۲ ق غ ادويه ترشي
۱ ق غ زردچوبه

رب گوجه‌ها رو روي سير‌ها بريزيد و بعد سرکه رو هم اضافه کنيد.

نمک و فلفل رو هم اضافه کنيد. ادويه ترشي و ۱ ق غ زردچوبه هم اضافه کنيد.

هر چقدر بيشتر بمونه تند و تيزتره. يعني اهوازي اهوازي شد.

روش سوم:درست کردن سيرترشي با پوست و بدون پوست

مواد لازم:

سير
سرکه
نمک
فلفل سياه
سبزي معطر (ترخون)

طرز تهيه ترشي سير بدون پوست

سير‌ها را چند ساعت در آب خيس کنيد تا پوست آن راحت کنده شود، پس از اينکه پوست سير‌ها را کنديد بشوئيد و بگذاريد خشک شوند.

سير‌هاي تميز را درون شيشه‌اي مناسب بريزيد سپس دانه‌هاي فلفل، سبزي معطر و کمي نمک را روي سير‌ها بريزيد، در انتها نيز سرکه اضافه کنيد تا روي سير‌ها را بپوشاند.

شيشه سير ترشي آماده را در جاي مناسبي قرار دهيد (اگر زير نور آفتاب باشد به مرور زمان مي‌پزند، هرچه بيشتر بمانند، پخته‌تر ونرم‌تر و عطرشان کم مي‌شود و اگر هم در نور نباشند سفت و با عطر تندتر بعمل مي‌آيند) براي مصرف سير ترشي ۱ سال زمان لازم است، اگر سير ترشي ۷ سال بماند خاصيت دارويي زيادي پيدا ميکند.

ميتوانيد از انواع سرکه‌ها مانند سرکه انگور يا سرکه سيب براي تهيه سير ترشي استفاده نمائيد، اگر ميخواهيد سير ترشي شما زودتر برسد آن را در افتاب قرار دهيد.

سير ترشي با پوست

ريشه بوته سير و لايه ضخيم و اوليه دسته سير را جدا مي‌کنيم (بهتر است طوري انجام دهيد تا حالت غنچه‌اي سير‌ها حفظ شود) سپس آن را درون سرکه قرار دهيد، در اينصورت نيازي به استفاده از فلفل نميباشد.

رفع بوي تند سير

اگر در اثر خوردن سير ترشي، خواستيد بوي سير را از بين ببريد، مقداري چاي خشک را روي زبانتان بريزيد و بمکيد.

۵ روش طلايي و متفاوت براي تهيه سير ترشي


روش چهارم: ترشي سير با رب انار و تمبر هندي

مواد مورد نياز جهت تهيه ترشي سير با رب انار

رب انار ۱ ليوان
شيره خرما ۱ ليوان
سرکه به اندازه‌ي روي سير‌ها
قارا به اندازه ۲ قوطي کبريت
تمر هندي ۱ بسته شيره گرقته با سرکه
نمک ۱ ق غ
سير ۵ کيلو حبه حبه کرده، ولي پوست آن‌ها گرفته نشود
خرما نيم کيلو هسته گرفته
شکر ۲ ليوان

دستور تهيه سير ترشي با رب انار

تمام مواد رو در قابلمه مي‌زاريم و روي آن‌ها سرکه مي‌ريزيم تا روي مواد رو بپوشاند.
روي حرارت گذاشته و ۱ ساعت بايد روي حرارت باشد.
شعله را خاموش کرده و ۱ روز در قابلمه مي‌زاريم بمونه و بعد از ۱ روز در بشکه يا حالا ظرف در دار مي‌زاريم.

براي تهيه سير ترشي هفت ساله به ۲ نوع سرکه يعني سرکه بالزاميک و سرکه خرما نياز خواهيم داشت. دليل استفاده از سرکه بالزاميک در ساختار اين ترشي اين است که سير ترشي در طول زمان ۷ سال تغيير رنگ خواهد داد و به رنگ تيره بدل خواهد شد. لذا، استفاده از سرکه بالزاميک اولين حقه در دست‌يابي به ترشي هفت ساله خواهد بود.

سرکه خرما همچنين، دومين ترفند تهيه اين ترشي است. ترشي سير هفت ساله به مرور زمان شيرين خواهد شد. لذا، با استفاده از سرکه خرما طعم شيريني را به ترشي منتقل خواهيم کرد.

نکته سوم که از دو مورد بالا مهم‌تر است، استفاده از سس سويا است. سس سويا اين امکان را فراهم خواهد کرد که فرآيند تخمير در ترشي تسريع گردد و ره ۷ ساله در ۴۰ روز ميسر شود.

توصيه مي‌شود براي تهيه اين ترشي از کله سير کامل استفاده نماييد. براي اين منظور کافيست تنها پوسته خارجي سير را تميز کنيد و پس از آبکشي و خشک شدن، سير آماده تهيه ترشي خواهد بود.

در صورت در دسترس نبودن سرکه بالزاميک و سرکه خرما مي‌توانيد به همان ميزان از سرکه قرمز و شکر قهوه‌اي و يا عسل استفاده کنيد در اين صورت سرکه خرما را نيز مي‌توانيد حذف کنيد.

روش پنجم: ترشي سير با شيره و عسل

اين ترشي رو تقريبا ۳ سال پيش درست کردم. سير تازه خريديم و شستيم و خشک کردم.

سير‌ها رو تو شيشه ريختيم و روش مخلوطي از سرکه و کمي نمک (به ازاي هر ليتر سرکه من ۱ قاشق م خ نمک ريختم)

البه من سرکه رو هميشه کمي ميجوشونم که تيزي اش گرفته بشه

سرکه رو که روي سير ريختيم در شيشه رو محکم مي‌بنديم و ميذاريم پشت پنجره يا تو بالکن يا انباري به مدت ۱ سال

بعد از يکسال بايد توش شيره و عسل بريزيم.

يعني من يکم از سرکه روي سير‌ها رو خالي کردم و جاش شيره‌ي انگور و عسل ريختم و دوباره در شيشه رو بستم (مثلا اگه يه ليوان از سرکه برداريد جاش ۱ ليوان شيره و ۲ قاشق عسل بريزيد)

تا الان که تقريبا ۳ سال شده و ما ديگه طاقت نيورديم و يکي از شيشه‌ها رو باز کرديم

اين سير اگه ۷ سال بمونه خيلي عالي‌تر ميشه، ولي همين الان هم شديدا خوشمزه اس و با طعم شيريني که داره تو دهن آب ميشه

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar

اخبار بیشتر درباره

اخبار بیشتر درباره