بيتوته/ خرما پلوي اهوازي يک غذاي خوشمزه سنتي اهواز است که به روش هاي مختلفي طبخ مي شود. 
خرما پلو يکي از غذاهاي سنتي اهواز است که وجود خرما در آن باعث شده يک غذاي مقوي باشد. براي داشتن خرما پلو مجلسي مي توانيد از زعفران ، خلال پسته و خلال بادام ، زرشک و تزئين خرما براي روي برنج استفاده کنيد. خرما پلو را مي توان با گوشت چرخ کرده و گوشت مرغ درست کرد يا خرما پلو بدون گوشت تهيه کرد که در همه موارد بسيار خوشمزه است. 

خرما پلو بدون گوشت و با شير

مواد لازم خرما پلو بدون گوشت و با شير
براي 3 نفر
زمان تهيه 60 دقيقه
زمان پخت 30 دقيقه
 خرما ۱ ليوان
شير۲ ليوان
برنج۱ ليوان
 کشمش۱/۲ استکان
کره اب کرده ۱ استکان
زعفران ۱/۲ قاشق چاي خوري
نمک به مقدار لازم
طرز تهيه خرما پلو بدون گوشت و با شير
برنج که از قبل خيس خورده را با کمي کره ، نمک ، زعفران و شير بپزيد و زماني که آماده دم گذاشتن شد کشمش را به آن اضافه کرده و برنج را دم کنيد. 
براي اين که خرما پلو مجلسي داشته باشيد هسته خرما را بگيريد و  در کره سرخ کنيد تا براق شود. وسط خرما ها ار با گردو پر کنيد و در مرحله آخر پخت روي برنج قرار دهيد تا دم بکشيد. گردو را بايد از شب قبل در مقداري آب و شکر خيس کنيد تا نرم شود. 
سعي کنيد از خرماهاي سفت و بزرگ براي تهيه غذا استفاده کنيد تا ظاهر زيباتري داشته باشد.
براي تهيه کته خرما با شير ، در صورتي که از طعم شيرين در برنج خوشتان مي آيد مي توانيد نيمي از خرماها يا تمام آن ها را پوست گرفته ، هسته شان را خارج کنيد و همراه با برنج بپزيد. 
خرما پلو سنتي با شير تهيه مي شود ولي شما مي توانيد در اين دستور آب را جايگزين شير کنيد. 


طرز تهيه خرما پلو با گوشت چرخ کرده مجلسي
به مقدار لازم گوشت چرخ کرده را با نمک و فلفل و پياز رنده شده خوب ورز دهيد و به شکل خرما ولي باريک تر در دست فرم دهيد و در روغن داغ سرخ کنيد و سپس گوشت ها را لاي خرما سرخ شده و بدون هسته قرار دهيد و روي برنج بگذاريد دم بکشد. 

مواد لازم خرما پلو با مرغ مجلسي

براي 4 نفر
زمان آماده سازي 20 دقيقه
زمان پخت 40 دقيقه
خرما   200 گرم
سينه مرغ 500 گرم
برنج 4 يا 5 پيمانه
روغن به ميزان لازم
زعفران  به ميزان لازم
 نمک، فلفل و زردچوبه  به ميزان لازم
کره  به ميزان لازم 
 کشمش پلويي، زرشک، خلال پسته و بادام براي تزيين  به ميزان لازم

طرز تهيه خرما پلو با مرغ مجلسي
برنج را چند ساعت در آب نمک بخيسانيد. 
هسته خرما را بدون اين که ظاهر خرما به هم بريزد ، خارج کنيد و سپس خرما را با کمي کره روي حرارت متوسط تفت دهيد تا پوست خرماها سرخ و براق شود.
سينه مرغ را هم اندازه برش بزنيد و مقداري روغن يا کره درون تابه بيندازيد و روي شعله قرار دهيد تا داغ شود و سپس مرغ را به همراه نمک ، فلفل ، زردچوبه و زعفران تفت دهيد تا سرخ شود و مزه بگيرد. 
سپس در تابه را بگذاريد و شعله را کم کنيد تا به مدت 15 – 20 دقيقه مغز پخت شود. 
براي خرما پلو مجلسي مي توانيد از ران مرغ هم استفاده کنيد، ران را به صورت کامل يا دو تکه شده بپزيد يا سرخ کنيد.
برنج را بپزيد و آبکش کنيد. براي ته ديگ بهتر است از سيب زميني استفاده کنيد و سپس دم کنيد. 
برنج را در ظرف دلخواهتان بکشيد و رويش را با مرغ و خرما و کشمش، خلال پسته ، زرشک ، خلال بادام و پياز داغ تزئين کنيد. 
برنج را مي توانيد همراه با رشته تهيه کنيد يعني رشته پلو درست کنيد و رويش را با خرما تزئين کنيد.


خرما پلو عدس 
مواد لازم خرما پلو عدس 
برنج     4 تا 5 پيمانه
   گوشت گوسفند نيم کيلو چرخ شده
خرما   200 گرم
عدس 1 پيمانه
کشمش پلويي  نصف پيمانه
  پياز1 عدد متوسط
روغن به ميزان لازم
زعفران به ميزان لازم
نمک و فلفل به ميزان لازم
زردچوبه به ميزان لازم
زيره در صورت تمايل  1 قاشق چاي ‌خوري
طرز تهيه خرما پلو عدس
برنج را از قبل با کمي آب نمک بگذاريد چند ساعت خيس بخورد.
عدس را جداگانه با کمي آ ب و نمک بپزيد. 
گوشت چرخ  کرده را با همراه نمک ، فلفل و زردچوبه تفت دهيد. 
پياز را خرد کرده و جداگانه تفت دهد و سپس به همراه عدس ، زعفران دم کرده و کشمش به گوشت اضافه کنيد و مخلوط نماييد و از روي حرارت برداريد. 
برنج را بپزيد و آبکش کنيد. 
کف قابلمه ته ديگ دلخواهتان را بچينيد و برنج و مواد را لا به لا داخل قابلمه بريزيد. 
خرماهايي که هسته شان خارج شده است را روي برنج بچينيد و در قابلمه را بگذاريد تا با حرارت کم ، دم بکشد. 
 

به پيج اينستاگرامي «آخرين خبر» بپيونديد
instagram.com/akharinkhabar