طرز تهيه آش ترش مازندراني با طعمي فوق العاده

نمناک/ آش ترش مازنداراني يا ترش آش يا سياه آش يکي از انواع آش هاي سنتي و محلي ايراني است. مازندراني ها اين آش را با دستور پخت مخصوص خودشان تهيه مي کنند که به شدت مزه دلچسبي دارد در ادامه ما اين طرز تهيه را در اختيار شما قرار مي دهيم.
مواد لازم براي آش ترش مازندراني
لوبيا کشاورزي يا رشتي: ½ ليوان فرانسوي دسته دار
لوبيا چيتي:1 ليوان فرانسوي دسته دار
عدس: ½ ليوان فرانسوي دسته دار
لوبيا چيتي: ½ ليوان فرانسوي دسته دار
برنج نيم دانه:1 و ½ ليوان فرانسوي دسته دار
سبزي آش ترش:چغندر 2 عدد متوسط، گشنيز 2 دسته، تره 3 دسته، اسفناج، جعفري، نعناع، پونه، زولنگ، اناريجه هر کدام 1 دسته
(استفاده از اين سبزي آش در مازندران براي آش ترش مرسوم است اما اگر در دسترس نداريد از سبزي آش معمولي (جعفري، گشنيز، اسفناج، تره) استفاده کنيد)
آلوچه جنگلي يا آلو خشک ملس: به مقدار دلخواه
آبغوره:1 استکان
پياز:1 عدد بزرگ
سير: 1 بوته
رب آلوچه:5 قاشق غذاخوري
رب انار: 2 قاشق غذاخوري
نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار دلخواه
طرز تهيه آش ترش مازندراني
مرحله اول
حبوبات را از شب قبل خيس کنيد و چندين بار آبشان را عوض کنيد تا نفخشان گرفته شود. و آن ها را به صورت جدا گانه بپزيد زيرا زمان پختشان با يکديگر متفاوت است.
مرحله دوم
سبزي ها را به طور کامل بشوريد و وقتي کاملا خشک شدند شروع کنيد به صورت ساطوري و ريز خورد کردن.
مرحله سوم
وقتي حبوبات در له شدن در دست پخته شدند چغندر ها را درشت خورد کنيد و به آن ها اضافه کنيد. سپس برنج را به اين ترکيب اضافه کنيد.
مرحله چهارم
وقتي برنج که حدود 20 دقيقه طول مي کشد با مواد پخته شد سبزي ها را اضافه کنيد.
مرحله پنجم
آش را روي شعله ملايم قرار دهيد و هر چند دقيقه يکبار هم بزنيد تا ته نگيرد و صبر کنيد تا آش جا بيفتد. نمک زرد چوبه فلفل، آلوچه، آبغوره، رب انار و رب آلوچه را اضافه کنيد بگذاريد به طور کامل جا بيفتد.
در 15 دقيقه آخر به دلخواه خودتان مي توانيد رشته آشي هم به آن اضافه کنيد.
مرحله ششم
در اين فاصله سير داغ و پياز داغ را آماده کنيد و تا پخت کامل آش نيمي از اين مواد را به آش اضافه کنيد. بعد از اينکه آش پخته شد طعم آن را چک کنيد اگر بيش از اندازه ترش بود با شکر مزه آن را اندازه کنيد. و در آخر آش را با سير و پياز داغ تزئين کنيد.
نکات تکميلي در مورد آش ترش مازندراني
آش ترش مازندراني جزو آش و حليم ميباشد
زمان آماده سازي مواد اوليه و مايحتاج آن حدودا 30دقيقه
و زمان پخت و انتظار آن در حدود 2 ساعت ميباشد .
آش ترش مازندراني را مي توانيد در وعده نهار - سرو کنيد .
توجه نماييد مقدار مواد اوليه و دستور تهيه براي 6 نفر مناسب ميباشد .